To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Rasputin - Nie 08 Kwi, 2012

Edit. Luk mnie ubiegł :]
Marek23 - Nie 08 Kwi, 2012

lukp napisał/a:
Marek23 czym ostatnim śmigałeś i warte zainteresowania , bo ja chyba z Bartem podobna branża

Ducato,chyba model 2011,2.0 d 115 koni. Prowadzi sie niezle, ale pali jak smok...

szymlorek - Nie 08 Kwi, 2012

Marek23 napisał/a:
szymlorek napisał/a:
Ostatnio strasznie mało jeżdżę autem, a zapowiada się że będę jeździł jeszcze mniej...
Auto zaczyna robić się w moim przypadku kaprysem niż rzeczywistą potrzebą.

Młoda jeździ Clio II 1.5dCi więc jak trzeba gdzieś się kulnąć na oszczędności zawsze jest do dyspozycji, stąd też tak kombinuję nad jakąś alternatywą dającą więcej frajdy..

kubek Clio III zacne, strasznie mi się podoba ale chyba oscylujemy tu bliżej 40k niż 30k a do tego pierwszy serwis po zakupowy ubezpieczenie etc... stąd też bliżej jestem Type-r.
Muszę skoczyć gdzieś przejechać się takim autem żeby zobaczyć czy fajne to to.

Jeśli auto ma być bardziej do bujaki niż jakiegoś oesowego szaleństwa to brałbym coś z turbo. ST albo (bardziej polecam) gti V. Po programie te auta mają mega odpał i żadne 2.0 NA nie ma podpięcia. A jednak na ulicy odpał się liczy...

Przejadę się niebawem obejrzeć jakiegoś Type-r. Wiem że 10 minutowa przejażdżka pełnego obrazu na pewno mi nie da ale będę miał już jakiś pogląd jak to lata.
V GTI jest świetne i stanowiłoby wybór idealny ale też 40k pln + a ja chciałbym sprzedać beem dołożyć z dyszkę i zapomnieć że miałem auto w którym czuje się jak w za dużym swetrze.. ;) Jak Type-r nie złapie mnie za serce to usiądę na dupie i pomyśle jeszcze raz nad tym czego ja właściwie chce i wrzucę jeszcze kilka drobnych do skarbonki żeby mieć GTI na klapie.

M - Pon 09 Kwi, 2012

Potrzebuję jakiś kubeł który raczej jest wygodniejszy niż dobrze trzyma,
prosżę o poradę :)

Bonczek - Pon 09 Kwi, 2012

Recaro Speed :)
M - Pon 09 Kwi, 2012

Używka ile kosztuje? :D
Bonczek - Pon 09 Kwi, 2012

Z EVO można złapać za 4 stówki :)
iQ - Pon 09 Kwi, 2012

recaro sportline tez daje rade ale speed/sr lepszy
zefir - Pon 09 Kwi, 2012

M napisał/a:
A ctr ufo nie prowadzi sie fatalnie przez belke?

jest bardzo przewidywalny :) trzeba uwazac tylko przy niekontrolowanych hamowaniach lewa ;)

ja swoim TypeS zrobilem 4 miejsce w generalce Mini racing weekend :) i 2 w Open przed s2000 i Astra Gsi a za Almera na slicku Mini JCW i mini na kompresorze :)

najwiekszym problemem Civica TypeR Ufo przy Ep3 sa koszty dlubania :)

Walle - Wto 10 Kwi, 2012

Marek23 napisał/a:
Cytat:
Drogi Oktawianie!

Śmiałem twierdzić, za co sam siebie przepraszam, że mimo całej kabaretowej bufonady, którą spływa Twa postać na tym forum masz mimo wszystko ździebko jakże ważnego przy tej prezentowanej przez Ciebie wizji samego siebie poziomu i równoważącej ironiczno-dowcipno-krytyczne uwagi - kultury. Cholernie mi kurka przykro, że srogo się myliłem.

Gdybyś się tak po napoleńsku nie zakogucił i przeczytał mój post ze zrozumieniem i dystansem to zauważył byś, że nie było tam obrażania Twej szanownej osoby tylko humorystyczne zwrócenie uwagi na Twe - Oktawianie - niezdrowe aż zwracanie uwagi na z różnych życiowych powodów żywe zainteresowanie czesko-niemieckim produktem quasi - motoryzacyjnym. I tyle. No może plus krótka ironiczno-dowcipno-krytyczna charakterystyka bohatera (ale nie obraźliwa Broń Boże! :faja: )

Fajnie Walle piszesz, ja się nie obrażam. Tylko zmeczony jestem komentarzami o dieslach/kombikach/itp od ludzi, którzy najwięcej wachy spalili grająć endurance w GT5 czy coś w tym stylu.

Peace :) Jestem także ostatnią osobą, która się obraża i żywi urazę :)

Misiek_lbn - Pią 20 Kwi, 2012

drogie grono znafców internetowych i mędrców :)
co mogli byście doradzić w cenie najchetniej ~20k pln i obowiązkowo musi mieć 4x4 :)
najciekawszymi wg mnie propozycjami jest Ałdi S3 i Impreza GT, patrząc po aaledrogo są też róznego rodzaju passaty, golfy, subaru legacy albo forestery :)
miał ktoś do czynienia z którymś autem bardziej :?:
i S3 i GT jeździłem, ałdi nowsze technologicznie jakoś się wydaje, ale na korzyść SI GT przemawia więcej miejsca w środku...tylko czy pomimo większej ilości miejsca, jest bardziej komfortowo na trasie, tego nie wiem :)

any ideas :?: :)

Franek - Pią 20 Kwi, 2012

Najpierw dajesz opis nysy z avatara.
Finalnie doradzimy paska w dizlu.

to kalibra, pan Anjas tak stwierdził, zwykle 2.0v w gazie :P

paski są w 4motion, ale wiem że pasek to nie to ;)
musi być auto z charakterem :)

BrainWash - Pią 20 Kwi, 2012

s3 spoko na wieczorny street bo nie ma strat na napedach. Na winkle staly naped duzo lepszy. Gt duzo drozszy w utrzymaniu ale zapewne tanszy w zakupie.

to ma być totalny daily driver, jeżdżony mało, ale na dłuższych odcinkach :)
spalanie też nie za bardzo ma znaczenie, niewiele z nich spali więcej niż powiedzmy 12, a mniej niż 10 też nie :)