e tam anabo sprzedało ostatnio: https://www.facebook.com/...cation=timelineShymek - Czw 30 Paź, 2014 Sprzedali zwykłe Trophy, a nie Trophy-R i tu jest ten drobny szczegół: -R
Rożnica jak Audi 6 Sportline a Audi RS6was79 - Czw 30 Paź, 2014 A to w komentarzach?
Cytat:
To trophy-r, z Öhlins'em i Akropovicem na pokładzie?
Cytat:
Oczywiście!! I strzela na międzygazach
Shymek - Czw 30 Paź, 2014 To nie Trophy-R bo nie ma 19" Speedline, nie ma kubełków Recaro Pole Position z szelkami, ma tylną kanapę i brak rozpórki tył. Ma szyby normalne, a nie pleksę...
Takich mamy fachowców w salonach sprzedaży...Janusz - Czw 30 Paź, 2014
Marek23 napisał/a:
Śmieszna cena.
+1 biore nowego STI, i jeszcze zostaje mi sosu na bene na dwa lata bez opierdalania sie...Shymek - Czw 30 Paź, 2014 Takimi prawami rządzą się serie limitowane.... Sprzedano wszystkie zanim wyjechały z fabryki
Widać na tym akurat ktoś chce zarobić i moim zdaniem się sprzeda szybko.
Właśnie w takiej specyfikacji auto pobiło rekord aut produkcyjnych FWD na NurburgringuJanusz - Czw 30 Paź, 2014
Shymek napisał/a:
Takimi prawami rządzą się serie limitowane.... Sprzedano wszystkie zanim wyjechały z fabryki
Widać na tym akurat ktoś chce zarobić i moim zdaniem się sprzeda szybko.
Właśnie w takiej specyfikacji auto pobiło rekord aut produkcyjnych FWD na Nurburgringu
ja to wszystko rozumiem, ale trzeba przyznać ze to jednak trochę bez sensu..Shymek - Czw 30 Paź, 2014 Fakt - można taniej zbudować samemu coś podobnego.... ale przy odsprzedaży będzie to dalej zwykłe Megane i nikogo nie będzie interesować ile keszu wpakowałeś za to trophy-r będzie dłuuugo trzymać cenę, a być może kosztować więcej niż nowe z fabryki.
To tak jak tłumaczenie kupującemu GT-Ra że pakiet NISMO jest bez sensu bo kosztuje więcej niż modyfikacje Marek23 - Czw 30 Paź, 2014 Moje subiektywna opinia jest taka,że pakowanie takiego hajsu w fwd którym najwyżej możesz amatorsko pojeździć na torze i które zawsze będzie wolniejsze niż odpowiednik zrobiony stricte do sportu jest bez sensu.
A kupowanie auta z myślą o tym co bedzie jak go będę sprzedawał powinno być raczej ostatnim argumentem.Shymek - Czw 30 Paź, 2014 To tak jak kupowanie Golfa bo jest piękny Marek23 - Czw 30 Paź, 2014 Rzeczywista prędkość na torze i pieniądze jakie za to musisz zapłacić to czysty fakt. Piękno jest względne.Janusz - Czw 30 Paź, 2014
Shymek napisał/a:
można taniej zbudować samemu coś podobnego.... ale przy odsprzedaży będzie to dalej zwykłe Megane i nikogo nie będzie interesować ile keszu wpakowałeś za to trophy-r będzie dłuuugo trzymać cenę, a być może kosztować więcej niż nowe z fabryki.
to ze za ta kase moge zrobic szybsza meganke, jest oczywiste wiec nawet nie podawałem tego argumentu. SPecjalnie porównałem to do STI.... bo sory ale to jest ciagle FWD.... a tu możesz sobie taniej pójść do salonu i kupić tez nowe (zakładamy ze ktoś chce nówke) EVo albo STI i jeszcze Ci hajsu zostanie...
ja osobiscie musiałbym chyba na głowe upasc....
no chyba ze mówimy o rajdówka, tutaj to troche inaczej działa