kamil - Wto 08 Kwi, 2014 cała Europa i USA na kredytach przecie Wszyscy zadłużeni. Taki to kapitalizm i konsumpcyjny świat.
Ale fakt, chciałbym zarabiać z 30% więcejM - Wto 08 Kwi, 2014
kamil napisał/a:
cała Europa i USA na kredytach przecie Wszyscy zadłużeni. Taki to kapitalizm i konsumpcyjny świat.
Ale fakt, chciałbym zarabiać z 30% więcej
Jedzie ale w innych proporcach rata/pensja, rzekłbym że mniejszych o rząd wielkościKamill - Wto 08 Kwi, 2014
kamil napisał/a:
cała Europa i USA na kredytach przecie Wszyscy zadłużeni. Taki to kapitalizm i konsumpcyjny świat.
Ale fakt, chciałbym zarabiać z 30% więcej
Znajdź kogoś kto by nie chciał
M napisał/a:
Jeszcze żeby zarobki były wyższe żeby ludzie nie musieli się tak zadłużać.
I tutaj przychodzi kwestia przedmieść których mieć jeszcze nie możemy bo w przypadku wawy nie jest kompletna obwodnica ekspresowa
Jak będziemy więcej zarabiać, to usługi podrożeją. Będzie nas stać na nowe auto i gotowe produkty, ale wykończenie mieszkania czy budowa domu będzie dużo droższa.kamil - Wto 08 Kwi, 2014 Maćku, proszę zwróć uwagę na problem na rynku USA w latach 2008-2011 gdzie ludzie tracili pracy, mieszkania, wszystko bo żyli na kredycie - dosłownie na wszystko kredyt.
To prawda, Polacy idą w tą stronę, ale jeszcze daleko im do standardu USA w braniu kredytów i życiu na krechę.Kamill - Wto 08 Kwi, 2014
kamil napisał/a:
Maćku, proszę zwróć uwagę na problem na rynku USA w latach 2008-2011 gdzie ludzie tracili pracy, mieszkania, wszystko bo żyli na kredycie - dosłownie na wszystko kredyt.
To prawda, Polacy idą w tą stronę, ale jeszcze daleko im do standardu USA w braniu kredytów i życiu na krechę.
Oni dają się łatwo manipulować i zżera ich konsumpcjonizm, w Polsce też widać ten trend. Ja jestem anty - lub w rozsądnych granicach i dlatego widzę to na każdym kroku. Marketing, puste hasła, niby ekologia, gówniane media nakręcające spirale jeszcze bardziej zastanawiam się jak można się tak dać ruchać żeby ostatnie pieniądze wydać na nowego iphona.kamil - Wto 08 Kwi, 2014 piszemy w sumie o tym samym, a ja ciebie popieram kamil - Wto 08 Kwi, 2014 kupuj nawet jak Ci to nie jest potrzebne, żryj tak żebyś wyrzucił połowę i kupił znowu więcej was79 - Wto 08 Kwi, 2014 Zawsze można powiedzieć:
M - Wto 08 Kwi, 2014 Gruby temat, trochę szkoda go na forumKamill - Wto 08 Kwi, 2014
kamil napisał/a:
kupuj nawet jak Ci to nie jest potrzebne, żryj tak żebyś wyrzucił połowę i kupił znowu więcej
dokładnie Macieju im dłużej w EU tym bliżej do kosmopolitycznego miasta. Ceny nie są jeszcze takie chore za 6 -7 tysia jesteś w stanie ogarnąć mieszkanie w miłym miejscu.
W takim Wrocławiu czy Krakowie przyzwoita lokalizacja też ok 6 tysia...
niestety muszę przyznać że koszt wynajęcia mieszkania we Wrocku jest wyższy niż w Wawie
ceny za nowe mieszkania podobne
najwięcej ofert do wynajęcia jest 1 lub 2 pokojami, co oczywiste
3+ jest niewiele, albo jak są to typowo urządzone pod studentów M - Wto 08 Kwi, 2014 Tak przy okazji wystąpienia wątku życia na kredyt w tym temacie - ten gif dobrze opisuję charakterystykę dyskusji na forum. Na początku jest pojedynczy wątek w temacie zgodny z tytułem.
PiTT - Wto 08 Kwi, 2014 z miejscami parkingowymi to też trochę ruletka... kupić sobie fajne miejsce a trafisz na jakiegoś cwela który będzie się przyciskał do Twojego auta... albo parkował jak ostatnia pizda
w takim momencie jedynie co pozostaje to rozmowa z sąsiadem... w przypadku wynajętego miejsca, zwyczajnie wybierasz sobie w innymi miejscu i masz to w dupie
zazwyczaj zawsze się znajdzie jakieś wolne miejsce
na Sarmackiej z tego co wiem miejsca były po 200zl - ja miałem akurat w cenie, ale tu we Wro widziałem ogłoszenia miejsca od 200-240zł
w zasadzie nie zauważam różnic na korzyść Wrocka... nawet myjnie ręczne kosztują podobnie albo i więcej
żarcie w knajpach też identykokamil - Wto 08 Kwi, 2014 ale o 10 s dłużej program działa