Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
szymlorek - Nie 08 Kwi, 2012
KarQ napisał/a:
szymlorek, witam w klubie.
Jedynym plusem jest, że za 100zł robię 270km po Wawie, ale mam dość tego klekotu
Ostatnio strasznie mało jeżdżę autem, a zapowiada się że będę jeździł jeszcze mniej...
Auto zaczyna robić się w moim przypadku kaprysem niż rzeczywistą potrzebą.
Młoda jeździ Clio II 1.5dCi więc jak trzeba gdzieś się kulnąć na oszczędności zawsze jest do dyspozycji, stąd też tak kombinuję nad jakąś alternatywą dającą więcej frajdy..
kubek Clio III zacne, strasznie mi się podoba ale chyba oscylujemy tu bliżej 40k niż 30k a do tego pierwszy serwis po zakupowy ubezpieczenie etc... stąd też bliżej jestem Type-r.
Muszę skoczyć gdzieś przejechać się takim autem żeby zobaczyć czy fajne to to.Bart - Nie 08 Kwi, 2012 w takim razie - ile za E46? antoś - Nie 08 Kwi, 2012 Jeździłem EP3 w serii i takie trochę nijakie jest, widać, że to auto ma potencjał ale jest mocno ugrzecznione przez fabrykę.
Fajnymi modami jest wydech i dolot, auto zaczyna jechać o wiele lepiej niż seria. Można kupować gotowe zestawy.
Kolega kupił Focusa ST za 32 tys. zł i jest w bardzo fajnym stanie, miał malowany błotnik. Silnikowo wszystko OK. Natomiast po tym jak przeglądałem allegro myślę, że to była dobra okazja.szymlorek - Nie 08 Kwi, 2012
Bart napisał/a:
w takim razie - ile za E46?
Z racji poczynionych wydatków wystawie go na początek pewnie bez jakiś specjalnych promocji- 25k pln i niech sobie wisi na allegro, jak się sprzeda to fajnie, jak nie to będę się kulał szukając jakiejś alternatywy bez pośpiechu, jak sie znajdzie coś co mi super wpadnie w oko wtedy będe schodził z ceną beem.was79 - Nie 08 Kwi, 2012
szymlorek napisał/a:
kubek Clio III zacne, strasznie mi się podoba ale chyba oscylujemy tu bliżej 40k niż 30k a do tego pierwszy serwis po zakupowy ubezpieczenie etc... stąd też bliżej jestem Type-r.
Muszę skoczyć gdzieś przejechać się takim autem żeby zobaczyć czy fajne to to.
Zdecydowanie bliżej 40, do tego jeżeli serwis, zwłaszcza rozrząd, możesz śmiało 10 dołożyć na wydatki początkowe.
CTR ufoka szukałem - jakiś dramat, żeby znaleźć nie kombinowane Bonczek - Nie 08 Kwi, 2012 Was, jaki był budżet na CTR`a? was79 - Nie 08 Kwi, 2012 50-55M - Nie 08 Kwi, 2012 A ctr ufo nie prowadzi sie fatalnie przez belke?Bonczek - Nie 08 Kwi, 2012 No to w takiej kasie praktycznie niemożliwe dostać niekombinowanego, ja znam osobiście tylko 2 takie sztuki was79 - Nie 08 Kwi, 2012 dlatego olałem sprawe i kupiłem żółtkaKarQ - Nie 08 Kwi, 2012
antoś napisał/a:
Kolega kupił Focusa ST za 32 tys. zł
Fajna opcja +- 10 musiałbym dorzucić po sprzedaży.
W mieście przy spokojnej jeździe jest szansa spalić (droga do pracy w wykonaniu żony) okolice 12l, a w trasie przy 120 zejść na ok. 9l?
W CTRa inwestując +- 10k można zrobić 270km (chyba, że coś mi się poperdoliło )iQ - Nie 08 Kwi, 2012
KarQ napisał/a:
W CTRa inwestując +- 10k można zrobić 270km (chyba, że coś mi się poperdoliło )
Chyba tak kubek13 - Nie 08 Kwi, 2012
KarQ napisał/a:
szymlorek, witam w klubie.
Jedynym plusem jest, że za 100zł robię 270km po Wawie, ale mam dość tego klekotu
Focus ST 2006-2007r kto ma jakieś doświadczenia, co trzeba robić w motorze, na co uważać itd...?
Ile trzeba liczyć na zdrowy egzemplarz ?
Myślę że Focus ST jest trochę niedocenionym autem, szczególnie po tym jak pojawił się starszy brat - RS. ST oczywiście nie jest pełnokrwistym hothatch'em, tę rolę pełni właśnie kultowy RS. Bardziej porównałbym ST do Golfa V GTI. Jednak podczas gdy ciekawe V-ki GTI trzymają absurdalnie cenę, ST-ka można nawet w Niemcowni lub Szwajcarii kupić za rozsądne pieniądze. Tylko akcyza 18,6 do przeskoczenia. Fajne auto, myślę że warto nad ST się pochylić.Marek23 - Nie 08 Kwi, 2012
szymlorek napisał/a:
Ostatnio strasznie mało jeżdżę autem, a zapowiada się że będę jeździł jeszcze mniej...
Auto zaczyna robić się w moim przypadku kaprysem niż rzeczywistą potrzebą.
Młoda jeździ Clio II 1.5dCi więc jak trzeba gdzieś się kulnąć na oszczędności zawsze jest do dyspozycji, stąd też tak kombinuję nad jakąś alternatywą dającą więcej frajdy..
Muszę skoczyć gdzieś przejechać się takim autem żeby zobaczyć czy fajne to to.
Jeśli auto ma być bardziej do bujaki niż jakiegoś oesowego szaleństwa to brałbym coś z turbo. ST albo (bardziej polecam) gti V. Po programie te auta mają mega odpał i żadne 2.0 NA nie ma podpięcia. A jednak na ulicy odpał się liczy...lukp - Nie 08 Kwi, 2012 Jak ktoś szuka Focus ST, moze pomoże mu ta strona: