To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RPP] RPP 2012

GeKo - Śro 11 Kwi, 2012

Kuner, Badzmy jednak realistami, RSMP powinny do czegoś zobowiązywać do prezentowania jakiegoś umiejętności zawodników.
Kuner - Śro 11 Kwi, 2012

Mamy inne poglądy nieco, bo dla mnie to kto jak by nie jeździł to ważne że jedzie. Nawet z chęcią bym się cieszył jak by na odcinku jechał Rysiek Plucha. Zawsze to lepsze niż siedzenie w domu i leczenie odcisków od grania na konsoli.
GeKo - Śro 11 Kwi, 2012

I tak i nie, ale jak chce pooglądać przejeżdzające samochody to mogę iść na najbliższe skrzyżowanie. Na RSMP chce widzieć, prędkość, walkę o utrzymanie się w zakręcie i kunszt kierowców. A tego Ci którzy jadą żeby jechać mi nie zapewnią. Choćby nie wiem czym jechali.
W Czechach i na Słowacji, to właśnie częsty obrazek, poza 3-4 kierowcami z czuba i jakimś jednostkom w poszczególnych klasach nie dzieje się nic. Wieje nudą i nie nadrobi tego nawet 20 WRC, jak widzisz że 30 numerów dalej gość w C2 leci szybciej niż większość w WRC.
Od jeżdzenia dla jeżdzenia jest 3 liga czy nawet RPP, w innym przypadku to lansowanie się.

Przem_106 - Śro 11 Kwi, 2012

Sory Kuner, ale MP nie są dla beki. A rajdy turystyczne, to tez inna dyscyplina sportu w ktorej mozna rowniez się spełniac. Dla mnie MP powinny prezentowac na pierwszym miejscu poziom sportowy, a więc powinni jezdzic najlepsi.
W MP powinna byc przede wszystkim jakosc, a nie ilosc.
Od wielu lat mowi się, ze im więcej załog jedzie tym lepiej. Patrząc na listę zgłoszen, wielu się podnieca, ze jedzie kilka S2000, kilkanascie 4-łapow i iles tam Citroenow i innych mocnych osiek. Ze bedzie na co popatrzec itp. Pozniej stojąc na odcinku słychac, ale bryndza, nic się nie dzieje, sami turysci, co to ma byc. Poza Kajtem i kilkoma innymi nie ma na co patrzec.

Podobna tendencja jest w RPP, ale tam z racji II ligi jest to bardziej wytłumaczalne.

Osobiscie wolę patrzec na Kramarczyka niz na 10-ciu Kołtunow w S2000. Taką fiestę mozna sobie pooglądac w parku serwisowym

Byc moze sposob zdobywania licencji "R" powinien byc nieco inny?

Przem_106 - Śro 11 Kwi, 2012

Geko + 1000
Pisalismy w tej samej chwili :)

faldzip - Śro 11 Kwi, 2012

np. taki Rzeźnik - sa szybsi od niego, ale za to jest na co popatrzec :)
106 - Śro 11 Kwi, 2012

25ciu w rsmp zle bo za malo
60ciu w rsmp tez zle bo za duzo

:hhe:

Koto - Śro 11 Kwi, 2012

Ja bym zrobił tak jak jest w Czechach. Mistrzostwa kraju w rajdach i rallysprintach. Rajdy 2 dniowe niech są w takiej formie jak RSMP, bardziej prestiżowe i niech poziom sportowy jest wyższy. W rallysprintach bez ograniczeń w sprzęcie, żadnej klasy historycznej, WRC stare i nowe też niech jeżdżą. W Czechach na obie serie, przyjeżdża taka sama ilośc kibiców, listy startowe też są bogate, po każdej rundzie w telewizji są relacje, 20 i 40 minutowa z rajdów i 20 minutowa z rallysprintów, obie serie atrakcyjne do oglądania, w jednej poziom sportowy wyższy, w drugiej jedzie sobie np C4 WRC. Dla amatorów zostaje 3 liga która na pewno się rozwinie i imprezy klubów niezrzeszonych jak AMK Ślązak.
CHRZANEK - Śro 11 Kwi, 2012

Mnie tam cieszy wysoka frekwencja ogólnie.
Poziom sportowy oczywiście im wyższy tym lepiej, ale z drugiej strony z dwojga złego wolę jak jedzie "za dużo" niż "za mało"

Cieszy mnie próba rozwoju klasy historycznej.
To jest jedyna "furtka" żeby w zawodach wysokiej rangi pośmigać za rozsądne pieniądze, i jednocześnie żeby mozna było zobaczyć samochody które w niektórych wywołują wieksze emocje niż CTR.

siema - Czw 12 Kwi, 2012

Tak z ciekawości:
Czy ktoś kojarzy to auto z RPP?:
http://otomoto.pl/citroen...-C23327050.html

W ogłoszeniu jest napisane, że pojechał 4-5 razy, ale żadnych wzmianek o Sylwestrze Biernackim w kontekście RPP nie znalazłem.

kosmita - Czw 12 Kwi, 2012

Chyba chodzi o to, że upalane było kilka razy, a nie że startowało w RPP.

Tak świeżo zbudowane to chyba nie jest, bo w takiej formie jak teraz widziałem je na torze w Słomczynie ponad rok temu.

Bad-i - Czw 12 Kwi, 2012

Jeszcze wracając do tematu Rsmp, taki Schenk może trochę poprzeszkadzac jadacemu za nim Grycowi
Mick - Czw 12 Kwi, 2012

Bad-i napisał/a:
Jeszcze wracając do tematu Rsmp, taki Schenk może trochę poprzeszkadzac jadacemu za nim Grycowi

tymbardziej, że już nam na Cieszynce mocno przeszkadzał... a jechaliśmy 106 maxi... więc taka C2R2 Max będzie już do niego dojeżdżać po przejechaniu 1/5 odcinka...

faldzip - Czw 12 Kwi, 2012

na Lotosie tez go tam chyba popychali...
pum - Czw 12 Kwi, 2012

Bad-i napisał/a:
Schenk

on jedzie w RSMP!?!? :rotfl: :rotfl: :rotfl: