Przem_106 - Sob 20 Cze, 2009 Jesli chodzi o kompa, to musicie uważnie sprawdzac.
Ja w rallye miałem serie kompa, co kręcił do 6900. I kupiłem PS pucharowy, co kręcił do 7250. Róznice odczułem mimo braku wałka pucharowego, co potwierdzone było wielokrotnymi testami na G-techu!! Wg mnie przyrost był rzędu + - 5km.
Auto na wolnych obrotach chodziło nierówno, a po wciśnięciu gazu bardzo fajnie się wkręcał. Aha, zapalał się też często "Check" co wg fachowców miało być normalne przy braku wałka.
Potem dowiedziałem się, że pucharowy komp kręcił do 7800!!! Więc zacząłem wątpić co ja wkońcu mam, miałem?
Chrzaniu poszło priv dotyczące części.
pozdromartin.h - Sob 20 Cze, 2009 Ja mam kompa seryjnego (chyba?) i kręci się do 7250 rpm. Kolega kupił pucharowego i kręci się pod 8 tyś. Przem_106 pamiętam jak na club106 gadaliśmy o tych kompach, trochę dziwna sprawa, że twój seryjny kręcił się do 6900.
CHRZANEK, Marcel, Wy mieliście seryjne kompy w Rejlakach, do ilu Wam się kręciły?106 - Sob 20 Cze, 2009 seria zawsze do 7250GeKo - Sob 20 Cze, 2009
Przem_106 napisał/a:
Aha, zapalał się też często "Check"
check się zapałał i przy wałku. Natomiast co do tego co pokazują obrotmierze to trzeba brać poprawkę im wyżej tym większe rozbieżności z rzeczywistością. Podepnij auto pod komp i wtedy zakręć silnikiem to będziesz wiedział do ilu się kręci.CHRZANEK - Sob 20 Cze, 2009
martin.h napisał/a:
CHRZANEK, Marcel, Wy mieliście seryjne kompy w Rejlakach, do ilu Wam się kręciły?
106 napisał/a:
seria zawsze do 7250
Tak jak 106 napisał.Tomcat - Sob 20 Cze, 2009 Panie CHRZANEK, czy te 600 zł za komplet pucharówek to nie za wiela troche ? Po 100 zł od sztuki dam od kopa, plus przesyłka lub poproszę kogoś o odbiór osobisty...Mick - Nie 21 Cze, 2009 cena nie jest wygórowana, ze względu na to, że są w idealnym stanie, nie trzeba odrestaurowywać.Tomcat - Nie 21 Cze, 2009 Poka poka jakieś zdjęcia w takim razie.Mick - Nie 21 Cze, 2009 tak jak pisaliśmy porobimy fotki w tym tygodniu... i wtedy też zacznie się oficialna sprzedaż.PieQt - Nie 21 Cze, 2009 ależ Wy budujecie atmosferę ... normalnie profi marketingTomcat - Nie 21 Cze, 2009
Mick napisał/a:
i wtedy też zacznie się oficialna sprzedaż.
a komitet kolejkowy i selekcja będzie ? Mick - Nie 21 Cze, 2009 selekcja oczywiście
atmosferę musimy taką robić, bo to co zobaczyliśmy w tym magazynie zwaliło nas z nóg...
porobimy fotki i też Was zetnie, tam tyle tego staffu jest.
i dla kogoś kto buduje sobie 106 do rajdów jak znalazł Greg - Nie 21 Cze, 2009 Mick, CHRZANEK: kupiliście ten magazyn?
Gdybym miał 20k to bym tam wpadł. Oj tak...CHRZANEK - Pon 22 Cze, 2009
Greg napisał/a:
Mick, CHRZANEK: kupiliście ten magazyn?
Nie do końca - po prostu po rozmowie z włascicielem przekonalismy go, że życzac sobie 20Kpln za ten cały bałagan będzie czekał do usr... śmierci.
Zasugerowaliśmy sprzedaż puga za 15Kpln i obiecaliśmy pomoc w sprzedazy pozostałych części.
Tak wygląda nasz układ.
Greg: czy jesteś poważnie zainteresowany zakupem auta do upalania ???
Może byśmy zrobili jakiś ekeonomiczny setup tej 106 żeby Cię było na nia stać ???
Naprawde fajny egzemplarz zbudowany na NOWYM (!!!) nadwoziu.martin.h - Pon 22 Cze, 2009 CHRZANEK, a za 15 tyś. jaki byłby setup? Chodzi mi o wyposażenie wnętrza, zawias, silnik, hamulce.