Jakarti - Śro 18 Gru, 2013 jak jestes dobrym stażystą to ktoś cie zauwazy i nie bedzie chcial Cie puscic na skutek czego dostaniesz oferte pracy.. jak jestes chujowy to nosisz kawę.
szczerze w to wierze kamil - Śro 18 Gru, 2013 u nas na mediaschool był taki magiel rekrutacyjny, że na prawdę same perełki się ostały, więc jako stażyści mocno zapinają normalną robotę.M - Śro 18 Gru, 2013 Bezpłatny staż to kurestwo ze strony pracodawcy.
Za każdą pracę należy się zapłata.kamil - Śro 18 Gru, 2013 słusznieChloru - Śro 18 Gru, 2013 +1PiTT - Śro 18 Gru, 2013 niech sie ciesza ze maja darmowa kawe i z netu moga korzystac Vlodarsky - Śro 18 Gru, 2013 Darmowa kawa ???????Pirania - Czw 19 Gru, 2013 Stażysta czym sie ma wykazać? gotowością do zapieprzania za friko, niczym innym. Najwazniejsze kryterium "rekrutacji" stażysty - odrobina osobowości oraz chęć pracowania za kawę i dobre słowo. Dziś stażysta to murzyn do robiena tego za co kiedys dostawało się etat i pieniądze. Jak już stazysta zaczyna mieć dość, i czuje, że z pracy nici zostaje zastąpiony innym murzynem
Rynek teraz jest tak porąbany ze specjaliście od markietingu proponuje sie 1600zł!!!!Jakarti - Czw 19 Gru, 2013 no offence ale
Pirania napisał/a:
Dziś stażysta to murzyn do robiena tego za co kiedys dostawało się etat i pieniądze.
chyba tam gdzie pracowałaś
Pirania napisał/a:
ze specjaliście od markietingu proponuje sie 1600zł!!!!
chyba tam gdzie pracowałaś / szukałaśkamil - Czw 19 Gru, 2013 hehhe, to co to za "specjalista", który godzi się na taką stawkę.
Błagam...
a to, ze niektóre firmy wpisują na wizytówkach coraz bardziej zabawne i profesjonalnie brzmiące stanowiska to już inna kwestia.Pirania - Czw 19 Gru, 2013 Tak, piszę o swoich doświadczeniach, przeciez nic nie wymyślam. Tak robiło się u mnie jak pracowałam w mediach i jak rozmawiałam ze znajomymi.
No offence Jaka, ale najbardziej w temacie sa Ci którzy aktuanie siedzą na etatach od lat. Większości nawet sie w głowie nie mieści co sie stało teraz z rynkiem, poki sami nie zaczynaja szukać.Pirania - Czw 19 Gru, 2013
kamil napisał/a:
hehhe, to co to za "specjalista", który godzi się na taką stawkę.
Błagam...
otoz toPiTT - Czw 19 Gru, 2013 otóż to
co innego praca w sieci reklamowej gdzie może tak być a co innego w domu mediowym...
nie ma co generalizować bo mniejsze domy mediowe mogą stosować "cwaniackie" modele zatrudnienia, ale z tego co wiem i słyszałem od innych to na serio jeśli ktoś ogarnia to jest spora szansa na załapanie... ew. w ciągu stażu nawiąże takie kontakty z innymi podmiotami że dużo łatwiej jest później gdzieś się załapać
czasami wystarczy jeden mail aby sobie zamknąć ścieżkę kariery w tej branży
a tak na marginesie, jeśli nawet taki nieogarniety stażysta dostaje za prace 1600 netto to źle?
jest to powyżej min. krajowej, po stażu jak zostanie pewnie dostanie 2700 netto jako juniorPirania - Czw 19 Gru, 2013 Specjalista Pitt, specjalista. Lista zadań tak długa, ze już nawet nie pamietam, bo bym przytoczyłaJakarti - Czw 19 Gru, 2013
Pirania napisał/a:
No offence Jaka, ale najbardziej w temacie sa Ci którzy aktuanie siedzą na etatach od lat. Większości nawet sie w głowie nie mieści co sie stało teraz z rynkiem, poki sami nie zaczynaja szukać.
i nawet bierzemy udział w rekrutacji swiezakow i mamy swiadomosc tego na jakich warunkach są zatrudniani dlatego juz na bardzo konkretnym przykładzie - u nas w firmie w dzisiejszych warunkach nie ma pracy za darmo