NBL - Pią 11 Sty, 2013 Dishonored ktoś pykał?PiTT - Sob 12 Sty, 2013 Forza Horizon... warto? grałem w demko i jakoś mnie nie powaliła
za to Forza 4 to absolutny mistrz na konsole i w zasadzie nie widzę konkurencji
fajny patent
anjas - Sob 12 Sty, 2013 Horizon to kaszan, niestety.Michał - Sob 12 Sty, 2013 Panowie, kto mi wytłumaczy pewną sprawę.
Kupiłem sobie nowego kompa ( muehehe ) siedzi tam core i7 i wsadziłem pamięci taktowane 1866MHZ.
Generalnie, wszystko działa idealnie, cpu-z , aida i inne programy diagnostyczne pokazuje poprawnie procka . W biosie jest ustawione wszystko na auto. Tyle ze pamięci chodzą tylko na 1333Mhz.
Czemu tak jest, i jak zrobić zeby pamiątki działały z nominalną prędkością?
na OC zatrzymałem sie w czasach FSB i mnożnika
PiTT - wsadziłem SSD . Mega zasuwa , polecam.M - Sob 12 Sty, 2013 Pamieć się ustawia na najwyższą "sprawną" wartość.
Może być jedna kość trafiona. Spróbuj włożyć pojedynczo i sprawdzić czy będzi tak samo.
Albo nie wiem - a co to za ram , jakiś markowy ?Michał - Sob 12 Sty, 2013 kosci są dobre
takie
to jest kwestia tego całego BCLK i innych zależności. Poyebane to jest Sibu - Sob 12 Sty, 2013 Ustaw w biosie samemu taktowanie, timingi i wyższe napięcie. Niektóre płyty główne jak są ustawione na auto wybierają niższe wartości.M - Sob 12 Sty, 2013 Może tak być, ja na bieżąco ze sprzetem byłem ostatni raz w 2001 roku Michał - Sob 12 Sty, 2013 Sibu - tylko ze wpadłem we własną płapkę , bo chciałem rozbudowaną płytkę i kupiłem asusa rampage tam są miliony ustawień i mnie to przeraża
eM - ja w miare sledze ale też raczej w dupieSibu - Sob 12 Sty, 2013 Michał, takiego masz biosa ?
Masz ustawione "Ai overclock tuner" na X.M.P ?PiTT - Sob 12 Sty, 2013 doyebany biosik, a gdzie niebieskie klasyki
ostatnio temat OC spędzał mi sen z oczu w czasach Athlona XP 1700+
potem totalnie miałem na to wyebane, zero kręcenia i kombinowania, no może trochę MHz podniesionych w grafie, ale raczej bez zauważalnych efektów
Michał, jakiego SSD kupiłeś?
ja chciałem brać Samsunga z serii 840 120GB, ale pedały z x-com nie raczą odpisać czy jest dostępny w Reducie... jak dzwoniłem na infolinię to byłem 8 w kolejce i czekałem z 15 min. po czym przy 4tym numerku wymiękłem
ja yebe, co za durny sklep, mają milion punktów i telefonów a i tak każdy kieruje do centrali i się czeka
mogą kutachy chociaż odpisywać jak już podają maila... chooj im w ryj, na 100% tam nie kupię już Michał - Sob 12 Sty, 2013 ja kupiłem 90GB kingstona
nie potrzebowałem wiecej, a kazde xGB w ssd jest drogie
Kingston HyperX 3K SSD 90GB (SH103S3/90G)
Sibu - XMP - co to jest ?? duzo o tym piszą, mam taką funkcje, ale jest wybrane autoSibu - Sob 12 Sty, 2013
Michał napisał/a:
Sibu - XMP - co to jest ?? duzo o tym piszą, mam taką funkcje, ale jest wybrane auto
Automatyczny overclocking dobierający taktowania i BCLK na podstawie zamontowanej pamięci.