To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie

kosmita - Śro 28 Kwi, 2010

Ciężko znaleźć zawias PS :/
martin.h - Śro 28 Kwi, 2010

kosmita napisał/a:
Ciężko znaleźć zawias PS :/

Na 106rallye.co.uk wkłady są co chwilę na sprzedaż, a sprężyna o odpowiedniej twardości i zestaw do gwintu to nie problem.

kosmita - Śro 28 Kwi, 2010

martin.h, wolałbym kupić w PL, dlatego się pytałem jakie sprężyny dostane w naszym kraju.
rasta - Wto 04 Maj, 2010

Panowie jaki koszt zmiany charakterystyki zawiasu - pacjent Bilstein. Chodzi mi o zjechanie o jakąś 1/4 bo kręgosłup wymięka. :/

Wiem ,że Zerkopol odpada bo się b16 nie dotykają :wall: , trzeba wysyłać do Niemca, ale i tak jestem ciekaw ile ze partacze biorą za taką robotę.

Może ktoś zorientowany, he?

iQ - Wto 04 Maj, 2010

B16 ma przeciez regulacje tlumienia, zmieniales tam cos? Znajomy ma to samo zawieszenie i mowi ze na ulice ma dosc mieko, na tor calkowicie skrecone i robi robote :]
rasta - Wto 04 Maj, 2010

Nie każdy :/
iQ - Wto 04 Maj, 2010

Hmmm, z tego co mi wiadomo to B14 ma tylko regulowana wysokosc a B16 oprocz tego ma regulowane tlumienie. Moze masz jednak B14 skoro nie mozesz tego ustawiac?
Masz moze jakis numer tego zawieszenia?

martin.h - Wto 04 Maj, 2010

...
Anonymous - Wto 04 Maj, 2010

martin, znowu informacje z dupy i dezinformujące...

1. Ohlins to nie Bilstein
2. PTM nie robi Bila...

EDIT: dziękuję

rasta - Śro 05 Maj, 2010

iQ..., masz PW, według manuala i nr. na amorach jest to B16, ale liczę na ciebie :*
Loko - Śro 05 Maj, 2010

Jeśli to jest b16 to na 100% ma regulacje w billu to właśnie jest różnica pomiędzy serią b14, a b16.
Powinna ona być na dole amortyzatora od spodu, nie ma tam zadnego pokrętła, albo chociaż pozostałości które wskazywały by ze kiedyś tam było?

rasta - Czw 06 Maj, 2010

100% B16, ale wersja hardcore bez pokrętła :D

Sprawdzone w manualu, IQ... potwierdza jako spec językowy :D

ade - Pią 07 Maj, 2010

rasta napisał/a:
100% B16, ale wersja hardcore bez pokrętła :D

Sprawdzone w manualu, IQ... potwierdza jako spec językowy :D

w krakowie do ogarniecia temat:]

cena standardowa chyba 300zl od amora za strojenie amora pod dane auto/wlasciciela

jak cos to raczej moge zalatwic taniej, jak zainteresowany to dowiem sie dokladnie

rasta - Sob 08 Maj, 2010

Zainteresowany, ale oficjalna cena z dupy :D
ade - Nie 09 Maj, 2010

rasta napisał/a:
Zainteresowany, ale oficjalna cena z dupy :D

custom amor pod auto/klienta 1700zl za sztuke:]

w ofercie regulacja glownie ohlinsa, ale bilstein i koni tez jest do ogarniecia;]