To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

kamil - Wto 08 Kwi, 2014

właśnie specjalnie nie wpływa to na cene. Kupujący traktują to jako wartość dodaną. Ogólnie po prostu w chuj ciężko sprzedać mieszkanie w nowym bloku bez garażu. Tak miałem z Sarmacką - pomimo, ze w bloku były jeszcze wolne miejsca i można było kupić od dev.
arssss - Wto 08 Kwi, 2014

25k za miejsce postojowe?
No bez jaj :D wystarczyłoby na opłacenie mojego garażu za 138 miesięcy do przodu plus dojazdy taksą z domu do garażu :D

Kamill - Wto 08 Kwi, 2014

arssss napisał/a:
No bez jaj :D wystarczyłoby na opłacenie mojego garażu za 138 miesięcy do przodu plus dojazdy taksą z domu do garażu :D

25 to na Wilanowie, wola ochota i dzielnice które są bliżej centrum (ale do centrum to jeszcze brakuje 20min tramwajem) kosztują po 40k.

kamil - Wto 08 Kwi, 2014

ziom, za taką kasę w Mysłowicach kupiłbym pół kamienicy ;)

Garaż wolnostojący - użytkowanie wieczyste 1700 rocznie + podatek ze 300. Niby garaż jest twój (zaplaciłeś kupe $$$) a wychodzi i tak 160zł miesięcznie. No i teraz taki garaż żeby mi się opylało komuś wynająć muszę krzyknąć min 300-340zł za miesiąc. Nie ma wody, nie ma kanalizacji, nie ma ogrzewania, a i tak jak wywieszę kartkę to pójdzie w kilka dni.
Powoli nie opłaca się trzymac nieruchomości, szczególnie tych na państwowym gruncie.

A dodatkowo przyszedł wczoraj żul i nasrał na trawniku 10m obok mojego garażu i jak zawiewa to się zrzygać można :wall: Wiwat stare osiedla :jupi:

Michał - Wto 08 Kwi, 2014

u mnie na woli , garaż kosztował 30 tyś , ale to to nic
czynsz miesięczny za garaż to 150 zł + to co kamil napisał na koniec roku :rotfl: :rotfl:

kamil napisał/a:
ziom, za taką kasę w Mysłowicach kupiłbym pół kamienicy ;)

Nie w Mysłowicach ,a w Bytomiu, u mnie na wsi domy drogie.

http://tablica.pl/oferta/...23ffbb;promoted

Kamill napisał/a:
arssss napisał/a:

25 to na Wilanowie, wola ochota i dzielnice które są bliżej centrum (ale do centrum to jeszcze brakuje 20min tramwajem) kosztują po 40k.

kuwa 40 tyś za garaż. Dlatego nigdy nie zamieszkam w Warszawie :D u mnie garaż wyjebany z ogrzewaniem,kanałem, wodą i prądem ostatnio poszedł za 21tys. a taki bez kanału i ogrzewania i wody to jest gdzieś ~10tys. wynajem od 80zł do 300zł.

Jakarti - Wto 08 Kwi, 2014

jak taki dom jest ogrzewany?
sam piec kosztuje z 10-15k zł

nie ogarniam tych cen :D

Jakarti napisał/a:
jak taki dom jest ogrzewany?
sam piec kosztuje z 10-15k zł

nie ogarniam tych cen :D

Na paliwo stałe pewnie kolo 3k.

i gdzie ten piec postawić? w kuchni?
M - Wto 08 Kwi, 2014

Dziwne te ceny w wawie są - czy jest aż taki szał na zamieszkanie w warszawie?
Może rzeczywiście stajemy się miastem "europejskim" z ogromnymi możliwościami :>

Jakarti - Wto 08 Kwi, 2014

arssss napisał/a:

w kotłowni
jak to w domach
chyba ze ogrzewanie idzie "z miasta"

nawet jak na paliwo stale to tak czy siak gdzies piec musi stac :D

kamil - Wto 08 Kwi, 2014

dokładnie Macieju im dłużej w EU tym bliżej do kosmopolitycznego miasta. Ceny nie są jeszcze takie chore za 6 -7 tysia jesteś w stanie ogarnąć mieszkanie w miłym miejscu.
W takim Wrocławiu czy Krakowie przyzwoita lokalizacja też ok 6 tysia...

M - Wto 08 Kwi, 2014

kamil napisał/a:
dokładnie Macieju im dłużej w EU tym bliżej do kosmopolitycznego miasta. Ceny nie są jeszcze takie chore za 6 -7 tysia jesteś w stanie ogarnąć mieszkanie w miłym miejscu.
W takim Wrocławiu czy Krakowie przyzwoita lokalizacja też ok 6 tysia...

Jeszcze żeby zarobki były wyższe żeby ludzie nie musieli się tak zadłużać.
I tutaj przychodzi kwestia przedmieść których mieć jeszcze nie możemy bo w przypadku wawy nie jest kompletna obwodnica ekspresowa

Jakarti napisał/a:
arssss napisał/a:

w kotłowni
jak to w domach
chyba ze ogrzewanie idzie "z miasta"

nawet jak na paliwo stale to tak czy siak gdzies piec musi stac :D

ale gdzie tam miejsce na kotłownie?ja tam piwnicy nie widze :D .
Wgl po co taki mały dom stawiać,bez sensu.