To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

rasta - Nie 22 Lip, 2012

Tyle samo czyli 600 pln

P Zero Nero świetna opona, mam w Morsie na co dzień, znaczy się teraz już tylko z tyłu bo na przodzie RS-R, który świetnie sprawuje się zarówno na suchym i mokrym.

Filmik mega słaby bo nie czuć prędkości ale pełen deszcz i pomimo >400 Nm była trakcja i można było cisnąć dla przypomnienia, przód RS-R, tył PZero.

siema - Nie 22 Lip, 2012

Rasputin napisał/a:
siema napisał/a:
Rasputin, myślę że powinieneś pójść moją drogą! ;D Niezawodny Kubas w zeszłym tygodniu dostarczył do mego garażu nowy zestaw do letniej bujaki...
http://www.oponeo.pl/dane...205-45-r16-83-w :jupi:
Cena teraz jest już marna, ale niech Kubas się wypowie- może jeszcze będzie jakieś promo.

Fenkju Kubas :*

Na PZeroNero jeździłem i jak do bujaki po mieście to mistrz wybór.
Ale przyznam,że zastanawiam się nad 595rs-r. Cena trochę słaba ale na allegro mozna kupić taniej. Tylko pytanie jak to sie na codzień sprawdza? Na suchym pewnie jest git ale co z deszczem? Jak z żywotnością?
Jak pojeździsz to podziel sie wrażeniami :]

Zakupione szesnastki założę dopiero w przyszłym sezonie, w tym dojeżdżam stare Continentale. Na RS-R wracałem z Poznania podczas zajebistej ulewy i naprawdę dawały radę- wcale nie były gorsze na kałużach niż wspomniane kilkuletnie Premium Contacty. Zważywszy na powyższe oraz to, że robię przebiegi <10kkm rocznie wziąłem RS-Ry z czystym sumieniem :)
Powyżej Rasta też potwierdza, że ta opona na mokrym naprawdę trzyma całkiem przyzwoicie, zatem z uwagi że jeździsz więcej maluchem niż clio... ;)

Kuner - Wto 07 Sie, 2012

Od dziś dostępna w 4racing.pl usługa docinania opon. Zapraszam! ;D :rotfl: :rotfl:
roj - Wto 07 Sie, 2012

oo, jaki koszt? (np. r1r 195/50/15)
Qukie - Wto 07 Sie, 2012

też jestem ciekaw bo po sobotnich Kielcach moje zapewne będą w stanie januszkowym :)
Kuner - Wto 07 Sie, 2012

Poszły privy :)
Anonymous - Wto 07 Sie, 2012

ja też poprosze
qbica - Wto 07 Sie, 2012

Kuner, wpadaj na kielce z docinarka, ja mam 1.5kpl slików do docięcia, a jeszcze kilku chetnych na pewno sie znajdzie ;D
Kuner - Wto 07 Sie, 2012

Dobra, nie chce mi się tych privów pisać ;) 80 zł - 4 szt, 50 zł - 2 szt :) to w przypadku całego bieżnika. Jak jakieś otwarcie tylko czy cuś to taniej.

qbica, Żebym wiedział, że chociaż na paliwo do kielc i na odwrót, obiad, paliwo do agregatu i nożyki zarobie :rotfl:

zawodnik - Pią 31 Sie, 2012

da sie dociąc R888 185/60/14 i o ile da sie dociąć ?
GeKo - Sob 01 Wrz, 2012

Da się, dokąd..? do drutów :D
zawodnik - Sob 01 Wrz, 2012

dobra ale ile do tych drutow jest :D
GeKo - Sob 01 Wrz, 2012

He he tego nie wiem, ale tak na serio to nie powinno się tak robić, a to że tak robi 90% użytkowników to inna sprawa. Każdy musi zdecydować sam czy chce na takiej oponie jeździć.
Janusz - Sob 01 Wrz, 2012

GeKo napisał/a:
He he tego nie wiem, ale tak na serio to nie powinno się tak robić, a to że tak robi 90% użytkowników to inna sprawa. Każdy musi zdecydować sam czy chce na takiej oponie jeździć.

Tja a jak zobaczyli na kielcach moje docięte do drutów r888, to sie jarali ze niby nówki mam :lol2: a jak je zawiozłem do docicnania to ledwo bieżnik było widać :lol2:

zawodnik - Nie 02 Wrz, 2012

Janusz, to ile mozna je dociąć?