Kamill - Pon 07 Kwi, 2014 U nas jest tak że nie ma miejsc pjedynczych tylko platformy. Jak juz było wszystko załatwione i pogadalismy z administratorką budynku to powiedziała "proszę nie wieżyc w nic co mówi developerowi " Miejsca pojedyncze są, tylko są "trzymane" jako karta przetargowa do ostatnich mieszkań - bo te ostatnie zawsze najgorzej sprzedać. Jak bym posiadał tą wiedzę wcześniej to bym powiedział albo postojowe zwykłe albo nie kupujemy mieszkania, a tak to dupa zbita i jutro kupujemy platforme która jest hujowa, ale lepsza niż krążenie po osiedlu lub zapierd z dzieckiem w zimę gdzieś z drugiego końca ulicy.
Niestety mieszkanie kupuje się na tyle rzadko że nie ma się doświadczenia w ich zagrywkach i tego typu negocjacjach, do tego jest tyle czynników które są bardzo ważne przy zakupie że nie da się wszystkiego ogarnąć.Rasputin - Pon 07 Kwi, 2014
Kamill napisał/a:
Niestety mieszkanie kupuje się na tyle rzadko że nie ma się doświadczenia w ich zagrywkach i tego typu negocjacjach, do tego jest tyle czynników które są bardzo ważne przy zakupie że nie da się wszystkiego ogarnąć.
Po to powstał ten temat!!! To tutaj eksperci hoczchetu moga dzielić się swoją nad przeciętną wiedzą i pomagać w zakupie własnego m rasta - Pon 07 Kwi, 2014 Platforma to zło.Michał - Pon 07 Kwi, 2014 Czemu rasciak?Chloru - Pon 07 Kwi, 2014 Woli PiS
A na poważnie - zazwyczaj wąskie są a jako dodatkowy bonus w zimie/deszczu masz ujebane auto.Kamill - Pon 07 Kwi, 2014
Michał napisał/a:
Czemu rasciak?
Dolna niska na tyle że sie nie wyprostujesz, wąsko do wysiadania, wąsko do wjeżdżania, jak ktoś nie ogarnie to spadnie kołem albo zawisnie - coś jak wjeżdzanie samemu na lawetę. Trzeszczy to całe i strzela jak by się po puszkach po piwie jeździło.
Jedyny plus to cena, bo w cenie jednego miejsca parkingowego na woli mam ponad 3 miejsca na platformach.
BTW max wys pojazdu 150cm wiec wszystkie suvy, vany odpadają, część kombi też. Chyba że masz platformę pojedynczą, czyli na 2 auta, wtedy nikt ci nie podniesie i nie przyjebie dachem w sufit. Zazwyczaj platformy sa na 4 auta, sprzedają komplety po 2 miejsca w pionie. Wiec jak sąsiad wjeżdża z boksem na dachu, biegniesz szybko do garażu podnosisz platformę i mu miażdżysz box o sufit Cham się nauczy parkować PiTT - Pon 07 Kwi, 2014 wiem ze gosc ktory kupil moje audi ma platforme na Sarmackiej... w bylym bloku Kamila
audi nie dalo rady sie podniesc na platformie
zakladam ze przewidywane sa auta typu micra, punto, corsa Kamill - Pon 07 Kwi, 2014
PiTT napisał/a:
wiem ze gosc ktory kupil moje audi ma platforme na Sarmackiej... w bylym bloku Kamila
audi nie dalo rady sie podniesc na platformie
zakladam ze przewidywane sa auta typu micra, punto, corsa
Moje maja max 2t obciążenie per miejsce, więc coś nie halo z platformą, albo wcisnęli jakiś kit i w specyfikacji jest niski limit.
Obok mojej przyszłej jest pojedyncza - czyli na dwa auta w pionie, miedzy slupami. E46 weszło tam tak że wypełniło przestrzeń w 90%.PiTT - Pon 07 Kwi, 2014 co by nie mowic, typowo polskie rozwiazania
wpierdolic najgorszy bubel i odciac kuponik za zrealizowana robote
tak na marginesie... taka platforma to wymysl diabla, zima wjezdzasz sobie na gorne miejsca a auto na dole jest pieknie upierdzielone w calym tym syfie
nie wspominam o wyciekach oleju GeKo - Pon 07 Kwi, 2014 Głupie pytanie, przecież taka platforma to nie jest nowy pomysł. Nikt nie wymyślił jakiejś tacki, niecki z odpływem lub czymś innym podobnym żeby ochronić auta pod spodem, czy fizycznie się nie da.Kamill - Pon 07 Kwi, 2014 Tego czy kapie to nie jestem pewien. Wg mnie nie kapie.PiTT - Pon 07 Kwi, 2014 ja nie wiem rasta - Pon 07 Kwi, 2014 Nic nie kapie, spaść się nie da, ale jest ciasno i niewygodnie. Nie idzie się wyprostować, otworzyć drzwi na ościeź, niewygodnie się parkuje i wyjeżdza, bo auto jest pod kątem. Jak masz antenę, to albo musisz ją odkręcać, albo przez otwarte okno podczas wyjazdu z platformy trzymać ją ręką, ja tak robiłem do momentu jak zapomniałem o niej podczas wyjazdu i wyrwałem z dachu kamil - Wto 08 Kwi, 2014 dlatego kupiłem zwykłe - bieda, pojedyncze miejsce, a w ogóle to żałuje, że kupiłem...
25 k inwestycji w miejsce. Co miesiąc 50-60 pln opłat i raz w roku podatek gruntowy za 500 PLN. Ludzie wynajmują po 200 pln w bloku obok. Ile kurde musiałbym parkować żeby przynajmniej wyrównać koszty...Jedyny plus to mocna karta przetargowa przy odsprzedaży mieszkania.Jakarti - Wto 08 Kwi, 2014 i wyższa cena..
to taka sytuacja, ze albo sie kupuje albo nie. nie zarobisz na tym i wynajem bedzie zawsze co najmniej 2x tanszy.