Reinstal a pozniej uzytkowanie wlasciwe czyli pracujemy z konta uzytkownika a nie admina jak 99% userow.
eM, uzytkuje W7 i musze Ci powiedziec ze to zacny soft. Mozna psy wieszac, ale w linuksie tez sa sprawy mocno popieprzone. Najbardziej przeszkadza mi to ze do jednego tematu powstaje kilka projektow, nie wspolpracuje, kloca sie, projekty umieraja itd, uzywasz systemu plikow ktorego autora ipraktycznie jedynego developera zamykaja za morderstwo itd
Ciesze się ze jest zacny, to bardzo dobrze dla userów którzy przywykli do ms.
Moze tak bylo kiedys, teraz rozwijaniem głównych dystrybucji zajmują się firmy które są wspierane przez spolecznosc. Nie ma miejsca na takie rzeczy.
W nowym ubuntu masz po instalacji srodowisko gotowe do pracy, mail, office,
w centrum softu dostepne praktycznie kazde oprogramowanie, pelna obsługa hardware, acpi, apic, grafika, wszystko ad hoc i bez problemu.
DO tego usluga ubuntu one gdzie dostajesz za free katalog sieciowy w strukturze katalogów w którym masz 2GB (w necie) na swoje rozne pliki.
Pelne wsparcie programistyczne, wszystko w zasiegu reki.[/u]dzik - Wto 24 Lis, 2009 Przyznaje bez bicia ze ostatni raz probowalem postawic workstacje na linuksie min trzy lata temu, zle wspominam.KonradMK - Wto 24 Lis, 2009 ja też 3 lata temu stawiałem RedHata9 i muszę przyznać że było łatwo. nabiedziłem się tylko z uruchomieniem USB i dźwięku ale mimo to nie było to tak hardcorowe przeżycie jak pierwsza instalacja Win95 M - Wto 24 Lis, 2009 Jest naprawde zacnie.
Mam 3 kompy w domu, na wszystkich jest linux.
Po prostu nie wyobrazam sobie przesiasc sie znowu na xp.Jakarti - Wto 24 Lis, 2009
eM napisał/a:
Mam 3 kompy w domu
juz idziemy... zefir - Wto 24 Lis, 2009 fakt ubuntu najnowsze tez juz sie bawilem i bardzo przyjaznie
W7 tez szacun, zawsze strasznie wyzywalem MS a tu prosze. w7 obecnie najlepsza opcja jak ktos potrzebuje windy i ma w miare kompa.
eM, co do linuxa ja tez jestem zawsze bardzo za, ale wiele rzeczy ktorych uzywam na codzien sa problematyczne pod linuxem ( kadry,place, platnik, ksiegowosc etc)M - Wto 24 Lis, 2009
zefir napisał/a:
fakt ubuntu najnowsze tez juz sie bawilem i bardzo przyjaznie
W7 tez szacun, zawsze strasznie wyzywalem MS a tu prosze. w7 obecnie najlepsza opcja jak ktos potrzebuje windy i ma w miare kompa.
eM, co do linuxa ja tez jestem zawsze bardzo za, ale wiele rzeczy ktorych uzywam na codzien sa problematyczne pod linuxem ( kadry,place, platnik, ksiegowosc etc)
do ksiegowosci i faktur uzywam lefthanda,
to nie jest problem samego linuksa a producentów oprogramowania którzy nie potrafią się wysilić. a rynek jest przepastny. Niestety nie w PL.zefir - Śro 25 Lis, 2009 dokladnie tak jest
i poki tak jest trzeba sobie radzic z windowsem ( choc na xp czy w7 nie ma co narzekac obecnie). niestety Polska jest ciagle 3cio ligowym krajem jesli chodzi o duzych producentow wielu rzeczy, zreszta podobnie jest xboxem i rejestracja XBL w Polsce Misiek_lbn - Pią 11 Gru, 2009 niestety nie znalazłem obrazu systemu, ale mam inne pytanie...
czy to normalne że procex gg.exe zużywa mi 60 000-75 000K pamieci
a firefix od 110 000 wzwyż
nigdy nie zauważyłem żeby te wartości były aż takie duże Barejka - Pią 11 Gru, 2009 Misiek_lbn, to duzo u mnie na pc fire mial przed chwila od 165tys do 208tys a gg tylko 25tys