To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Tu się witamy...

Anonymous - Czw 20 Gru, 2007

CHRZANEK napisał/a:
Szkoda że felgi inne bo "ruskie" to klasyka ;)
1,2 ma wyższy blok (chyba) udalo sie zmieścić dolot ??

No i widze że nadaleś autku "young look" - niezla zmyla.

Mój kumpel Krzysiek Tobiasz, mial kiedyś tez srebrne CC tylko 1,2 Turbo - (opisywane w GT i nie tylko ) - efekt 120KM, no i naklejka "young" na tylnej klapie rozwalala mnie na maxa ;)

Z Zalozenia auto mialo wygladac jak siedemseta a jezdzic lepiej, jednak Ruskie juz byly za bardzo rozpoznawalne w Poznaniu i kazdy wiedzial, ze to nie seria :>
Teraz od wiosny pojezdze troche na 7x13 RSL'ach. 8)
Dolot sie zmiescil, ale przez nieuwage mam "babla" na masce, bo jedna szpilka byla za wysoko... po delikatnym spilowaniu wszystko jest ok, tylko zadnej rozporki juz nie da sie dopasowac ;(

OSKAR napisał/a:
no i pieknie.

a hamowalec cc po wszystkim modach??

hamowalem go bez wiekszej przepustnicy z gorszym programem i seryjnym kolem. Wtedy wyszlo 85KM i z tego co pamietam to 115Nm... Teraz jest lepiej, bo czasy na g-tech'u :> poprawily sie znaczaco.

saxorulez napisał/a:
empe - kojarzy mi sie z raperem..

witam.
zamieniaj szybko seja na jakeiś HH

dlaczego z raperem? LOL W Poznaniu jest chyba jakas hip-hopowa grupa "empe", ale nie mam nic z nimi wspolnego ;)
A cc zmienie pewnie w polowie przyszlego roku, na razie musze sie dowiedziec jak najwiecej o wszelkich hot-hatch'ach, zebym pozniej nie zalowal zmiany :) )

a dzien dobry empe - jakiego HH bedziesz poszukiwał 8) i nie wszystkie HH sa bezpieczne LOL
CHRZANEK - Czw 20 Gru, 2007

A nie myslaleś żeby wykrzesać jeszcze więcej z cieniasa ??
Np 1,2 + turbo, albo 1,2 + 16V, albo na bogato 1,4 16V z Pandy 100HP ??

Mysle że przy masie CC to akurat to mogloby byc szybsze niż niejeden "fabryczny" hothatch.
No i pytanie jeżeli chcesz już zmieniać to na autko troche tylko wieksze np 106/Saxo, czy coś wiekszego typu Golf GTI, Astra OPC, Civ typeR itp ??

Marcel 08 napisał/a:
a dzien dobry empe - jakiego HH bedziesz poszukiwał 8) i nie wszystkie HH sa bezpieczne LOL

Podoba mi sie 2o6 s16, 106/saxo troche za male, ale nie wykluczam ;)
Poza HH podoba mi sie jeszcze astra II 3d 2.0 i civic 6 gen.
Wydaje mi sie, ze wszystkie z wymienionych sa o wiele bezpieczniejsze od cc 8)
Zalozenie jest takie, ze nastepne auto ma byc seryjne LOL , wieksze i bezpieczniejsze od cc, dawac przyjemnosc z jazdy i nie zabijac kosztem eksploatacji.

CHRZANEK napisał/a:
A nie myslaleś żeby wykrzesać jeszcze więcej z cieniasa ??
Np 1,2 + turbo, albo 1,2 + 16V, albo na bogato 1,4 16V z Pandy 100HP ??

Mysle że przy masie CC to akurat to mogloby byc szybsze niż niejeden "fabryczny" hothatch.
No i pytanie jeżeli chcesz już zmieniać to na autko troche tylko wieksze np 106/Saxo, czy coś wiekszego typu Golf GTI, Astra OPC, Civ typeR itp ??

Nie chce znowu zmieniac silnika, wiec 1.4 odpada, 1.2 16v wciagam moim 8v, zeby Turbo dolozyc to musialbym najpierw "useryjnic" mojego, poza tym nie znam sie na tyle na mechanice, zeby jezdzic dlubanym T, przeciez tam caly czas jest cos do robienia ;)

Nastepne auto nie musi byc szybsze od cc (moj ma teraz realnie ok 8,5sek do 100) i kreci wysokie 15stki/niskie 16stki na 1/4, wazne, zeby nastepny byl bardziej komfortowy

empe napisał/a:

Podoba mi sie 2o6 s16, 106/saxo troche za male, ale nie wykluczam ;)
.

PLUS :>
empe napisał/a:

Poza HH podoba mi sie jeszcze astra II 3d 2.0
.

WTF :(
empe napisał/a:

Zalozenie jest takie, ze nastepne auto ma byc seryjne LOL , wieksze i bezpieczniejsze od cc, dawac przyjemnosc z jazdy i nie zabijac kosztem eksploatacji.

PLUS i MINUS to jedyne co widze 8)

CHRZANEK - Czw 20 Gru, 2007

empe napisał/a:
Nastepne auto nie musi byc szybsze od cc (moj ma teraz realnie ok 8,5sek do 100) i kreci wysokie 15stki/niskie 16stki na 1/4, wazne, zeby nastepny byl bardziej komfortowy

Powiem Ci szczerze że trudno takie auto znaleźć (chodzi mi o osiągi, bo komfort to bez problemu ;) ) obecne auta tyją - ważą ponad 1000kg i trudno żeby potrafily zaskoczyć...

Myślę że 206s16 to bardzo ciekawy i trafny pomysl. Ale jezeli auto ma byc szybsze (ale bez modyfikacji) to może warto sie zastanowić nad Hondą...

CHRZANEK napisał/a:

Powiem Ci szczerze że trudno takie auto znaleźć (chodzi mi o osiągi, bo komfort to bez problemu ;) ) obecne auta tyją - ważą ponad 1000kg i trudno żeby potrafily zaskoczyć...

Myślę że 206s16 to bardzo ciekawy i trafny pomysl. Ale jezeli auto ma byc szybsze (ale bez modyfikacji) to może warto sie zastanowić nad Hondą...

Nie wiem jak jezdzi seryjne s16, nigdy nawet w takim nie siedzialem, ale troche poczytalem, poogladalem filmiki i wydaje mi sie, ze jakas frajde z jazdy sprawia...
Auto moze miec nawet 9-10sek do 100, ma byc wzgledny fun z jazdy i palilo max 10-11 w miescie ;)
Inna kwestia jest cena auta, bo bede mial pewnie ok 16-17k PLN i nie wiem czy znajde cos zadbanego za taka kase, bo kupic teraz auto w dobrym stanie to jak wygrac w lotka LOL

Vlodarsky - Czw 20 Gru, 2007

hmm a cabrio za 15 000 ? :)

Witam witam

OSKAR - Czw 20 Gru, 2007

vlodi chcesz puga pogonic??
tylko jak za twojego to chyba troche malo :D

k-mart - Czw 20 Gru, 2007

WitaM!
Nazywam sie k-mart, urodzilem sie w marcu 1982 i jestem moderatorem hydepark'u, wszelkie uwagi / pytania odnosie tego dzialu prosze kierowac do mnie, w razie koniecznosci przekaze je wyzej.

Co do wyboru HH radzil bym cos z rodziny Hondy, wieksze od 106/saxo a najwazniejsze ze sie nie psuja! :D A jesli gustujesz w swapach, to tylko ta marka wchodzi w gre!

k-mart napisał/a:

Co do wyboru HH radzil bym cos z rodziny Hondy, wieksze od 106/saxo a najwazniejsze ze sie nie psuja! :D A jesli gustujesz w swapach, to tylko ta marka wchodzi w gre!

swap nie wchodzi w gre, auto ma byc dupowozem o jak najmniejszej awaryjnosci 8)
na civa vti mi nie starczy, ewentualnie 1.5 v-tec... ale w 206tce o wiele bardziej podoba mi sie design w srodku i jakos bardziej do mnie przemawia... ale takie rozmowy to juz chyba nie w tym watku, prawda? :>

k-mart - Czw 20 Gru, 2007

empe napisał/a:
ale takie rozmowy to juz chyba nie w tym watku, prawda?

Dokladnie! :D
Inni nowi grzesznicy koloru szarego; prosze wziac przyklad z kolegi empe co do zachowania w tym watku!
Dyskusja w tym miejscu na temat 0-400m (ktory jest dla mnie igla w oko :( ) byla pierwsza i ostatnia proba nadwyrezenia mojego autorytetu.

Od tej pory kazdy post niezwiazany z "witaniem sie" zostanie wykasowany, uzytkownik zostanie ostrzezony a do Waszych mam zadzwoni Dyrektor ze skarga!

KonradMK - Czw 20 Gru, 2007

ziom, nie dość że masz cinquecento to jeszcze wyjeżdżasz z zastrą 2.0 3d... słaby początek ale to na pewno wina przedświątecznej gorączki. witamy bądź co bądź, czuj się jak u swojej mamy w domu :D

PS i u mamy Barto też.

PiTT - Czw 20 Gru, 2007

KonradMK napisał/a:
ziom, nie dość że masz cinquecento to jeszcze wyjeżdżasz z zastrą 2.0 3d... słaby początek ale to na pewno wina przedświątecznej gorączki. witamy bądź co bądź, czuj się jak u swojej mamy w domu :D

PS i u mamy Barto też.

Konrad jest zazdrosny bo też ma astrę, ale kombi ;)

Loko - Czw 20 Gru, 2007

PiTT napisał/a:
KonradMK napisał/a:

PS i u mamy Barto też.

Konrad jest zazdrosny bo też ma astrę, ale kombi ;)

i takie cieniasy klepią jego r5 :D