Seria williams nie hamuje, kto jezdzil wie o co mi chodzi
Twoj serio ma jakis problem... Ale przejrzalbym raczej caly uklad hamulcowy, bo cos u Ciebie z nim nie tak. Nie jestem mechanikiem, ale cos nie teges...k-mart - Nie 16 Mar, 2008 mozliwe ze tak jest, po paru mocnych hamowaniach hamuje a przy normalnej jezdzie znowu nie.
wymienie plyn, odpowietrze system, zobaczymy. qbus - Pią 21 Mar, 2008 ma ktos jakies doswiadczenie z klockami ebc? moge miec czerwone dzieki lagadulli w bardzo dobrej cenie, tansze niz ds2000 troche sa nawet... do czego je porownywac do ds2000 czy raczej do 2500? kiedys czytalem testy zielonych to porownywali je wlasnie z ds2000, wypadaly calkiem nieźle, wie ktoś coś wiecej? uzywal sam? jak z zywotnoscia? musi byc rozgrzany nie rozgrzany?106 - Pią 21 Mar, 2008 lech wojcik bardzo zle sie wypowiadal o ebc ze pala sie na dlugich odcinkach.
na krakowski do kadetta marcin kupil jakies czarne czy granatowe ebc to po
rajdzie moge ci powiedziec :) do puga tylko ferodo zakladam... na asfalt pod
slika ds3000 to mistrz.Anonymous - Pią 21 Mar, 2008 Choma włożył EBC, tylko na testy do 106 i spalił wszystkie, nawet te najwyższe odpowiadające niby ds 3000.Badziew straszny podobno.k-mart - Pią 21 Mar, 2008 mam zielone ebc w r5, cos tam hamuja, ale ja nie startuje o mistrzostwo wrc wiec nie powiem czy tam by sie sprawdzilyGeKo - Pią 21 Mar, 2008
106 napisał/a:
lech wojcik bardzo zle sie wypowiadal o ebc ze pala sie na dlugich odcinkach.
na krakowski do kadetta marcin kupil jakies czarne czy granatowe ebc to po
rajdzie moge ci powiedziec do puga tylko ferodo zakladam... na asfalt pod
slika ds3000 to mistrz.
A jak się miał wypowiadać, skoro sam sprzedaje Ferodo, Brembo i Motula. To dla niego konkurencja. Nie zmienia to faktu, że sam przekonania nie mam do EBC i raczej bym ich nie kupił.Anonymous - Sob 22 Mar, 2008 Ostatnio popytałem trochę o tarcze i klocki do Sporta, tak żebym już miał rozeznanie w temacie, w chwili kiedy przyjdzie czas na wymiane.
tarcze przód / tył / klocki przód / tył
tarox 1529 zł / brak / 693 zł / 283 zł
ferodo ds2500 -----/----- / 400zł / 250 zł
Nie znam cen w ASO za tarcze i klocki, ale pewnie Freeman zna, i ładnie tutaj dopisze
Miał ktoś u siebie taroxa ?, bo cena trochę mnie przeraża
Obecnie mam u siebie serie tarcze i klocki, i hamuje bardzo dobrze, przynajmniej w warunkach jazdy po drogach publicznych
Przewody Goddridge już zamówiłem, wiec wkrótce wymiana.
No i kolejne pytanko, który płyn hamulcowy polecacie do jazdy do codziennej jazdy + track days.
Ferodo, Mobil, ApRacing, Motul, ?? ( pomijam tutaj cene, bo różnice niewielkie )
Dzieki za opinieRudello - Sob 22 Mar, 2008 bardzo dobrze ze zrobiłeś wstepne rozeznanie bo wkrotce tez bede musial zmieniać.
Napisz koniecznie jak założysz juz przewodyk-mart - Pon 14 Kwi, 2008 krotka pilka:
ile plynu hamulcowego wchodzi w uklad? 1l? 1,5l?
nie oczekuje dokladnej odpowiedzi, ile szacujecie? M - Pon 14 Kwi, 2008 30l jak gdzieś jest dziurak-mart - Pon 14 Kwi, 2008 ale dziury tylko w hondach sie zdarzajaMarek23 - Pon 14 Kwi, 2008
lewap napisał/a:
tarcze przód / tył / klocki przód / tył
tarox 1529 zł / brak / 693 zł / 283 zł
ferodo ds2500 -----/----- / 400zł / 250 zł
Zapomnij o Taroxie, ja nie polecam. Co do tarcz, to bierz zwykle Brembo, sa dobre i wystarczajace. Ktos Ci powie,ze lepsze naicnane. Bzdura, sa drozsze i zjadaja bardziej klocki. A pomoga jesli jedziesz oes 20 km, ale w Twoim przypadku zwykle wystarcza. W moim sporcie mam zwykle Brembo.
Co do klockow, to w zime jezdze na zwyklym Ferodo, wystarcza. Asfalt to DS3000, calkowicie inna liga niz 2500. Z tym, ze sa drogie i szybko schodza. Ale auto hamuje masakrycznie. Do tego piszcza na zimno... DS2500 moga byc niezle, ale sa to klocki usportowione, 3000 max sportowe. Mialem kiedys Pagidy i chyba EBC tez. Nie polecam.kubas - Pon 14 Kwi, 2008 ee wiecej jak jeden litr to nigdy a przewaznie wystarcza banka pol litrowa k-mart - Pon 14 Kwi, 2008 wielkie dzieki kubas, wielkie niedzieki eM
czyli jesli wypuszcze wszystko co jest z pojemniczka i przewodow, swiezego z reguly wchodzi max 1l?