a R888 nie ma 185/55R14, tylko 185/60R14 (takie tez mam markgumy) i jakos daje sobie z tym rade no name - Wto 27 Mar, 2012
faldzip napisał/a:
no name napisał/a:
Ale markgum też nie ma 175/50
a R888 nie ma 185/55R14, tylko 185/60R14 (takie tez mam markgumy) i jakos daje sobie z tym rade
Ja rozumiem tylko zastanawiam się nad sprężynami -30mm,
mam chyba cięższy silnik niż seryjne 1.1 i nie było by fajnie gdyby to tarło
cały czas. Wiem że różnica minimalna ale zawsze jest.
Teraz AK robi szutry więc slick tak średnio teraz i tak.no name - Wto 27 Mar, 2012 Pytanie techniczne , DOT 069 to 2009 czy 1999 ?Młody Papież - Wto 27 Mar, 2012 1999no name - Wto 27 Mar, 2012 no to stare śmieci, dziękibudzik - Wto 27 Mar, 2012
no name napisał/a:
Ale markgum też nie ma 175/50
Kiedyś miał.Kuner - Wto 27 Mar, 2012
M napisał/a:
Co do profili tak jak już pisałem - jak producent da mi gwarancję że z oponą nie stanie się to co widzę na zdjęciach w necie, a jeśli się stanie zamienia oponę na dobrą na swój koszt to biorę.
Który producent opony da Ci pełnoprawną gwarancję na oponę przeznaczoną do sportu? Dzisiaj kupiłem Bilsteina B8 do samochodu klienta i jest jasno napisane że amortyzator nie podlega gwarancji bo jest przeznaczony do sportu.
Ja nie mówię że nie masz gwarancji, ale nie w każdym przypadku jesteś w stanie, ale wszystko zależy od sytuacji i sposobu zniszczenia opony. Jeśli wyślesz oponę do producenta albo jego sprzedawcy (np. mnie) to ja Ci gwarantuję że rzetelnie podejdzie się do tematu, tylko potrzebna jest opona, by sprawdzić co się stało i w przyszłości uniknąć takiego przypadku.
Z tego co wiem, żadna z opon które widziałeś w necie nie trafiła od klienta do producenta bo... no właśnie, bo klient bał się czegoś? Nie wiem, ale nikt nie odesłał nigdy tej opony, a potrafili jedynie bić pianę na racingforum Z 500 opon, było coś około 5 przypadków, co daje nam 1%. Ile przypadków było niezgłoszonych? tego nie wiem, ale nie sądzę że była to znaczna liczba.
Dla porównania, pamiętam czasy że na jeden komplet Markguma przypadała jedna opona któa rozlatywała się po 10 km. I co? Na tych oponach jeździ się do dzisiaj, a wiem dobrze jak jest z reklamacjami u nich.
M napisał/a:
O dobry wizerunek trzeba dbać i o markę też
Tu jakby się nie wypowiadam. Ja dbam o wizerunek 4racing.pl i produktów w nim oferowanych, zatem dlatego próbuje uświadomić że opona Profil nie ejst taka zła, za jaką uważa ją HH
M napisał/a:
Nie wystarczy zrobić opony która wygląda jak slick i nazywa się slick.
Wiem, dlatego Profil też ma dobre właściwości trakcyjne jeżeli weźmiemy pod uwagę jego cenę. Na prawdę stosunek cena / jakość jest tutaj bardzo pozytywny.
M napisał/a:
Sprzedawcy dostali pewnie słodki rabacik do dalszej odsprzedaży i pakują te opony gdzie się da.
Ja wiem, że są niektóre tu osoby które prowadzą sklepik z gratami do sportu tylko po to by koledzy mogli taniej kupować graty, ale mi koledzy nie utrzymują domu, samochodów, firmy i kota. Rola sprzedawcy jest taka że zarabia na tym co robi i stara się sprzedać tego jak najwięcej. Ja podchodzę do tematu rzetelnie, lubię wiedzieć co sprzedaję i dla tego ta rozmowa.
M napisał/a:
Jako klient nie jestem przekonany, niech mnie ktoś przekona że warto wydać pieniądze na tę oponę.
Kup u mnie komplet opon, jak coś się stanie niepożądanego w niej (rozklei się bieżnik po tragicznie małym przebiegu i przy tym opona nie ulegnie przegrzaniu) to biorę to na siebie.
Do tego na Rajdzie Mazowieckim zobaczysz już pewne na 100% trzy samochody jadące na tej oponie, a może ich być więcej, kto wie. Wtedy będziesz miał zdanie co do jakości?
kaziu1985pn - Wto 27 Mar, 2012 no name, 1,1 a 1,2 nie różnia się duzo waga kilka kilogramów.
mam -35 plus opona 165/65/13 i nic nie trze nawet na dobiciach Janusz - Wto 27 Mar, 2012
Młody Papież napisał/a:
1999
a 087 ?? koma600 - Wto 27 Mar, 2012 Pewnie 1997Miniac - Wto 27 Mar, 2012 Ja 'w sieci' znalazłem tylko jedną fotkę z rozdupczonym Profilem, ale robi wrażenie
Anonymous - Wto 27 Mar, 2012 Czyli kto profilem wojuje od profila ginie 106 - Wto 27 Mar, 2012 KarQ - Wto 27 Mar, 2012 Ale zderzak już wcześniej był "naprawiany" pum - Wto 27 Mar, 2012 nie no nawet Kenet wklejał jak skończył się ten profil. Ogólnie to chciałem to kupić bo tanie ale zdjęcia z netu i opinie wielu ludzi skutecznie mnie ostudziły.