To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Laserowe radary

Bart - Pią 16 Sty, 2009

mandat kredytowy czy "gotówkowy"? ;D
Anonymous - Pią 16 Sty, 2009

http://gadzetomania.pl/20...rosto-w-ciebie/

:lol2:

PieQt - Pią 16 Sty, 2009

wiozłem 2 kumpli, których odebrałem z wesela - jak ich zobaczyli, jak nawaleni w samochodzie zwisają, to zostałem puszczony ;-)
Misiek_lbn - Pią 16 Sty, 2009

smartem we trzech :?: :D ;)
PieQt - Pią 16 Sty, 2009

da się, wielokrotnie sprawdzane, ale z pijanymi bym się nie odważył, za mała przestrzeń ochronna dla kierowcy
Bart - Pią 16 Sty, 2009

eee tam we trzech w smarcie.... Kiedyś z kumplami (w stanie mocno wskazującym) jechaliśmy smartem w pięciu ;D Dwóch (drobniejszych) w "bagażniku", reszta na przednich fotelach.

ps. o ile dobrze pamiętam kierowca był w miarę trzeźwy.

PieQt - Pią 16 Sty, 2009

ty, ale 3 to jedzie mega komfortowo - no Badi do bagażnika to by tylko na mafijną przejażdżkę się zmieścił, ale mniejsi to z zachowaniem dobrych warunków jazdy
106 - Pią 16 Sty, 2009

bart napisał/a:
reszta na przednim fotelu

pytanie tylko kto komu siedzial na kolanach i czy to u was rodzinne? ;D

Bad-i - Pią 16 Sty, 2009

sluchajcie przyznaje ze nie przeczytalem calego tematu ale mam pytanie na ktore juz moze padla odp.

Jade w korku (tak jak pokazuja w TVN TURBO Uwaga Pirat), zatrzymuje mnie policja, jak mi udowodnia ze to moj samochod jechal z taka predkoscia. W ogole jak to jest z suszarkami kiedy policja nie ma dowodu w postaci zdjecia (czy jest mozliwosc unikniecia wymiaru kary przed sądem z braku ewidentnego dowodu??)

anjas - Pią 16 Sty, 2009

Też się nad tym zastanawiałem. Ale niestety przed sądem jest tak, że jeśli jest słowo Twoje przeciwko słowu policjanta to wierzą policjantowi.
pP - Pią 16 Sty, 2009

Bad-i napisał/a:
Jade w korku (tak jak pokazuja w TVN TURBO Uwaga Pirat), zatrzymuje mnie policja, jak mi udowodnia ze to moj samochod jechal z taka predkoscia.

zazwyczaj starają się strzelać w pojedyńcze samochody jak np. ktoś wystrzeli spod świateł lub jedzie przed wszystkimi, jak zgarniają z korka to raczej nie mogą być w 100% pewni ze to Twoja predkosc,

co do sądu to ich jest zawsze 2och... ;/

PieQt - Pią 16 Sty, 2009

oczywiście, pierwsze o co prosisz po podejściu do radaru (suszarki) to czas podejścia, jeżeli jest w granicach 1,5 - 2 minut to jest ok - no chyba, że jedziesz 300 metrów do przodu i policjant musi do ciebie podejść

zawsze proszę o pokazanie czasu podejścia - to jest czas od zapisania prędkości

dzik - Pią 16 Sty, 2009

PieQt napisał/a:
dzik to nie jest tak - niestety mam doświadczenie z tymi laserowymi radarami

złapali mnie na w.kościuszkowskim w tunelu, w stronę bielan - walnęli mi pomiar w tunelu, a sami stali w zatoczce na wzniesieniu za tunelem

pogadałem sobie z nimi i powiedzieli, że problem jest inny, trzeba trafić w samochód - nie ważne, że jest brudny, z płyty CD, czy cholera wie co, muszą trafić w samochód

z tego powodu wyglądają tak, jakby strzelali do ciebie i trafili - to pozamiatane, te radary mają celownik - niestety ja jechałem spokojnie 110/60 w środku nocy w weekend, byłem jedynym samochodem, jechałem jednym pasem i nie trudno było mnie ustrzelić

Ja wlasnie tez bylem na idealnej pozycji, bardzo dluga prosta, mial duzo czasu zeby sie przymierzyc, jedyny na jezdni. Nie szalalem tylko jechalem jednym pasem.
Ale jesli maja trafic to ok, czuje sie bezpiecznie, trenowalem strzelectwo w klubie Gwardia (policyjny), zdarzaly sie wspolne strzelania na jednej strzelnicy. Dla wielu 70pkt z 15m to powazne wyzwanie.

Suszarkami nie musieli sie wykazywac, wystarczylo strzelic w kierunku na oko i lapalo najszybszy w zasiegu. Z tego powodu raz nie dostalem mandatu.
Zatrzymali mnie na wislostradzie z prawego pasa, wszyscy grzeja stowka, najszybszy nie bylem. Mnie zatrzymuja.
Powiedzialem na wstepie ze nie wazne ile jechalem ale nie przyjmuje, nie wierze ze zmierzyl akurat moja predkosc w takim tlumie. Poplul sie sie o 5000PLN w sadzie itd, twardy bylem, nie chce gadac.
Zlapal innego i o mnie zapomnial.

Pytanie do obeznanych z pargrafami, nie mozna ukarac dwa razy za jedno wykroczenie, prawda?
Ile wykroczen popelniam jesli lece 1km trasy 100/70 i dostaje dwa zdjecia?

PieQt - Pią 16 Sty, 2009

Dzik nie możesz zostać ukarany 2x za 1 zdjęcie, jak masz 2 zdjęcia z różnych miejsc, wystarczy żeby fotoradary stały 10 metrów od siebie - to już kilka czynów - ma to swoją nazwę - ale to ci nie potrzebne
strick - Pią 16 Sty, 2009

106 napisał/a:
i czy to u was rodzinne?

Rodzinne, ostatnio sie przyznał ;D