To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

M - Wto 18 Wrz, 2012

antoś napisał/a:
Po prostu wyrazam swoje wielkie oburzenie ta sprawa. Jestem tego samego zdania co Ty, nie szukaj we mnie wroga, stoje po tej samej stronie, a oni tam gdzie Unia.

Taka dyrektywa musi miec jakis cel, w tym wypadku nie umiem go sobie wyobrazic. Rynek akcesoriow tuningowych jest bardzo szeroki, oprocz spoilerow i neonow ludzie szykuja swoje codzienne dupowozy do okazjonalnego upalania na torze, ale tez terenowki do off-roadu. Te dyscypliny maja umrzec? W samej Anglii pracuje okolo 30 tys. osob w branzy tuningowej, w niemczech mysle ze rownie duzo. Sa firmy z tradycjami, ktore sie tym zajmuja. Zastanawiam sie co mieliby zrobic z autami przystosowywanymi dla niepelnosprawnych albo na przyklad z karawanami - tez sa przerobione jakby nie patrzec. Obstawiam ze jakas niegrozna grupka poslow sobie cos zaczela wymyslac zeby zaistniec, jakis pismak podlapal. Taka dyrektywa przechodzi glosowanie w UR potem musi zostac wprowadzona do porzadku krajowego. Z wielkiego halo moze skonczy sie na czyms takim jak niemiecki TUV. A to chyba jeszcze nic zlego.

Golfiarze uzywaja puszek po browarach i masy solnej.

Rozumiem - spoko

antoś - Wto 18 Wrz, 2012

Jezeli dobrze pamietam to jakis czas temu tez straszono ze u nas zostana wprowadzone przepisy surowo regulujace normy ktore maja byc spelnione przez czesci montowane do aut. Pogadali, pogadali i cisza. To sa tematy zastepcze ktorymi sie karmi ludzi zeby bylo o czym gadac. Wszystko jest rozdmuchwane przez coraz to nizszy poziom dziennikarzy goniacych za sensacja.
kamil - Wto 18 Wrz, 2012

no, widzę tam całą mieszankę od prawa do lewa. Skąd wiadomo, że to Eurosocialiści ? Może wpadli na ten kuriozalny pomysł przedstawiciele prawej strony.

Paru gamoni usiadło i zaczęło pracować w komisji nad czymś absurdalnie nierealnym. Przecież coś takiego w życiu nie przejdzie.

antoś - Wto 18 Wrz, 2012

Ja obstawiam prawicowcow, oni maja zawsze ch##### auta, nie to co posel Dziewulski xD
M - Wto 18 Wrz, 2012

kamil napisał/a:
no, widzę tam całą mieszankę od prawa do lewa. Skąd wiadomo, że to Eurosocialiści ? Może wpadli na ten kuriozalny pomysł przedstawiciele prawej strony.

Proszzzzz:
http://www.bibula.com/?p=18266

Poza tym socjalista = idiota, zresztą widać to po ich pomysłach.

antoś - Wto 18 Wrz, 2012

A to komisarz wymyslil ten zakaz modyfikacji? Nie wiedzialem. :rotfl:
M - Wto 18 Wrz, 2012

antoś napisał/a:
A to komisarz wymyslil ten zakaz modyfikacji? Nie wiedzialem. :rotfl:

Cytat:
To nie prima aprilis. "Auto Świat" informuje, że Komisja Europejska pracuje nad nową dyrektywą o kontrolach technicznych pojazdu. Oznacza ona praktycznie koniec tuningu.

antoś - Wto 18 Wrz, 2012

To musisz wiedziec ze w Komisji Europejskiej pracuje kilkanasie tysiecy urzednikow. Kazdy z komisarzy przewodniczy departamentowi w ktorym sa prowadzone prace nad aktami prawnymi danych dziedzin. Tym departamentem kieruje Dyrektor, ktory nie jest komisarzem! To wlasnie te departamenty tworza wzory aktow prawnych ktore sa potem poddawane pod glosowanie komisji. W kazdym z departamentow siedzi kilkaset osob, moze na ten pomysl wpadl jakis prawicowiec, wiesz? Nie wiesz, ojej. Prowadzone sa konsultacje np. z przedsiebiorcami i ministrami z danych krajow, potem taki projekt jest omawiany z innymi departamentami, potem jeszcze sprawdzany i gdzies tam na koncu glosowany w komisji. Wystarczy ze gdzies tam w pierwszej fazie tego procesu ktos wpadl na pomysl zeby stworzyc tska dyrektywe, pismaki podlapaly i juz poszlo w swiat.
M - Wto 18 Wrz, 2012

Mam nadzieje że to jest tylko dziennikarski zwąchany bąk
antoś - Wto 18 Wrz, 2012

Dla mnie bankowo :) jak i wiekszosc rewelacji apropos tego co ma zabronic unia.
kamil - Śro 19 Wrz, 2012

zestawy TRD już dostępne dla GT86 http://www.tune86.com/toy...s-parts-catalog
jozekrj - Sob 22 Wrz, 2012

kurcze taka porządna firma a nie potrafią zrobić budzików w tym samym kolorze podświetlenia co reszta deski :/
Bart - Sob 22 Wrz, 2012

masz coś do Firmy? Jest reskept na mieście!

jozekrj - Sob 22 Wrz, 2012

zawiodłem się na nich
arssss - Sob 22 Wrz, 2012

http://www.mototok.pl/Hon...ca-Type-R-a2324 ploteczka?