ogolnie rzecz biorac powiedzial ze jezeli mial by budzet to poszedl by do II ligi (RPP) tylko po to zeby zrobic R1, bo oska go nie interesuje a poza tym ma wieksze ambicje i porownuje sie tylko do najlepszych (czyli uwaza nie odstaje nic od czolowki RSMP - gdyby mial podobne auto)
Bonder też tak myślał i szybko zszedł na ziemię.
Ok ale o Bonderze to cos slyszalem a o Tomaszku nic 106 - Pon 02 Mar, 2009
Marek23 napisał/a:
106 napisał/a:
mancin polegl tam almera
Ta Almera była zła...
wiem dudziak testowal ja w czechach...
(a na zamkowym to jednak bylo stillo... nie wiem co mi sie pomyslilo z almera)GeKo - Pon 02 Mar, 2009 A ten Tomaszek to nie ten co zrobił 4 czas na Karowej? Bo jeśli tak i na tej podstawie chłopak wnioskuje że po próbie ze sprintu będzie klepał szpice to gratuluję wyobraźni.Bad-i - Pon 02 Mar, 2009
GeKo napisał/a:
A ten Tomaszek to nie ten co zrobił 4 czas na Karowej? Bo jeśli tak i na tej podstawie chłopak wnioskuje że po próbie ze sprintu będzie klepał szpice to gratuluję wyobraźni.
4ty na Karowej to był Krzysiek Szymański w Legacy
edit: doczytałem Tomaszek na 4ej probie zabił skrzynieBad-i - Pią 06 Mar, 2009 poniewaz jutro mam egzamin na R2 to tak sobie siedze i studiuje regulaminy. Po przeczytaniu tego fragmentu zaczałem sie zastanawiac:
Rajdy RD-3L są rajdami dla kierowców posiadających licencję stopnia „R2” oraz
pilotów posiadających licencję „BC”, „R2”, „R1”, „R”, „R cross country” i „P”. Kierowcy
posiadający licencję „R1” lub „R” mogą brać udział w tych rajdach samochodami
(dla licencji „R1” samochody odpowiednio z RPP), które muszą spełniać wymagania
Załącznika J i będą klasyfi kowani wyłącznie w grupie „Gość”.
2.1. Całkowita łączna długość Odcinków Specjalnych w rajdzie RD-3L nie może
przekroczyć 30 km. Długość pojedynczego OS-u musi zawierać się pomiędzy
2km - 5km. Pomiar czasu na Odcinkach Specjalnych będzie się odbywał
z dokładnością do 0,1 s. Pozostałe wymagania dotyczące trasy wg art. 3.3, 3.5 oraz
3.6 Regulaminu RSMP.
2.1.1. Średnia prędkość na Odcinku Specjalnym nie może przekroczyć 90 km/h
2.2. Wymogi dla organizatorów rajdów RD-3L są określone w Przepisach Ogólnych
(plan zabezpieczenia, książka drogowa, karta drogowa, parki serwisowe).
2.3. Rajdy RD-3L są rajdami jednoetapowymi z czasem trwania 1,5 dnia.
2.3.1. Rajdy RD-3L dzielą się na:
● „O1” – rajd z łączną długością OS 10 kilometrów (±10%)
● (ukończenie rajdu daje kierowcy 3 punkty do licencji stopnia „R1”),
● „O2” – rajd z łączną długością OS 20 kilometrów (±10%)
● (ukończenie rajdu daje kierowcy 6 punktów do licencji stopnia „R1”),
● „O3” – rajd z łączną długością OS 30 kilometrów (±10%)
● (ukończenie rajdu daje kierowcy 10 punktów do licencji stopnia „R1”).
Kiedys gdzies czytalem ze w RD3L ma byc tak ze np O1 to beda dwa OS przejezdzane dwa razy. A z powyzszego wynika ze jak beda odcinki (nawet kazdy inny) kazdy o dlugosci 2km to w przypadku O3 bedzie ich az 15!!!! (wiem ze nikt takiej rundy nie zorganizuje ale przepisy na to pozwalaja - czy dobrze to interpretuje??M - Pią 06 Mar, 2009 Bardzo Cie przepraszam Badi ze to kwestionuje ale czy ty robisz licencje rajdową czy patent zeglarski albo prawo jazdy? Bo zrobiłem oczy jak 5 zl jak zobaczylem takie pytania.
To mi smierdzi PRL;em i działaczami.
To jest 3 liga tak?
Szkoda ze trzeba taka droge przebyc zeby po prostu jezdzicBad-i - Pią 06 Mar, 2009 juz eMowi wyjasnilem ze zle zrozumial qbus - Pią 06 Mar, 2009 Bad-i ale cos krecisz... przeciez mozesz miec odcinek o max dlugosci 5 km... robisz 2 petle po 3 odcinki 5 km... wychodzi Ci 30 km oesowych przy 6 oesach.Bad-i - Pią 06 Mar, 2009
qbus napisał/a:
Bad-i ale cos krecisz... przeciez mozesz miec odcinek o max dlugosci 5 km... robisz 2 petle po 3 odcinki 5 km... wychodzi Ci 30 km oesowych przy 6 oesach.
to to ja wiem, ale moge miec tez odcinek o min dlugosci 2km i nie musi byc on powtarzany - czyli O3 ma wtedy 15 roznych odcinkow (pytam z ciekawosci bo widac regulamin pod tym wzgledem sie zmienil)
ja tylko mowie ze jest taka mozliwosc a kiedys jej nie było (oczywiiscie 15 odcinkow po 2km to glupota)qbus - Pią 06 Mar, 2009 No bo regulamin sie zmienil... dawniej to mialo byc chyba
O1 - 1 odcinek powtarzany
O2 - 2 odcinki powtarzane
O3 - 3 odcinki powatarzane
jak widac teraz uzaleznione to jest od km oesowych calego rajduBad-i - Sob 07 Mar, 2009 No to szanowni Koledzy od 2 godzin jestem szczesliwym posiadaczem R2
Z informacji ktore dzisiaj otrzymałem RD3L zadebiutuje, juz jest podobno 13 załog.
Niestety jak usłyszałem jakie fury sie szykuja to troche sie podłamałem. Dzisiaj jeden kolega potwierdził ze jadą 220 konnym CTR a inna załoga wypozycza C2 (190 KM ). Jezeli wiekszosc tak sie bedzie zbroila to zaraz RD3L bedzie mocniejsze od RPP Marek23 - Sob 07 Mar, 2009
Bad-i napisał/a:
Niestety jak usłyszałem jakie fury sie szykuja to troche sie podłamałem. Dzisiaj jeden kolega potwierdził ze jadą 220 konnym CTR a inna załoga wypozycza C2 (190 KM ). Jezeli wiekszosc tak sie bedzie zbroila to zaraz RD3L bedzie mocniejsze od RPP
C2 to auto klasy R2. Czy nie jest tak, że auta te, a także R3 typu nowe clio lub civic nie są brane pod uwagę w generalce.
Pod drugie Bad-i, spokojnie. Jedź swoje. To nie tor z dwoma zakrętami. Na oesie będzie różnie, początkujący rajdowcy plus 220 koni w tyoe r plus pierwszy rajd= bankowy wylot.
Cytat:
No to szanowni Koledzy od 2 godzin jestem szczesliwym posiadaczem R2
Gratulacje!Bad-i - Nie 08 Mar, 2009 Mareczku bardzo dziekuje.....
Jezeli chodzi o C2, to chyba C2 R2 sa brane pod uwage jako kategeria R2 lub Civic tak jak i clio R3. Tutaj chodzi ze chlopaki kupili CTR po Majcherze czy tez wypozyczyli C2 za 20 tys za rajd (co dla mnie jest chore, z drugiej strony jak ktos ma kase to czemu nie)......
My jedziemy swoje zeby sie uczyc i wjezdzac, a jak sponsor pozwoli to na drugiej petli jedziemy swoje
edit: aha jeszcze jedna wazna informacja, podobno AK PL zgodznie z regulaminem i punktem dotyczącym a7 (mam nadzieje ze to o ten punkt chodzi) ma brac pod uwage roznice w sprzecie. Tzn. jezeli auta nie homologowane beda mocno odstawac od innych aut (homologowanych, dla przykladu 240 konny ctr) to wtedy zostanie zmieniony regulamin i tylko auta homologowane beda mogly jezdzicqbus - Nie 08 Mar, 2009 R2 faktycznie sa niedopuszczone w 3 l i PP ale niestety... C2 R2 jest homologowane jako A6 a nie jako R2 Bad-i - Nie 08 Mar, 2009 to miała być liga dla biednych