zefir - Czw 21 Sty, 2010 porownajac vteca u mnie r18a2 a w silniku w 2,0 w crv zupelnie inne sa odczucia przy "wlaczaniu" i-vteca. pewnie kwestia zaprogramowania calosci i norm EURO tysiac piecset dwa dziewiecset
oczywiscie ze jest to tylko albo az system zmiennych faz rozrzadu.M - Czw 21 Sty, 2010 no tak ale włączenie vteca np u mnie b16 jest płynne mimo ze w serii czuc szarpnięcie.
A jest szybszy. zefir - Czw 21 Sty, 2010 no oczywiscie ze nie jest to nagle mega boost ale czuc zdecydowanie jego skuteczne dzialanie, podobnie jak w k-serii , jest to plynne choc bardzo znaczne
dobra mysle ze koniec OT i czekamy na vin saxorulez - Czw 21 Sty, 2010 zefir,
da się jakoś dłubnąc to nowe 1.8 sohc ?? mój stary to ma u siebie i moze da się coś z tym zrobićanjas - Czw 21 Sty, 2010
Barejka napisał/a:
anjas, a ja nadal nie moge sie doczekac na vin od znajomego
spoko, jak sie jednak uda to będę wdzieczny
zefir napisał/a:
bo wiele silnikow ma vtec w hondzie lacznie z 1,4 90/100KM hehe tylko jest to i-vtec i ma to malo wspolnego z vteciem tym ktorego kojarzymy. choc cos tam czuc od 4500
jasne, kilkoma hondami jezdzilem i wiem mniej-wiecej jak to dziala. W HRV wolalbym silnik z vtec, ale strasznie sie nie napinam bo i roznica nie jest wielka.
vtec jest przereklamowany PiTT - Czw 21 Sty, 2010
anjas napisał/a:
vtec jest przereklamowany
taa, ja bym go porównał nawet z filmami HD anjas - Czw 21 Sty, 2010 ooo, ta jest dobra!
fajniejsza
ale też ma krzywo spasowaną maskę i klapę anjas - Czw 21 Sty, 2010 uff, wreszcie mam chwile, zeby cos napisac:
wielkie dzieki dla Ojca Bartlomieja za mega profi ogarniecie tematu z HR-V z Rudy Śląskiej. Po stokroć Bóg zapłać!!!
VINu jeszcze nie sprawdzilem, ale moc wpisana w dowodzie wskazuje, ze to nie VTEC ino zwykła 1.6.
Myślę, że VIN to potwierdzi.
Przy okazji tak sobie myślę, po co takie ćwoki z komisu wypisują bzdety w ogłoszeniach, że vtec 125 koni, skoro papiery mówią coś innego.
Mnie to w sumie ryba czy samochód ma vtec czy nie, bo jak wiadomo vtec jest przereklamowany, ale jeśli ktoś tak kantuje w ogloszeniu w rzeczach oczywistych to przechodzi wszelka ochota do dobijanie targu.
Bart, jeszcze raz wielkie dzięki i STO LAT!
Pomuk oczywiscie poszedl. I masz jeszcze kilka u mnie, bede je przyznawal w swoich tematach GeKo - Czw 21 Sty, 2010 anjas, moze sie ktoś zwyczajnie dupnął w ogłoszeniu.anjas - Czw 21 Sty, 2010 może i tak... ale szczerze mówiąc średnio w to wierzę. VTEC generalnie są droższe niż nie-VTEC, więc śmierdzi mi to troszkę kombinacją.106 - Czw 21 Sty, 2010