Opona o twardych wzmacnianych ściankach nigdy nie będzie lekka. Najlżejsze są torowe slicki. U mnie setup 17" Superleggera + torowy slick = 15kg
No właśnie Rasta, w między czasie rozmyślałem nad tematem i doszedłem do takiego samego wniosku (rozszerzyłem poprzedni post zanim przeczytałem Twój) . Ale to dziwne co powiadasz o slicku torowym . Przecież slick powinien mieć b. twardą ściankę i chyba taką ma ..? A jednocześnie jest lżejszy od cywilnej opony, powiadasz ?
Miałem w rękach slicki michelina 18" pucharowe z porsche 30 szerokie i były lżejsze niz 15" 595 RS-R. Do slicka torowego prawdopodobnie jest stosowany lepszy/twardszy oplot. Albo nie jest stalowy tylko jakiś inny.rasta - Wto 10 Kwi, 2012 Płótno, tak na prawdę slick torowy jest dość delikatną oponą i łatwo ją uszkodzić dlatego nie można jej porównywać do ulicznej opony XL.
Rainsport to totalna kupa, nadaje się do mojego kombiaka.
A codo wagi opon to niech ktoś se weźmie w rekę Run-Flat'y te to dopiero są cięzkie. Taką 19" do BMW X6 to ledwo bylem w stanie targać, a 16" w Run-Flat są cięższe od wzmacnianej (XL) 18".rasta - Śro 11 Kwi, 2012 Rozmiar rozmiarowi nie równy, foto i tekst z SR.pl:
Cytat:
Od lewej mamy 270/45/15 Michelin TB5r, potem już taki sam rozmiar 255/40/17 w wydaniu 3 producentów: Nitto NT-01, R888 i FZ201 S
Kenet - Śro 11 Kwi, 2012 Federal gumy nie oszczędza, ale to pewnie dlatego, że robią z krowich placków rasta - Śro 11 Kwi, 2012 Krowie placki dobrze kleją M - Śro 11 Kwi, 2012 Federal FTW-201 GeKo - Śro 11 Kwi, 2012
kubas napisał/a:
lepszy/twardszy oplot. Albo nie jest stalowy tylko jakiś inny.
Pewnie kevlar misiu kolorowy kubas - Śro 11 Kwi, 2012 Heheh kolekcja mojego ziomka Szkoda że nic w moim rozmiarze no name - Sob 14 Kwi, 2012 Szybkie pytanko.
Na pseudo szuter lepsze styrane letnie czy nowe zimówki ?
Szutrówek oczywiście nie mam więc roj - Sob 14 Kwi, 2012 na luźną zimówki zdecydowanie z tego co wiemkrzysiek_ - Sob 14 Kwi, 2012 no name, Ja na szuter mam 10letnie zimówki i dają radę, ważne, żeby tylko mięsa trochę miały i bieżnik w kształcie kwadratu no name - Sob 14 Kwi, 2012 No dzięki, to zarzucam zimówki tylko je mocniej ciśnieniem nabije,
dobrze kombinuje ?krzysiek_ - Sob 14 Kwi, 2012 Ja daje seryjnie na 1.9-2.0, opony i tak do śmieci więc niezależy mi czy się zetną.faldzip - Sob 14 Kwi, 2012 zimowki, ale ja bym napompowal mocniej, bo zimowka ogolnie jest bardziej miekka (scianka tez) i na dziurach mi sie sciagnela uszkazdajac scianke. Na mazowieckich szutrach jechalem na debicach frigo, dopoki mi policja nie zabrala dowodu za zbyt zuzyte ogumienie no name - Sob 14 Kwi, 2012
faldzip napisał/a:
Na mazowieckich szutrach jechalem na debicach frigo
Też właśnie je mam, więcej to jakieś 2,5 powinno być oki ?