Dariano - Sob 17 Mar, 2007 jaka walka ziom nawet nie wiem czy i jak te starocie beda trzymaly Niemy - Sob 17 Mar, 2007 starocie, nie starocie ale zakupione specjalnie na tor i z nadzieja lepszej trakcji Anonymous - Nie 18 Mar, 2007 2 pytania panowie:
1. Zimowe - mam bombla na jednym to moge wymienic tylko jedna opone na nowa a reszte zostawic czy: kupic 2 nowe, i zostawic drugie dwie - te mniej zuzyte z tylu rok temu?
2. Letnie - no wlasnie... 2 z przodu sa o polowe gorsze niz te z tylu oczywiscie i teraz czy zamienic czy zostawic i 'zajechac' i potem kupic nowe? Pytam bo widzialem program o tym ze w FWD lepsze opony zawsze dawac na tyl zeby nie latal...nox - Nie 18 Mar, 2007 AD 1 wymieniaj parami
Ad 2 ja zmieniałem na przemian co sezon . jak niema jakiejś mega rożnicy to daj tylnie na przedni a przednie na tylnie i będzie luz szymlorek - Nie 18 Mar, 2007
JIMEK napisał/a:
FWD lepsze opony zawsze dawac na tyl zeby nie latal...
Też spotkałem się już z taką opinią i nie rozumiem jej całkowicie, bardziej bezpieczna jest imho nadsterowność niż podsterowność..
Wolałbym żeby uciekł mi tył niż przód wyjechał z zakrętu.Michał - Nie 18 Mar, 2007 Barum BRAVURIS 195/45R15 78 V FR - dobre to ??
http://www.opony.com/opon...m_bravuris.htmlLoko - Pon 19 Mar, 2007
szymlorek napisał/a:
JIMEK napisał/a:
FWD lepsze opony zawsze dawac na tyl zeby nie latal...
Też spotkałem się już z taką opinią i nie rozumiem jej całkowicie, bardziej bezpieczna jest imho nadsterowność niż podsterowność..
Wolałbym żeby uciekł mi tył niż przód wyjechał z zakrętu.
To jest jakaś całkowita herezja, jak ktoś tak doradza to jest u mnie z góry skreślony.
FWD ma zwykle raczej tendencje do wyjeżdzania przodem, wiec do tego słabsza guma na przód :570: totalnie bez sensu.
Poprzedneij zimy ojcu założyli tak opony używane UG6 na przód i nówki UG7 na tył. Jezdziłęm tym autem troche i była wielkaaa tragedia, tym się nie dało jezdzić po prostu. Przód wyjeżdzał przy śmeisznei małych prędkościach i mocno niebezpieczne to było.
Ojciec który nie jezdzi bardzo szybko, też predko zrezygnował z tego pomysłu panów oponiarzy i po zamianei na odwrót było o niebo lepiej.
[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]
A tak na dokładke ci sami oponiarze założyli w tym roku opony kierunkowe z tyłu na odwrót, to też była jakać ich mądra teoria, ze niby ma lepiej hamować Peter - Pon 19 Mar, 2007 Michal za podobna cene polecam Ci Uniroyal RainSport. Mam i jestem zajebiscie zadowolony.Bardzo dobra zarowno na suche jak i zalane deszczem nawierzchnie. Odprowadzanie wody rewelacyjne, scieralnosc dobra.Szczerze polecam Michał - Pon 19 Mar, 2007 piotruś, tez sie zastanawiam wlasnie nad tymi uniroyalami.qbus - Pon 19 Mar, 2007 Uniroyal Rainsport One? kumpel je kupil do Hondy po 160 zl za sztuke (15') na suchym mega narzekal, lepiej kleila zimowka Nokiana wg niego, jak spadl deszcz to podobno poezja, ja w swoim mam Uniroyal Rallye na przedzie ale wiele o nich powiedziec nie moge bo przy wybitym zawiasie z przodu czesto traci kontakt z podlozem. pozdro.
p.s. ta honda o ktorej mowie wyzej jezdzi w kjsach wiec jako tako opony byly testowane.nox - Pon 19 Mar, 2007 Michał barum powiedzmy jest ok ale jak mozesz brać Uniroyal'a RainSport to moze nie z swojego doświadczenia ale polecam , słyszałem sporo mega opini Peter - Pon 19 Mar, 2007 ja wlasnie polecam je jako opony do codziennej jazdy.dziwie sie ze kolega z Hondy do KJSow wybral taka opone....tak czy inaczej z jazdy na suchym jestem rowniez zadowolony Marek23 - Pon 19 Mar, 2007
JIMEK napisał/a:
Pytam bo widzialem program o tym ze w FWD lepsze opony zawsze dawac na tyl zeby nie latal...
Nie sluchaj ich ziom, glupoty opowiadaja...106 - Pon 19 Mar, 2007
Peter napisał/a:
Michal za podobna cene polecam Ci Uniroyal RainSport.
tez mam i tez jestem zajebiscie zadowolony - zwlaszcza na mokrym - daje
rade i jak na zwykla opone to klei super... stosunek jakosci do ceny wychodzi
ponad przecietna.Anonymous - Pon 19 Mar, 2007 No własnie moje Uniroyale Rainsporty 1 dotarły do gumiarza. Kolega zrobił mi dobrą cenę na 16stki. Zobaczymy jak działają, a słyszałem również wiele dobrego. Pewnie przyturlam sie na nich do Biłgoraju.