To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Vlodarsky - Pon 19 Mar, 2007

Darek takie opony z takim bieżnikiem były w Citroenie CX w latach 80tych

[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]

To Michelin TRX i było to standardowo w Ferrari 308 , Citroenie CX i jakimś Jaguarze. Mój brat na takich jeździł CXem 2,5 GTi Turbo 2. Super opona z tego co mi wiadomo...

Marek23 - Czw 22 Mar, 2007

Panowie, sorry jeszcze raz za zawracanie dupska... Szukam opon strikte na deszcz, na suche na drugim komplecie bede mial Toyo R888 195/50 15 i teraz chce jeszcze miec deszcze tez 195/50 15...

Gokart,widze, ze powyjmowales chlopakow,gratki...

michool_vt - Czw 22 Mar, 2007

uniroyal RainSport 1, tania i Bartek (106) polecał :)
http://www.motoricus.pl/o...ainSport_1.html

Peter - Czw 22 Mar, 2007

ja tez polecam ;) na prawde pieknie sie jedzie na deszczu.nawet daje rade na koleinach wypelnionych woda. ostatnio w deszczu smigalem do wawy i nic nie musialem odpuszczac ;)
GOKART - Czw 22 Mar, 2007

na deszcze dobre będą też Goodyear'y F1 GDS3. Kształt bieznika i miękka guma sprawdzają się zarówno na deszczu jak i na wilgotnnej śliskiej nawierzchni
Marek23 - Czw 22 Mar, 2007

Chodzi mi o najlepsza opone na sliskie... Musze zamawiac, bo czas leci. Te Goodyeary naprawde lepsze od Potenz,itd.?
GOKART - Czw 22 Mar, 2007

od Bridgestonów lepsze są tylko na mokrym. Potenzy zajebiście sprawdzają się w każdych warunkach ale stricte na suche i stricte na mokre znajdziesz lepsze opony. Potenzy to po prostu świetny kompromis na suche i na mokre.
KonradMK - Czw 22 Mar, 2007

a to nie jest tak że każda fura inaczej jeździ na różnych oponach i do tego dochodzą jeszcze rozmiary opon które jak wiadomo też się między sobą różnią bo ciężko porównać 165/80/13 do 195/50/15 w tej samej oponie?
k-mart - Pią 23 Mar, 2007

GOKART napisał/a:
Goodyear'y F1 GDS3

genialne, trzymaja poteznie na mokrym i suchym, ale z potenza s02 nie daja rady.
Mam dwa setupy, jeden na gds3 a drugi na s02, moim zdaniem s02 to najwiekszy mistrz.
Za to goodyear robi lepsza robote niz potenza re720.

GOKART - Pią 23 Mar, 2007

Gdybym ja miał wybierać 2 komplety opon to :
- na suche Toyki R888 (semi - slick)
- na mokre Goodyear F1 GDS3

Jezeli jeden komplet opon na mokre i suche to Bridgestone Potenza RE050A lub wyższy model chyba już wycofany - Potezna S03 Pole Position

polll - Pią 23 Mar, 2007

wszyscy mysla o letnich a ja napisze o zimowce :D

wczoraj szukalem oponek dla 106 i przerz przypadek znalazlem cos takiego :

na przyszla zime biore takie 4 nowki :D

GOKART - Pią 23 Mar, 2007

łojezu, oponki na jakiś straszliwie głęboki snieg... w sumie nie wiem gdzie jest Chełm ale to pewnie jakieś zadupie na wschodzie i na pewno się sprawdzą :D :P
U nas na pomorzu śnieg pojawia się raczej okazjonalnie i wybieram sobie zimówki z większą ilością gumy

Niemy - Pią 23 Mar, 2007

taka mala poprawka, nie
GOKART napisał/a:
GDS3

a GSD3

polll napisał/a:
wczoraj szukalem oponek dla 106 i przerz przypadek znalazlem cos takiego

one wygladaja jak nalewki
i co to za firma AMSTRONG?

polll - Pią 23 Mar, 2007

hehehhehehe to jakis szewdzki wynalazek :D maja bardzo miekka gume :D kupie 4 i beda do niezlego upalania po sniegu :D o ile bedzie snieg :D a moze sprawdza sie jako szutrowe :D :D :D
saxorulez - Pią 23 Mar, 2007

chyba ogólnie można wbijać w nie kolce