To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wydech

GeKo - Śro 16 Gru, 2009

ade, Czyli dobrze rozumiem z Twojej wypowiedzi że ten kat co montują w MG jest za mały?
PiTT - Śro 16 Gru, 2009

macie jakieś opinie w temacie MG?
CompSporty robią u nich wydechy i polecają
do mnie cały układ ok 3k podobno kosztuje
downpipe + cat + catback

106 - Śro 16 Gru, 2009

ja i po roku od zalozenia jestem bardzo zadowolony z MG...
ade - Śro 16 Gru, 2009

GeKo napisał/a:
ade, Czyli dobrze rozumiem z Twojej wypowiedzi że ten kat co montują w MG jest za mały?

napewno tak jak sam pisales producent przewiduje go do mniejszych silnikow...

i akurat w jednym aucie, bez kata bylo duzo lepiej... z drugiej strony auta compsportu smigaja i nikt nie narzeka...

tlumiki tez bierzemy z mg i sa ok, dawniej dmuchalo wytlumienie ale teraz wyglada, ze problem juz zostal zazegnany;] u mnie chyba dalej sie trzyma:D

napewno jakosc wykonania jest wysoka, niestety cena tez, wg mnie za wysoka, w przypadku 2,0 tfsi tez juz maja doswiadczenie, to znowu duzy plus...

nox - Śro 16 Gru, 2009

Opinie różne choc prawda jest taka Pittu że wydech do turbo to prosta sprawa i niema sensu przepłacać.
Gaydek - Śro 16 Gru, 2009

PiTT, polecam Ci takiego jednego gościa, jest na forum, jego nick to almerarulez . Ma w ofercie dobre wydechy.

:* :]

PiTT - Śro 16 Gru, 2009

Gaydek napisał/a:
PiTT, polecam Ci takiego jednego gościa, jest na forum, jego nick to almerarulez . Ma w ofercie dobre wydechy.

:* :]

hehe, wiem wiem, cały czas go próbuję przekonać żeby mi dał taki wydech na testy :D
niestety nawet po mega rabacie koszt takiego wydechu Millteka jest prawie 2x droższy od MG
problem jest taki że ja tak do końca nie chcę ingerować w głośność a wiadomo że taki wydech już nieco hałasuje
a powiedz jak w Leonie się sprawuje

Gaydek - Śro 16 Gru, 2009

PiTT napisał/a:
a powiedz jak w Leonie się sprawuje

Montaż na wiosnę.

Non-resonated, będzie ryk :D .

martin.h - Śro 16 Gru, 2009

PiTT napisał/a:
problem jest taki że ja tak do końca nie chcę ingerować w głośność a wiadomo że taki wydech już nieco hałasuje

Pogadaj z Michałem to na pewno coś wykombinuje. Swego czasu miał chyba u siebie w Evo wydech na 3 czy 4 tłumikach, był cichy, a moc nie spadła.

ade - Śro 16 Gru, 2009

martin.h napisał/a:
PiTT napisał/a:

Pogadaj z Michałem to na pewno coś wykombinuje. Swego czasu miał chyba u siebie w Evo wydech na 3 czy 4 tłumikach, był cichy, a moc nie spadła.

2 tlumiki z katem sa jak dla mega ciche;]

a jeszce w turbo acie to wogole ich slychac nie bedzie:D

zwlaszcza, ze s3 jakos super cichego wydechu w serii nie ma (nie wiem jak golf)

umow sie z kims kto ma wydech i posluchaj;]

w krakowie jak cos nie ma problemu:d golfik na mg wydechu, klepie evo 400km:P

Tomcat - Śro 16 Gru, 2009

ade napisał/a:

w krakowie jak cos nie ma problemu:d golfik na mg wydechu, klepie evo 400km:P

raz sklepał i to przypadkiem :P

PGmaster - Śro 16 Gru, 2009

PiTT napisał/a:
macie jakieś opinie w temacie MG?
CompSporty robią u nich wydechy i polecają
do mnie cały układ ok 3k podobno kosztuje
downpipe + cat + catback

Ja raczej nie slyszalem zlych opini o MG no i sam zamierzam zrobic u nich wydech.

GeKo - Śro 16 Gru, 2009

Ja słyszałem o focusie 1.6 w którym przybyło 1,5KM :rotfl: generalnie dobrzy są. EVO, Imprezy i Hondy mają rozpracowane perfect.
ade - Śro 16 Gru, 2009

GeKo napisał/a:
Ja słyszałem o focusie 1.6 w którym przybyło 1,5KM :rotfl: generalnie dobrzy są. EVO, Imprezy i Hondy mają rozpracowane perfect.

no bo w wolnossacym to loteria:D raz sie uda raz nie:] chyba nikt nie wierzyw to, ze wydechy sa licozne pod auto;]

kumpel ma honde w ktorej wydech + dolot + program daly chyba -4km:d bez programu bylo +1, z silencerem +3:]

znam tez pewne mini, ktore mialo taki dolot, ze powietrze mialo chyba +15 stopni przed przepustnica z zalozonym:d

ale 2,0 tfsi w krakowie prawie wszytkie maja wydech z mg i wolne nie sa:d

w krakowie jak cos mozna pomyslec o wydechu troche taniej niz w mg, na tlumikach z mg:]

PiTT - Śro 16 Gru, 2009

w GTI strzał 15-20KM, sprawdzone