To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - [G] Gierki

zefir - Nie 13 Sty, 2013

PiTT napisał/a:
doyebany biosik, a gdzie niebieskie klasyki :D
ostatnio temat OC spędzał mi sen z oczu w czasach Athlona XP 1700+ :rotfl:
potem totalnie miałem na to wyebane, zero kręcenia i kombinowania, no może trochę MHz podniesionych w grafie, ale raczej bez zauważalnych efektów
Michał, jakiego SSD kupiłeś?
ja chciałem brać Samsunga z serii 840 120GB, ale pedały z x-com nie raczą odpisać czy jest dostępny w Reducie... jak dzwoniłem na infolinię to byłem 8 w kolejce i czekałem z 15 min. po czym przy 4tym numerku wymiękłem
ja yebe, co za durny sklep, mają milion punktów i telefonów a i tak każdy kieruje do centrali i się czeka
mogą kutachy chociaż odpisywać jak już podają maila... chooj im w ryj, na 100% tam nie kupię już :devil:

dobry wybor ja tez bede zmienial na 120gb lub 160 wlasnie serie 8 samsunga , wiele osob sobie ja chwali :)

PiTT - Nie 13 Sty, 2013

tyle że szybszy jest OCZ
http://www.komputronik.pl...s_75k_IOPs.html
chyba takiego sobie ogarnę

bizon - Nie 13 Sty, 2013

PiTT, poczytaj dokladnie, bo cos mi sie kolacze po glowie, ze seria 840 jest trafiona, jakies problemy z nia sa. chyba lepiej bylo 830 brac w ostatnim czasie. moze mi sie cos pierdzieli, ale warto sprawdzic.
Sibu - Nie 13 Sty, 2013

Jakie ceny są w tym komputroniku :crazy:
M - Nie 13 Sty, 2013

OCZ sa szybkie na papierze
Chloru - Nie 13 Sty, 2013

PiTT, kolega mówił, że miał jakieś problemy z OCZem jakiś czas temu. Ja przed zakupem trochę poczytałem. Moje typy to były: Samsung 830, Intele, Kingston... a i tak kupiłem Plextora M5 ;-) :rotfl:

Kilka miesięcy minęlo. Działa, scen nie robi. W Win7 mam 7.7 punkta z dysk... bardzo profesjonalny benczmark :lol2:

BTW jak przeglądałem jakieś testy to pisali, że większe dyski SSD są szybsze niż mniejsze. Z Budżetem ~1 kPLN celowałbym w 256 GiB. To wydatek rzędu 7 stówek a może i coś taniej się da wyrwać

PiTT - Nie 13 Sty, 2013

dobra, pojechałem po vertexa 3 a kupiłem 4 :)
okazało się że są w tej samej cenie
teraz czekam na sklonowanie dysku systemowego
ogólnie norton ghost chooja zrobił, skopiował dysk, ale nie odpala systemu
testuję teraz HDClone, zobaczymy
niestety mam sata 2, więc max parametrów i tak nie wyciągnę, ale już jak wrzuciłem na test prędkość zapisu i odczytu to mam pow. 250MB/s gdzie przy poprzednim dochodziło do 50MB/s xD
vertex 4 ma na papierze 560MB/s odczytu i 430MB/s zapisu... w tej chwili na mojej płycie nieosiągalne, ale i tak miło to wygląda

M - Nie 13 Sty, 2013

na papierze...
Ale i tak jest kosmicznie szybko wzgledem mechanicznego dysku
Ja tez musze pojsc w ssd bo zamulanie mnie dobija.

Michał - Nie 13 Sty, 2013

czym sprawdzasz prędkość ?
Anonymous - Nie 13 Sty, 2013

prędkościomierzem albo fotoradarem tylko ze wtedy wyniki z opóźnieniem przychodzą :D
M - Nie 13 Sty, 2013

iphonem :rotfl:
PiTT - Nie 13 Sty, 2013

Michał napisał/a:
czym sprawdzasz prędkość ?

AS SSD Benchmark
jak testowałem kilka dysków bo mam obecnie 3 klasyczne + 1 ssd, to w talerzach max osiągnąłem 80MB/s przy najnowszym dysku a ten co mam system przekraczał delikatnie 50MB/s
samo wczytywanie systemu doprowadza mnie do szału, niby jest trochę tych programów, ale bez jaj... czy ten zasrany windows nie potrafi kolejkować zadań?
wyebał bym w piździeć ten durny system, przeszkodą jest tylko 10k za imaca :D
w sumie sytuacja z windowsem jest indentyczna jak ze skodą
wszędzie gdzie się da piszesz jak to nie jest wspaniale i jak wszystko mega dobrze działa, ale w świadomości i tak masz że jesteś yebanym biedakiem i piszesz farmazony :lol2:

ok , czyli mam coś zyebane :D ;D
PiTT - Nie 13 Sty, 2013

a co u Ciebie pokazuje?

mao
zapis 108 i odczyt 450 :)
musze kabielki poprzerzucać na tej zyebanej plycie