na hodze ktoś sprzedaje dogiętą rurę fi50mm od kolektora do ostatniej puszki - chyba 130zł.
hmm... w ostatnich ogłoszeniach??
proszę:
seicento, cingucento rura układu wydechowego fi 50 zew wew 47 18 listopada 2009
nowa stal aluminiowana , idealna do sportu dogieta idealnie
cena 130 zł
kolektor wydechowy do fiat sei cc 1.2 16v baran 4w2w1 nowy
650 zł
komputer 1.2 16v bez immo 350 zł
pompa paliwa 1.1 org sprawna 40 zł
półosie kompletne sei 1.1 200 zł
cena:
telefon: 790341476vojt3k - Pią 20 Lis, 2009
jozekrj napisał/a:
nie wiem jak cienias ale Swift 1.0 z końcowym od DF jest bardzo głośny
a tłumik końcowy z 125p jest chyba najtańszym tłumikiem przelotowym dostępnym od reki w sklepie za 20-30 zł
dokladnie coś kolo 30zł Barejka - Pią 20 Lis, 2009 vojt3k, tlumik chyba 26 zlotych jak sie ostatnio pytalem jarek-malopolska - Pon 14 Gru, 2009 Czy jest jakaś różnica w budowie wydechu pomiędzy Saxo 8V a 16V ?? Chodzi mi dokładnie o to czy kupując wydech MAGNEX-a wyciągnięty z Saxo VTR 1.6 8V podejdzie on normalnie do VTS-a 16V.. Zakładam, że TAK, pewnie musiałaby być różnica w budowie podłogi/podwozia pomiędzy tymi wersjami silnikowymi żeby nie pasiło, ale wolę dopytać gdyby w razie kupna miało mi się w jakiś "gięciach" nie zgadzać... saxorulez - Pon 14 Gru, 2009 nie pasuje fragment przy kolektorze bo masz inne kolektory wydechowe. Reszta jest taka sama, wieszaki, tłumiki i sednicejarek-malopolska - Pon 14 Gru, 2009 dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło... dziękuję.. vitesse - Wto 15 Gru, 2009
saxorulez napisał/a:
nie pasuje fragment przy kolektorze bo masz inne kolektory wydechowe. Reszta jest taka sama, wieszaki, tłumiki i sednice
ja ostatnio zalozylem wydech z 8v do 16 v i dzialalo, jak sa roznice to chyba w mmvitesse - Wto 15 Gru, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
przypiąć ją gdzieś obok wydechu można (widziałem tak u niektórych)
Czyli, że ma sobie zbierać "czyste" powietrze koło wydechu, ogólnie "zero" ingerencji do środka wydechu ??
Ma ktoś na forum coś takiego zrobione u siebie,chętnie bym zobaczył jak to wygląda na załączonym obrazku
martin.h napisał/a:
Albo stosujesz coś takiego, wkręcasz to w miejsce sondy i do tego wkręcasz sondę:
A co to da że tak zapytam, że wkrece sonde w "to" a nie bezpośrednio w wydech??
Jaka cena za taką przyjemność ??
czyste to moze nie bo i tak Ci bład wywali, jak CI nie przeszkadza check engine to druga sonde wyjmijsaxorulez - Wto 15 Gru, 2009
vitesse napisał/a:
ja ostatnio zalozylem wydech z 8v do 16 v i dzialalo, jak sa roznice to chyba w mm
zdaje mi się że rożnica zależy od rocznika, bo 16v do 8v phI nie pasujemartin.h - Wto 15 Gru, 2009 Pugsport taki jakiego mam pasuje do wszystkich 106'tek.saxorulez - Wto 15 Gru, 2009 ale pytanie jest o magnexmartin.h - Wto 15 Gru, 2009
saxorulez napisał/a:
ale pytanie jest o magnex
Wiem, ale pisałeś o kolektorze, że jest innym więc w 106'tkach 8V i 16V też powinien być inny, a wygląda na to że jest taki sam (w miejscu łączenia z resztą wydechu).saxorulez - Wto 15 Gru, 2009 powinien być taki sam to fakt, i on jest taki sam na łączeniu. Różnica jest za katalizatorem. 8v ma go w kolektorze 16v ma go przed środkowym tłumikiem.
Więc róznice są nie w tym miejscu co napisałem. Reasumując Magnex od 8v nie podejdzie do 16v ponieważ Magnex to cat back a nie manifold back, chyba ze w komplecie z tym Magnexem jest de-cat pipe
Pugsport jest zawsze manifold back dlateggo zawsze pasujek-mart - Wto 15 Gru, 2009 wydech nie skreca.ade - Wto 15 Gru, 2009
GeKo napisał/a:
agentczor napisał/a:
aki kat ma bardzo dobrą przepustowość (ostatnio w MG Motorsport robili cały wydech do FR'a kolegi i sprawdzali z sportkatem i bez i wyszlo praktycznie tyle samo kunia).
2 Sprawy, na którym kacie? Bo ten co ładują w MG jest przez producenta przewidziany do sejów Choć chłopaki z MG mówią że obsługuje NA do 300KM. Komu wierzyć trudno powiedzieć.
Mozesz załatwić wykres tego clio przed wydechem i po wydechu?
widze, ze nie tylko my to sprawdzilismy:d
w pewnym s3 na tym sport kacie wstawalo ponad 500 obr. wyzej niz bez:]