Miałem natomiast przez krótki okres to saxo, które niestety musiałem sprzedac:
Obrazek Obrazek
Być może właściciel dalej jeździ z takimi światłami
Auto było przekozak, poprostu bajka, niestety nie mogłem go wtedy zostawić dla siebie czego do dzisiaj bardzo żałuje i nie mogę się z tym pogodzić, że go nie mam
Eee no chyba nie jest tak źle, pamiętam tego saxofona i chyba nieźle na nim zarobiłeś , był do sprzedania po strasznie małych pieniądzach jak za 2000 rocznik,
stał 26.01.2007 za 13 500 zł na allegro, a już 28.01.2007 Ty go sprzedawałeś za 18 900 zł takze całkiem niezły biznes zrobiłęś
Jaki był jego stan faktycznie i dlaczego tak tanio stał?
A więc tak:
Auto stało na allegro do opłat za 14300. I stało w rzeczywistości jeden dzień!!!
Na drugi dzień już byłem po to auto ok. 8 rano. Sprzedawca do końca nie wiedział co sprzedaje (nie orientował się że to jest hot - hatch). Nie miał czasu nawet zorientować się po ile to stoi, bo tego nie było. Gdy zacząłem oględziny on otworzył biuro i pokazał mi na skrzynce ok 15 maili z jednej nocy na temat saxo. W tym momencie skończyły się negocjacje. W momencie jazdy próbnej odebrał kilka telefonów w sprawie tego saxo i sam nie wiedział o co chodzi. Auto kupiłem za dokładnie taką sumę jaką chciał.
(w pewnym momencie chciał mnie nawet pogonic ze marudze, ale mu się zrobiło mnie chyba szkoda, bo przejechałem po niego ok.700km
Jeśli chodzi o stan, to 100% igła - bezwypadek. W odczuciach szybszy niż seria, a miałem porównanie.
Na auto się zapożyczyłem, bo wiedziałem, że to rodzynek i mozna by było długo na taki czekać. Po kupnie doszły opłaty, przegląd, udezpieczenie, wymiana oleju itp, a ja się coraz bardziej zadłużałem.
W końcu musiałem podjąć decyzję, że poprostu nie stać mnie na takie auto w tym momencie.
Szczególnie, że to przecież początek długiej drogi budowy rajdówki.
Po drugie zrobiło mi się go szkoda przerabiać, bo taki był śliczny.
Wystawiłem wysoką cenę, to fakt, ale w rzeczywistości chyba dlatego, że nie chciałem go sprzedać. Narzeczona mnie naciskała żebym opuścił bo, kase trzeba było oddawać itp.
Ja się też uparłem, że z ceny nie zejdę i pocichu liczyłem, że auto zostanie.
Miałem go 3 miechy, przejechałem ok 5tyś km i przyjechał ktoś również ok 700km kto go kupił.
Mam nadzieje że trafił w słuszne ręce (klient szukał bezwypadkowe saxo ok 2 lat)
2 miechy potem kupiłem 106 rallye za mniej niz połowę wartości saxo. Do dnia dzisiejszego koszt wartość rallye i koszt jego przeróbek wynosi tyle ile wziąłem za saxo.
Z saxo do dziś stał bym w miejscu, a tak mam zaliczony sezon w PPAiK i auto prawie już gotowe do PPZM.rasta - Wto 15 Sty, 2008 Też witam nowego, fajne bryczki.
Ps. Miałem kiedyś takie same aluski w swojej fieście jak na tym Saxo -MAK Sting jak dobrze pamiętam Dariano - Wto 15 Sty, 2008 Witam nowych na forum i zapraszam do udzielania siestrick - Wto 15 Sty, 2008 Witam i o zdrowie pytam Anonymous - Śro 16 Sty, 2008 Witam wszystkich ..
Vlodarsky - Śro 16 Sty, 2008 a no cześćFreeMan - Śro 16 Sty, 2008
i poprosimy cos wiecej o sobie i samochodzie (o ile jakis jest) !Vlodarsky - Śro 16 Sty, 2008 Jak widać po opisie nie ma, ale jak lipton poczyta forum to będzie wiedział czego ccheFreeMan - Śro 16 Sty, 2008 no to info czego szuka ?106 - Śro 16 Sty, 2008
FreeMan napisał/a:
no to info czego szuka ?
mi jest zajety jakby co mi - Śro 16 Sty, 2008 Anonymous - Śro 16 Sty, 2008 ok
mam na imie Fabian
na co dzien studiuje sobie
czasem jakas praca zeby miec za co zyc
co do brumbruma "hh" szuka sie caly czas, stanowczo za dlugo
na ulicy mozna mnie spotkac w bialym saxo łan pojnt łan w gazie dobre do miasta polecam
mam tez scoupe gt ale to dluga historia, troche "niewypal"
Podoba mi sie to forum bo jest wyluzowane i nikt sie nie spina zbytnio,
przegladam sobie od dluzszego czasu, bardzo fajne tematy tu mozna spotkac i przynajmiej nie wieje nuda..
pozdrJakarti - Śro 16 Sty, 2008 dobra recenzja hehehe witamy, jakies preferencje co do Hatcha?Anonymous - Śro 16 Sty, 2008 to samo co Freeman, Dzik,marek23,pcs, oraz lukp
o kims zapomnialem....
ale ostatnio troche sie zniechecilem... i zaczalem rozgladac na boczkiCHRZANEK - Śro 16 Sty, 2008 Bystrzak