To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

kosmita - Pią 20 Kwi, 2012

BrainWash napisał/a:
nie ma strat na napedach

straty są zawsze ;)

A może A4 B5 1.8T quattro ?

Misiek_lbn - Pią 20 Kwi, 2012

nie potrafię w nim dostrzec charakteru...kupa jak dla mnie straszna, a B6 nie znajdzie się w tej kasie :)
iQ - Pią 20 Kwi, 2012

Wartego zainteresowania s3 tez nie znajdziesz za 20 tysiecy.
anjas - Pią 20 Kwi, 2012

Misiek_lbn napisał/a:
to kalibra, pan Anjas tak stwierdził

przepraszam najmocniej, ale w ryj dać mogę.
To nie calibra tylko preluda. Różnica dość znacząca.

PiTT - Pią 20 Kwi, 2012

subaru legacy 2.0 w benie bez turbo burbo, podobno bezawaryjne
anjas - Pią 20 Kwi, 2012

PiTT napisał/a:
subaru legacy 2.0 w benie bez turbo burbo, podobno bezawaryjne

+1, co prawda nie wiem która generację można kupić za 20 koła, ale ze swoim nie mam problemów. Ale trochę muł.

kosmita - Pią 20 Kwi, 2012

Misiek_lbn napisał/a:
nie potrafię w nim dostrzec charakteru...kupa jak dla mnie straszna

jak milion $ nie wygląda, ale np takie http://allegro.pl/audi-a4...2291745009.html nie prezentuje się tak źle, z podnoszeniem mocy nie ma problemu, części dużo i pewnie w miarę tanie
do bujaki na pewno lepsze niż subaru, do 20K można trafić coś sensownego i chyba jednak mniejsze prawdopodobieństwo niż w przypadku SI, że trafisz na jakąś minę
ale co kto lubi :)

a może jakieś volvo 850, S/V/C 70 ? Nie wiem czy na Rke starczy, ale na jakieś przyzwoite T5 już pewnie tak.

antoś - Sob 21 Kwi, 2012

Zapomnij o S3 za 20 tys. zł. ;/
Misiek_lbn - Sob 21 Kwi, 2012

http://moto.allegro.pl/au...2275319388.html
jakieś są po ~20 :)

jozekrj - Sob 21 Kwi, 2012

Subaru Legacy 2.0 (2.5 są awaryjne i 2 razy droższe w serwisie [przynajmniej w tych do 03r])
VW Passat 1.8T w końcu w b5 jest torsen jak w prawdziwym audi a w audi s3 jest tylko haldex z golfa

kubek13 - Nie 22 Kwi, 2012

jozekrj napisał/a:
Subaru Legacy 2.0 (2.5 są awaryjne i 2 razy droższe w serwisie [przynajmniej w tych do 03r])

Co jest awaryjnego w Subaru 2,5 bez T i dlaczego 2x droższy w serwisie ?
Można doprecyzować ?

szymlorek - Nie 22 Kwi, 2012

Ciężko o sensowne charakterne 4x4 za 20k pln.

Osobiście szukałbym A4 b5 1.8t quattro poliftowej. Jakością wykonania w środku zjada Impreze. Na dupowóz nadaje się wyśmienicie, części kosztują 5zł a na dodatek każdy to naprawi. Oczywiście ani to specjalnie ładne w serii ani szybkie ale ma 4x4 i bardzo rozwojową t-bene, czyli podstawowe założenia spełnia.

Impreza z pewnością daje większy "fun z posiadania" nie zmienia to jednak faktu że jest droga w zakupie i eksploatacji, w środku plastikowa i obrzydliwa, na domiar złego pali dużo więcej niż 12l..

BrainWash - Nie 22 Kwi, 2012

Co do taniosci czesci do a4 bym polemizowal;)
antoś - Nie 22 Kwi, 2012

Owszem są S3 po 20 tys. - mój kolega taką kupił. Ale żeby miała ona ręce i nogi, trzeba włożyć jeszcze kilka tys. zł. Silniki 1,8t rzadko kiedy są w pełni sprawne w sprzedawanym za okazyjną cenę aucie, cierpią na problem z nieszczelnościami wszelkich układów "ciśnieniowch". :)
kamil - Nie 22 Kwi, 2012

Cytat:

chyba pomyliłeś z H6. Z tego co wiem oba modele silnikowe - szczególnie do 2003 to bardzo udane, mało awaryjne konstrukcje. Bez doładowanie na bieżąco serwisowane to woły robocze nie do zajechania. Nawet w LPG nie przysparzają żadnych kłopotów.