To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

Bonczek - Wto 17 Gru, 2013

Do dzisiaj nie wiem o co chodziło - może o to samo :rotfl:
PiTT - Wto 17 Gru, 2013

adamwarszawa napisał/a:
Idę jutro na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną w sprawie stażu w firmie zajmującej się sprzedażą reklamy w internecie, jakieś podpowiedzi jak dobrze wypaść?

polowa sukcesu jak sie na niej pojawisz o czasie :)
nie mow nigdy ze nie bedziesz pracowac po godzinach :D

Walle - Śro 18 Gru, 2013

PiTT napisał/a:
adamwarszawa napisał/a:
Idę jutro na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną w sprawie stażu w firmie zajmującej się sprzedażą reklamy w internecie, jakieś podpowiedzi jak dobrze wypaść?

polowa sukcesu jak sie na niej pojawisz o czasie :)
nie mow nigdy ze nie bedziesz pracowac po godzinach :D

Dobrze by było wiedział trochę o firmie, trochę o modelach sprzedaży w necie, trochę o badaniach "oglądalności" netu, trochę o modelach sprzedaży w sieci, trochę o formach zakupu, trochę o kryteriach wyboru modelu zakupu, trochę o tym czym jest double billboard, a czym skyscraper i trochę o życiu ogólnie :)

kamil - Śro 18 Gru, 2013

i co to jest RTB, AOD i Affiliacja. Jaka jest różnica między SEO a SEM też mile widziane.
Powodzenia !

Jakarti - Śro 18 Gru, 2013

adamwarszawa napisał/a:

no jak tam i co to za firma??? :)

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

kamil napisał/a:
i co to jest RTB, AOD i Affiliacja. Jaka jest różnica między SEO a SEM też mile widziane.
Powodzenia !

no i zjebales! :)

bo nie ma podzialu na SEM / SEO... jest to najczesciej popelniany blad przez firmy "poszukujace spacjalistow SEM / SEO" xD

SEM = Search Engine Marketing
w ktorego sklad wchodzi SEO i PPC

SEO = Search Engine Optimization
PPC = Pay per Click

i ladny obrazek ;)

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

moze pojawic sie tez pytanie o POE, warto wiedzieć bo jest to dość istotny element w tej branży
adamwarszawa - Śro 18 Gru, 2013

Dzięki za porady, spotkanie mam o 16, wiec jeszcze nic nie wiadomo :) Coś do tego czasu poczytam :)
kamil - Śro 18 Gru, 2013

napisałem jaka jest różnica :)

Search Engine Marketing
Search Engine Optimization.

W skrócie SEM marketing (reklama) w wyszukiwarce, a SEO rozumiane jako organiczne pozycjonowanie serwisów. Optymalizacja www.

Widzisz różnicę ?

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

aaa, myslalem ze juz po, ale bo w trakcie :)
to poczytaj o CPM/FF/CPC/CPA/CPS
do tego CTR, UU, PV

napisz gdzie idziesz

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

kamil napisał/a:
napisałem jaka jest różnica :)

Search Engine Marketing
Search Engine Optimization.

W skrócie SEM marketing (reklama) w wyszukiwarce, a SEO rozumiane jako organiczne pozycjonowanie serwisów. Optymalizacja www.

Widzisz różnicę ?

nadal blad :)

SEM to Search Engine Marketing - czyli całościowo reklama w google

SEO = Search Engine Optimization - czyli optymalizacja www
PPC = Pay per Click - czyli reklama Adwords (linki sponsorowane) + Adsense (reklama graficzna i tekstowa)

widzisz teraz o co chodzi?
nie ma takiego podziału jak piszesz, jest to wiecznie powtarzany błąd nawet przez "specjalistów" ;)

siema - Śro 18 Gru, 2013

adamwarszawa, chrzań te wszystkie rady. Wchodź na pewniaka i mów po prostu, że jesteś od chłopaków z Hoczheta!
Jak będą Cię wynosić, to krzycz że masz znajomości w Bytomiu. A zza drzwi możesz jeszcze rzucić, że: I tak Łukasz$3 was wszystkich kupi!

kamil - Śro 18 Gru, 2013

pierdol się !
Ja używam obu do rozróżnienia i klienci także, więc nie będę w fazie reco. jebał o PPC - może dopiero w fazie implementacji komunikacji.

I chuj, tym samym pozbyłeś się możliwości życzenia mi Wesołych Świąt :rotfl: :rotfl:

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

siema napisał/a:
adamwarszawa, chrzań te wszystkie rady. Wchodź na pewniaka i mów po prostu, że jesteś od chłopaków z Hoczheta!
Jak będą Cię wynosić, to krzycz że masz znajomości w Bytomiu. A zza drzwi możesz jeszcze rzucić, że: I tak Łukasz$3 was wszystkich kupi!

to tez dobra rada... :)
nie zgrywać cwaniaka tylko powiedzieć wprost że jeszcze tego nie wiesz, ale chętnie i szybko się nauczysz
masz łatwość w nawiązywaniu kontaktów i potrafisz korzystać z mózgu :D

PiTT - Śro 18 Gru, 2013

kamil napisał/a:
pierdol się !
Ja używam obu do rozróżnienia i klienci także, więc nie będę w fazie reco. jebał o PPC - może dopiero w fazie implementacji komunikacji.

I chuj, tym samym pozbyłeś się możliwości życzenia mi Wesołych Świąt :rotfl: :rotfl:

a za Twoimi plecami się śmieja z Ciebie :rotfl:
spoko, wiem o co chodzi i tak wlasnie jest ze klienci tak to rozrozniaja
ale Ci sami klienci piszą camping zamiast capping i bander zamiast baner :lol2: