Anonymous - Sob 17 Sty, 2009 ale nowy ctr ma największy bagażnik ze wszystkich więc więcej zapakujesz na mazury niż w golfa nox - Sob 17 Sty, 2009 nowego ctr'a nie kupi za 50 tyś .
Mimo że jestem za focusem osobiście radził bym ci golfa pod względem praktyczności , możliwości modów w PL auto będzie chyba idealne for you . Choć tak naprawdę chciał bym usłyszeć twoje zdanie po przejażdżce golfem i focusem . Myślę że jak już będziesz miał to za sobą decyzja będzie znacząco łatwiejsza w którymś z aut coś cie rozdrażni w drugim podnieci i wybór będzie łatwy . k-mart - Sob 17 Sty, 2009 Wzial bym Megane, nawet jesli nie jest najlepsza.
Wizualnie jest najladniejsza, z zewnatrz i w srodku.Janusz - Sob 17 Sty, 2009 ja bym brał jakieś 4X4 z miejsca.... ale jeżeli tego nie chcesz..:) to Tylko r26... mistrzostwo moim zdaniem Marek23 - Sob 17 Sty, 2009 Megane R26, jeździłem taką i jest szybka(najszybsza na krętym), a przy tym w środku luksusowa. Poza tym pracujesz w Reanult...
Golf ok, ale w manualu... Wtedy możesz go zdłubać i się nie bać o skrzynię to raz. Dwa, tej skrzyni myla się czasem biegi, a pewno wpadniesz na tor. Niestety z wygladu dla mnie nie robi roboty, za mało się różni od 2.0 tdi. Ale na pewno najmniej się psuje...
Cupra to autobus.
Foka nijaka, za krowiasta. Nie wiem jak osiągowo. To już wolę Megi, pewno awaryjność podobna.
Alfą jeździłem. Nie jedzie,nie skręca, hamulce słabe, esp nie da się do końca wyłączyć z tego co pamiętam. Ale piękne wnętrze...
Astra, nie mam zdania...
Oddałem na megi, jest szpera, jest moc, jest zawias, jest luksus w środku.fydi - Sob 17 Sty, 2009 mój głos oddaje na r26. chociaż i tak ten głos jest z dupy, bo z żadnym autem nie miałem styczności 206 Gti - Sob 17 Sty, 2009 Alfa - bo jest wyjątkowa !!! Piękna i unikalna. Ma to coś co powoduje, że sie kocha samochód.
+ spokojnie mieścisz sie w 50 tysiącach + zostaje Ci sporo kasy na tzw. personalizację.
Patrzcie na Micka i jego CTR. Chciał, chciał, ma i .... po prostu ma, nie widze tego entuzjazmu w jego oczach, które o zgrozo widziałęm w stosunku do 126 p 1.1 ....
Oddałem głos na alfe.
P.S
Megane r26 - nie jest za piękne.!Gaydek - Sob 17 Sty, 2009 Cupra
To samo doradziłem bratu. Z nim nie było problemu , bo wybierał w zasadzie między Golfem V GTI a Cuprą i wybrał Cuprę.strick - Sob 17 Sty, 2009
Marek23 napisał/a:
Wtedy możesz go zdłubać i się nie bać o skrzynię to raz
DSG mozna spokojnie do 270km.
A jezeli chodzi o mylenie sie, to nie słyszałem, pytałem sie kumpla i tez nic nie wspominał Misiek_lbn - Nie 18 Sty, 2009 wybrał bym megane
bardzo fajnie wygląda, odróżnia się od setek innych megane na ulicach, a np golf jest jak golf, mało detali po których się pozna, że to GTI...
silnik w serii fajną moc ma, można dodać jeszcze trochę nie przesadzając, i będzie naprawde ładnie
no i Freeman, pracujesz w renaulcie, więc ewentualne naprawy, diagnozy itp masz na miejscu Marek23 - Nie 18 Sty, 2009
strick napisał/a:
DSG mozna spokojnie do 270km.
Ja słyszałem, że różnie to bywa, zawsze jest nie pewność...
strick napisał/a:
A jezeli chodzi o mylenie sie, to nie słyszałem, pytałem sie kumpla i tez nic nie wspominał
Idziesz 3 ogniem, drugie sprzęgło odpowiedzialne za parzyste biegi ma przygotowane 4. A Ty kopiesz w hamulec i chcesz 2. I co wtedy?
Ja naprawdę uważam golfa za fajne auto i jest na drugim miejscu, ale w manualu i od razu dłubany. I tylko 3 drzwiowy. 5 jest zarezerowany dla Saxoruleza, tego nie komentuję...Vlodarsky - Nie 18 Sty, 2009 wybrałem r26 - pracujesz w renault? Jeszcze Cie wyrzucą jak będziesz miał niemieckie auto a tak poważnie to mnie zauroczył ten samochód jak się tylko kawałek przejechałem.nox - Nie 18 Sty, 2009
206 Gti napisał/a:
Alfa - bo jest wyjątkowa !!!
tyle że alfa nie skręca ! to auto nie jedzie tak jak powinno cała stawka z listy ją klepie jak chce206 Gti - Nie 18 Sty, 2009
nox napisał/a:
206 Gti napisał/a:
Alfa - bo jest wyjątkowa !!!
tyle że alfa nie skręca ! to auto nie jedzie tak jak powinno cała stawka z listy ją klepie jak chce
Nie wiem być może ale nie kupuje sie auta TYLKO ze względu na to kto co i kiedy klepie bo rozumując tymi kategoriami..