To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

Jakarti - Śro 18 Gru, 2013

jak jestes dobrym stażystą to ktoś cie zauwazy i nie bedzie chcial Cie puscic na skutek czego dostaniesz oferte pracy.. jak jestes chujowy to nosisz kawę.

szczerze w to wierze :)

kamil - Śro 18 Gru, 2013

u nas na mediaschool był taki magiel rekrutacyjny, że na prawdę same perełki się ostały, więc jako stażyści mocno zapinają normalną robotę.
M - Śro 18 Gru, 2013

Bezpłatny staż to kurestwo ze strony pracodawcy.
Za każdą pracę należy się zapłata.

kamil - Śro 18 Gru, 2013

słusznie
Chloru - Śro 18 Gru, 2013

+1
PiTT - Śro 18 Gru, 2013

niech sie ciesza ze maja darmowa kawe i z netu moga korzystac :D
Vlodarsky - Śro 18 Gru, 2013

Darmowa kawa ???????
Pirania - Czw 19 Gru, 2013

Stażysta czym sie ma wykazać? gotowością do zapieprzania za friko, niczym innym. Najwazniejsze kryterium "rekrutacji" stażysty - odrobina osobowości oraz chęć pracowania za kawę i dobre słowo. Dziś stażysta to murzyn do robiena tego za co kiedys dostawało się etat i pieniądze. Jak już stazysta zaczyna mieć dość, i czuje, że z pracy nici zostaje zastąpiony innym murzynem :D

Rynek teraz jest tak porąbany ze specjaliście od markietingu proponuje sie 1600zł!!!!

Jakarti - Czw 19 Gru, 2013

no offence ale

Pirania napisał/a:
Dziś stażysta to murzyn do robiena tego za co kiedys dostawało się etat i pieniądze.

chyba tam gdzie pracowałaś

Pirania napisał/a:
ze specjaliście od markietingu proponuje sie 1600zł!!!!

chyba tam gdzie pracowałaś / szukałaś

kamil - Czw 19 Gru, 2013

hehhe, to co to za "specjalista", który godzi się na taką stawkę.
Błagam...

a to, ze niektóre firmy wpisują na wizytówkach coraz bardziej zabawne i profesjonalnie brzmiące stanowiska to już inna kwestia.

Tak, piszę o swoich doświadczeniach, przeciez nic nie wymyślam. Tak robiło się u mnie jak pracowałam w mediach i jak rozmawiałam ze znajomymi.

No offence Jaka, ale najbardziej w temacie sa Ci którzy aktuanie siedzą na etatach od lat. Większości nawet sie w głowie nie mieści co sie stało teraz z rynkiem, poki sami nie zaczynaja szukać.

kamil napisał/a:
hehhe, to co to za "specjalista", który godzi się na taką stawkę.
Błagam...

otoz to

PiTT - Czw 19 Gru, 2013

otóż to
co innego praca w sieci reklamowej gdzie może tak być a co innego w domu mediowym...
nie ma co generalizować bo mniejsze domy mediowe mogą stosować "cwaniackie" modele zatrudnienia, ale z tego co wiem i słyszałem od innych to na serio jeśli ktoś ogarnia to jest spora szansa na załapanie... ew. w ciągu stażu nawiąże takie kontakty z innymi podmiotami że dużo łatwiej jest później gdzieś się załapać
czasami wystarczy jeden mail aby sobie zamknąć ścieżkę kariery w tej branży :)

a tak na marginesie, jeśli nawet taki nieogarniety stażysta dostaje za prace 1600 netto to źle?
jest to powyżej min. krajowej, po stażu jak zostanie pewnie dostanie 2700 netto jako junior

Specjalista Pitt, specjalista. Lista zadań tak długa, ze już nawet nie pamietam, bo bym przytoczyła
Jakarti - Czw 19 Gru, 2013

Pirania napisał/a:
No offence Jaka, ale najbardziej w temacie sa Ci którzy aktuanie siedzą na etatach od lat. Większości nawet sie w głowie nie mieści co sie stało teraz z rynkiem, poki sami nie zaczynaja szukać.

i nawet bierzemy udział w rekrutacji swiezakow i mamy swiadomosc tego na jakich warunkach są zatrudniani dlatego juz na bardzo konkretnym przykładzie - u nas w firmie w dzisiejszych warunkach nie ma pracy za darmo :)