To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - VIN AUDI

szymlorek - Wto 17 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
szymiorek,jak wogole te 3.0 tdi w Audi? Bo,ze Audi sie generalnie psuje jak wszystko to wiem. Ale czy ten silnik ma jakies problemy. No i generalnie takie A6 po facelifcie? Quattro pada,itd?

Quattro to najbardziej nieśmiertelny element wyposażenia w tym aucie jak i wcześniejszych audi. 3.0 Tdi to zajebisty sprzęt podróżniczy, miło mieć to uczucie że wsiadasz do sporego auta które mimo wszystko nie jest takim ostatnim mułem. Co do awaryjności, nie ma sensu w ogóle o tym mówić, w dzisiejszych czasach psuje się wszystko jak poprzednik sypał ekogroszek z opałem do baku. ;D

Franek - Wto 17 Sie, 2010

3.0 miałem kiedyś okazję pojeździć. Ojciec kumpla ma. Już nabite jakoś pod 300 tyś. Całkiem zadowolony.
Jedyne co denerwuje to aluminiowe zawieszenie które ciągle się tłucze.
Z tego co słyszałem, 3.0 jest dużo bardziej bezawaryjny od 2,7 (bo i taki diesel jest).

Janusz - Wto 17 Sie, 2010

chwilowo nie pomogę ;/ gość który mi to zawsze sprawdzał jest na urlopie, a reszta kolesi z tego Aso cyka dupe.... masakra. Dzwoń do Maciusiowego, on tez kogoś ma w ASO
dzik - Wto 17 Sie, 2010

PiTT napisał/a:

póki co zraziłem się do nowego subaru w dieslu, może faktycznie jest to tylko garstka kilku osób którzy nie potrafią się posługiwać sprzęgłem, ale z drugiej strony...
niesmak pozostał :rotfl:

Bo nie potrafia jezdzic, przeciez importer wyraznie napisal zalecenia jak "poprawnie" jezdzi sie dieslem subaru.

- ruszasz nie używajac gazu
- nie próbuj wyjeżdzania ze śniegu, błota itp
- ogólnie używaj sprzegła zawsze binarnie

PiTT - Wto 17 Sie, 2010

heheh, dobre nie
niezłą taktykę przyjęli, wina zawsze kierowcy
swoją drogą może to też być powodem przyznawania konkretnych rabatów
tak czy inaczej szkoda :/

PiTT - Sob 13 Lis, 2010

podepnę się pod temat
czy ktoś może sprawdzić ten vin audi a4?
WAUZZZ8E17A191348
będę wdzięczny ^_^

Janusz - Sob 13 Lis, 2010

ja, ja ja, ja chce :D ale daj jakieś info, skąd jest, ile ma przebiegu teraz itp itd :) aha no i dopiero w Poniedziałek :)
PiTT - Sob 13 Lis, 2010

Janusz napisał/a:
ja, ja ja, ja chce :D ale daj jakieś info, skąd jest, ile ma przebiegu teraz itp itd :) aha no i dopiero w Poniedziałek :)

to co można sprawdzić przez różne stronki to 2007r :)
głównie chodzi o wyposażenie, czy quattro czy ośka
ktoś znajomy mnie prosił
wiem że czarny, diesel, wersja s-line, kombi

Cytat:
ktoś znajomy mnie prosił

to ja sie mam dowiedzieć przebieg, czy czy ma ksenon ?? :rotfl:

PiTT - Sob 13 Lis, 2010

Janusz napisał/a:
Cytat:
ktoś znajomy mnie prosił

to ja sie mam dowiedzieć przebieg, czy czy ma ksenon ?? :rotfl:

głównie czy to quattro :)
podobno ma pościągane znaczki
co prawda quattro miało w środku na desce napis, ale niestety ja tego sprawdzić nie mogę

ej, niech spróbuje spalic gumę :rotfl: to się mu rozjaśni ;p
Bart - Czw 30 Gru, 2010

chłopaky, można do czegoś dojść po VINie w peugeocie? Samochód z 02-03 roku, kupiony w polskim salonie. Chciałbym przebieg sprawdzić, znajomemu.
Janusz - Czw 30 Gru, 2010

Bart napisał/a:
chłopaky, można do czegoś dojść po VINie w peugeocie? Samochód z 02-03 roku, kupiony w polskim salonie. Chciałbym przebieg sprawdzić, znajomemu.

yyyyyy raczej nie... jedynie w tym serwisie w którym samochód był serwisowany. Ale w sumie możesz podrzucić... bo nigdy nie sprawdzałem, ale z tego co kojarzę to peugeot nie prowadzi takiej bazy danych jak VW

martin.h - Czw 30 Gru, 2010

Ja mogę pomóc jeśli chodzi o Forda, Nissana i Mitsubishi ;D
Peugeot ma stronkę w necie gdzie po rejestracji można sobie sprawdzić auto, jaka to wersja, jaki silnik tam był itp.

Konrad - Czw 30 Gru, 2010

martin.h napisał/a:
Ja mogę pomóc jeśli chodzi o Forda, Nissana i Mitsubishi ;D
Peugeot ma stronkę w necie gdzie po rejestracji można sobie sprawdzić auto, jaka to wersja, jaki silnik tam był itp.

Po numerze VIN, tak samo jak w citro http://public.servicebox.peugeot.com/