Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
Anonymous - Pon 21 Wrz, 2015
dzik napisał/a:
Pierwszy w którym po 1000km i 8h wysiadam pod domem i nie myślę tylko o tym by odpocząć.
Tez tak miałem,w 20 letnim w124.PiTT - Pon 21 Wrz, 2015
rabarbar napisał/a:
dzik napisał/a:
Pierwszy w którym po 1000km i 8h wysiadam pod domem i nie myślę tylko o tym by odpocząć.
Tez tak miałem,w 20 letnim w124.
czyli to domena niemieckich maszyn
zarowno w lexie jak i mazdzie po przejechaniu 100km czulem podroz Miniac - Wto 22 Wrz, 2015
PiTT napisał/a:
czyli to domena niemieckich maszyn
Chyba na autostradzie. W weekend pojechałem na mazury 911tką.. ja yebie jaki to był fail.. Jakarti - Wto 22 Wrz, 2015 Miniac,
niewygodnie? ja zapamietałem 20 min. przejazdzke w Porsche 4S jako mega wygodne auto.. ale 20 min to nie 2h
dobrze Ci! pomyslal zawistny Kowalski!!PiTT - Wto 22 Wrz, 2015 kurde a ja musze jeszcze raz odniesc sie do tego co napisalem
"po jezdzie outbackiem stwierdzilem ze moze bym sie przyzwyczail, ale po przemysleniu juz wiem ze absolutnie nie bo jak wsiadlem do paska to poczulem ulge
po wejsciu z z5 do paska nic takiego nie odczulem, raczej troche mnie zmartwila smutna stylistyka i prostota wnetrza "
po pierwsze outback mial juz wyrazne slady zmeczenia, do tego kola lekko bily i opony sprawialy wrazenie wyzabkowania, po prostu glosno i z wyraznym odczuciem dyskomfortu
C5 miala 300km, wiec ciezko sie do czegokolwiek przyczepic w aucie ktore dopiero wyjechalo z fabryki
nie napalam sie na outbacka, ale pojawia sie opcja ze znajomy bedzie moze chcial pozbyc sie swojego i akurat jego sztuke bym bral bo jest czarna i ma heble i fele z sti
no zobaczymy, moze jeszcze raz musze sie przejechac i nie zrazac sie po jednej jezdzie lukp - Wto 22 Wrz, 2015 bijaca kiera mzoe byc spowodowana tarczami heble z sti juz robia robote w takim auciePiTT - Wto 22 Wrz, 2015
lukp napisał/a:
bijaca kiera mzoe byc spowodowana tarczami heble z sti juz robia robote w takim aucie
generalnie wrazenie jakby auto nie jechalo tak jak powinno
czyli lekko sciagalo i zdecydowanie za glosno sie toczylo, pewnie kwestia dopieszczenia, ale ta konkretna sztuka nie przypadla mi do gustulukp - Wto 22 Wrz, 2015 masz fotki tego auta znajomego? podajde kiedys taty legacy zobaczymy jak oceniszPiTT - Wto 22 Wrz, 2015
lukp napisał/a:
masz fotki tego auta znajomego? podajde kiedys taty legacy zobaczymy jak ocenisz
nie mam, on nie forumowy, wiec nawet na subaru go nie ma
widzialem kilka razy, ale jakos specjalnie nie zwracalem uwagi dzik - Pią 25 Wrz, 2015 Ja po kilku dniach ujeżdzania swojego utwierdziłem się że to był dobry wybór.
Szkoda tylko że 280 4x4 tak drogo skalkulowali bo się robi >200.PiTT - Pią 25 Wrz, 2015 a to juz odebrales?
poka foty
r performance 1.8tsi zrobil na 250KM
szkoda tylko ze po sofcie to prawie tyle co seria octy rs
itr 911 - Pią 25 Wrz, 2015 Jakiś czas temu zakładałem temat co na służbowy polecacie i było sporo propozycji/testowania.
Budżet +- 140 klocków auta brane pod uwagę:
Mondeo, Passat b8, c5, 508,okta rs, nowy superb ,bmw 3, audi a4 allroad.
Rabaty były wszędzie, największe bmw/vw/citroen/audi/ford 15-25%, najgorsze w skodzie 10%.
Francuzy porażka pod każdym względem a ceny wyjściowe wręcz odstraszają (bez problemu można ugrać duży rabat)
BMW/Audi to jednak klasa premium, ale rabaty są bdb!To jednak za małe auta pod kątem przestrzeń z tyłu/bagażnik (szczególnie a4).
Ja szukałem dużego auta i z w/w tylko VAGi spełniały to kryterium.
Nowy superb jest wręcz ogromny, ale jakoś wnętrze pastuszka bardziej mi leży.
Ogólnie jakościowo pasek pod każdym względem (dla mnie!!!) jest lepszym autem:)
Ta więc wożę się pastuchem w gnoju 150 karino, w comfortline + dodatki typu navi/czujniki z kamerą/szyby w czerni itp.
Auto wyszło w tej specyfikacji 136tys brutto
Po rabatach 110tys brutto!!!
To chyba dobra moneta? :jupi
I w ten oto sposób mam woła roboczego, a do zabawy pozostaje auto z tych mniej rozsądnych PiTT - Pią 25 Wrz, 2015 bardzo dobra cena!
czyli ustalilismy
nie dyskutowalismy o suvach, ale mysle ze mozemy od razu przyznac glowna nagrode touaregowi dzik - Pią 25 Wrz, 2015
itr 911 napisał/a:
Auto wyszło w tej specyfikacji 136tys brutto
Po rabatach 110tys brutto!!!
Zajebisty rabat, jakaś gruba flota?
Bierz HL, dużo lepsze wnętrze od CL.
Superb ma dobre wnętrze ale włąsnie wg mnie B8 w HL odeszło w tej kwestii reszcie konkurencji daleko.
W superbie za to, specjalnie chyba, są fatalne zegary.
A, po ch** diesel? Głośne to strasznie, mówie poważnie. To jak miriam, wszystko ładnie, zachwyt, odpalamy i .....PiTT - Pią 25 Wrz, 2015 przy podobnej mocy diesla vs bena bralbym diesla ze wzgledu na jego moment, po prostu fajnie sie tym jezdzi mimo ze 0-100 lepiej wypada bena... tylko ze nie kazdy start ze swiatel jedziesz o puchar
w bene bym wszedl tylko 200KM+ i machnal program, tu jest potencjal
plusem beny jest faktycznie totalna cisza i zero drgan