jakby od mojego strzelania ze sprzęgła można było zlikwidować dzisiejszy śnieg, to by rewelacyjnie było
chodziło mi o to, że różne mieszanki są odpowiednie do różnych temperatur - i chciałem się dowiedzieć jakie mieszanki do jakich temperatur
pewnie 20+, a na r888 to już przy 10+ jest ogień PieQt - Nie 01 Kwi, 2012 czyli im cieplejsze powietrze, tym twardsza mieszanka powinna byc, na miekkiej mieszance jezdzi sie kolo 0
mieszanka wplywa na temperature/czas dogrzania (w roznych warunkach atmosferycznych)
dobrze myslerasta - Nie 01 Kwi, 2012 DobrzeMarek23 - Nie 01 Kwi, 2012 Szukam opon z homologacją E, pod 3 ligę i wogóle jakieś czasem fajne sprinty. Już nawet bym wziął te 195/50 Toyo,ale ceny jakieś zaporowe... Patrząc na racingtyres.pl federal 195/50/15 kosztuje 375zł. Pytanie czy po docięciu będzie to gadało na deszczu, skoro twardsza mieszanka jest...was79 - Nie 01 Kwi, 2012 Na deszcz r1r?Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012
Cytat:
Na deszcz r1r?
Oczywiście. Tylko problem w tym,że nie chcę kasy pakować w aż dwa komplety opon pod 3L, bo jakieś RPP też chcę sie kulnąć i to w sumie jest główny cel. Tam też trzeba oponki i nie mam tyle kasy,żeby ti i tu ładować. W sumie najbezpieczniej byłoby R888 195/50/15. Tylko skąd najtaniej wziąść? W Federalach odstrasza mnie trochę akcja z twardą mieszanką. Odcinki w 3L są krótkie i opona może się nie dogrzać.was79 - Nie 01 Kwi, 2012 aha, a w rpp na deszczu, to na czym się głównie jeździ?
(sorry za takie lamerskie pytanie)kubas - Nie 01 Kwi, 2012
Marek23 napisał/a:
Szukam opon z homologacją E, pod 3 ligę i wogóle jakieś czasem fajne sprinty. Już nawet bym wziął te 195/50 Toyo,ale ceny jakieś zaporowe... Patrząc na racingtyres.pl federal 195/50/15 kosztuje 375zł. Pytanie czy po docięciu będzie to gadało na deszczu, skoro twardsza mieszanka jest...
immo pederal lepszy na deszcz zdecydowanie od r888, z temperaturą może być problem. Jak chcesz federala w dobrej cenie to wal pw, mamy na stanie "pare" kompletów Ja ci mogę kumho zaproponować jeszcze ale to już pare stówek więcej niż toyo...Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012
was79 napisał/a:
aha, a w rpp na deszczu, to na czym się głównie jeździ?
(sorry za takie lamerskie pytanie)
Na mediach albo deszczach, profi oponach do ścigania. Jeszcze się docina na różne sposoby. Sam się na tym słabo znam...
Cytat:
immo pederal lepszy na deszcz zdecydowanie od r888, z temperaturą może być problem. Jak chcesz federala w dobrej cenie to wal pw, mamy na stanie "pare" kompletów Ja ci mogę kumho zaproponować jeszcze ale to już pare stówek więcej niż toyo...
Kubasie mój drogi, to weź mu wyślij propozycję na te Federale. Również rozmiar 205/50/16 jak i 195/50/15. Do tego co z tym Kumho? To ma E?qbus - Nie 01 Kwi, 2012 Marku jesli bedziesz jechal na oponach z homo E to nie mozesz ich docinac na RD3L, chyba ze zglosisz sie w klasie gosc ale wtedy bez sensu kupowac takie gumy.Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012 To kapa z tym docinaniem. Kurde, jak jechać rajd to w stawce. Szczególnie,że do rpp musze kupic fotele, kask z hansem i pasy...qbus - Nie 01 Kwi, 2012 I tak nie jezdzac wiekszosci rund nie bedziesz sie liczyl w klasyfikacji, kupuj cos do rpp odrazu, pomiar czasu jest tak czy tak wiec jakies porownanie jest a np. na Czechowickim bylo 15 zalog w klasie GOŚĆ wiec było sie z kim porownywac.Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012 ale polowy amatorek tez nie pojade... Kurde, chyba kupie te pederale tak czy owak.qbus - Nie 01 Kwi, 2012 U nas mozna jezdzic na wszystkich amatorkach w klasie GOŚĆ na slicku, z racji licencji i tak bedziesz tak tam klasyfikowany.Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012 Kubas mi dał dobre ceny... Pomysle.