rasta - Śro 04 Lip, 2012 Sprawdzą sie dobrze, pierwszy na nich na Pozen nie będziesz. bob.dsk - Śro 04 Lip, 2012
rasta napisał/a:
Sprawdzą sie dobrze, pierwszy na nich na Pozen nie będziesz.
Wiem wiem ale po tym jak smigalem na Slicku Dunlopa to są spore wymagania. Mam nadzieję że będzie podobnie trzymac rasta - Śro 04 Lip, 2012 Bez jaj Tomcat - Pią 06 Lip, 2012
krzysiek_ napisał/a:
Panowie, na ile pompować maxsporty(185/55/14) w 106? Przód twarda, tył średnia.
Waga auta ~900kg jeżeli to ma znaczenie.
Na ulice czy na tor ?krzysiek_ - Pią 06 Lip, 2012 Tomcat, Już sprawdziłem doświadczalnie. Na tor daje 1.9 i wzrasta to do około 2.3. Na kjsy troszkę więcej bo wiadomo, że nie zdążę zagrzać oponki bob.dsk - Pią 06 Lip, 2012 A pederale na tor ile pompować?
waga 1200 KG opona 215/40/17 ?rasta - Pią 06 Lip, 2012 Ja pompuje 2.0 maxKamill - Pon 09 Lip, 2012 T1R vs Uniroyal Rain sport 2 do dupowozu - ibiza tdi
Rozmiar 205/45/16 wiec opona niska. Silnik ciężki.
Byłem zdecydowany na uniroyala, ale po obejrzeniu tego video skłaniam sie jednak w kierunku t1r, czy są osoby które odradzą mi tą oponę ? Dodam tylko że bridgestone er30 na ciśnieniu 2.4 na przodzie wygląda jak by była nie dopompowana.
roj - Pon 09 Lip, 2012
Kamill napisał/a:
skłaniam sie jednak w kierunku t1r
rainsport faktycznie ma miękką ściankę ale myślę, że do jazdy codziennej będą dawać radę. t1r nie miałem nigdy ale jakie są opinie o nich.. no cóż, na deszczu z tego co wiem przy rainsport to nie istnieją a jeśli to nie ma być kryterium to po co wybierać akurat z tych dwóch? rasta - Wto 10 Lip, 2012 Rain"sport" to tania kiepska opona, nie wiem skąd wziął się mit tej opony. Kompletnie nie nadaje się do szybszej fury. Mega ale to mega miękka boczna ścianką, nawet przy profilu 50. Tą oponę naciągnę na felgę bez pomocy montażownicy. Ja ją widzę tylko w jakiejś skodzie 1.0 itp.roj - Wto 10 Lip, 2012 Rasta, a w jakich dupowozach ją miałeś założoną?Kamill - Wto 10 Lip, 2012
roj napisał/a:
Kamill napisał/a:
skłaniam sie jednak w kierunku t1r
rainsport faktycznie ma miękką ściankę ale myślę, że do jazdy codziennej będą dawać radę. t1r nie miałem nigdy ale jakie są opinie o nich.. no cóż, na deszczu z tego co wiem przy rainsport to nie istnieją a jeśli to nie ma być kryterium to po co wybierać akurat z tych dwóch?
Akurat w tym rozmiarze to sa jedyne opony poniżej 400zł/szt(toyo nawet 350), reszta to falken barum kumho hankook jest też federal EVO itp, oraz Dunlop SP Sport MAXX - niestety do tej marki nie mam zaufania.koma600 - Wto 10 Lip, 2012 miałem te Uniroyal Rain sport 2 faktycznie kupa jak dla mnie kładzie się i pływa przy mocnym hamowaniu wcześnie się abs włącza . Na deszczu za to spisywała się bardzo dobrze nie miotało tak dupą . Oczywiście nówki typek założył do mojej s2000 już na tyle jest dunlop ale nie pamiętam jaki ale na deszczu to drifft tylko można robić. Zakupiony leży nokian w dobrej cenie nówka ciekaw jestem . Podsumowując popieram rastę. Kumpel jak do eski założył potenze no to super boki twarde trzyma jak trzeba można ładować ronda a nie cały czas bok. Drone - Śro 11 Lip, 2012
Kamill napisał/a:
T1R vs Uniroyal Rain sport 2 do dupowozu - ibiza tdi
Rozmiar 205/45/16 wiec opona niska. Silnik ciężki.
Byłem zdecydowany na uniroyala, ale po obejrzeniu tego video skłaniam sie jednak w kierunku t1r, czy są osoby które odradzą mi tą oponę ?
No jak na tor, to ja mogę odradzić.
Miałem ją w zeszłym roku na Radomiu.
Nowe opony,a dojechane zostały prawie do zera.
Napompowane były chyba na 3.5, bo inaczej to bym na feldze jeździł.
Strasznie miękki bok.
Bieżnik sam w sobie tez jest bardzo miękki, na torze był właściwie ścinany.
Po jednej pojeżdżawce nie mam oznaczeń na oponach z boku
A jeździłem raczej mniej niż wszyscy.
Te opony nie są złe na ulice. Dobrze hamują. Dobry jest na nich start pod światłami.
Niestety dosyć szybko się zużywają.
Ja mam rozmiar 195/50/15jozekrj - Śro 11 Lip, 2012 Kamill, mogę Ci sprzedać Rainsporty 195/45r16 lekko używane (1.5mm zużycia)