włączaqm nadmuch na szybkię, i wychodze odśnieżać auto oraz skrobac lód z szyb
a jak się wyłączy dmuchawę i ustawi na zimne to nie zagrzeje się szybciej?? tak gdzieś słyszałem..
tak, bo nie traci się ciepła na nagrzewnicydzik - Wto 06 Sty, 2009
CHRZANEK napisał/a:
Np mój pug to ma połowe skali i finito. Dalej nie idzie nawet jak bym jechał na 2ce do pracy
Sprawdz termostat duzego obiegu Loko - Wto 06 Sty, 2009 Hmm ale jeśli myślimy o tej samej połowie skali to norma, bo to właśnie jest 90 stopni
A co do odpalania, to jeżdżac francuskim cudem techniki, nawet nie przychodzi mi do głowy, zeby choć przez sekunde pomyśleć o tym czy odpali rano, a co dopiero o zakładaniu takich tematów. Po prostu odpala i już. CHRZANEK - Wto 06 Sty, 2009
Loko napisał/a:
Hmm ale jeśli myślimy o tej samej połowie skali to norma, bo to właśnie jest 90 stopni
Tak... tato
dzik napisał/a:
Sprawdz termostat duzego obiegu
Mam od tego swojego ludzia - on otacza moją sucz opieką szymlorek - Wto 06 Sty, 2009 dyszel odpalił o 6 rano bez zająknięcia za pierwszym razem , foka nie wlicza sie do konkursu bo jest webasto wiec przychodze juz do rozgrzanego silnika i ciepełka w środku Anonymous - Wto 06 Sty, 2009
Stf napisał/a:
JIMEK napisał/a:
dobra, ide zalozyc zimowki.....
hmmm. to to już przeszedłeś ze slicka na letnie ?
nie kumam. sliki sa 16", jezdzilem na 18" do tej pory. Od dzisiaj na 17" i pirelkach zimowych
Wracajac do tego komu szybciej sie zgrzal to ja dzisiaj odpalilem, przy -18 poszedlem po rzeczy, po pieciu minutach wchodze do auta a tu 90°C silnik, i w srodku ogrzewanie takie ze sie spocilem. Czyli co? Ja wygrywam. zamykamy?
Aha, jeszcze jedno, a jak pojechalem potem na imole tylko na sekundke to sie 45min slizgalem!!!1! Vlodarsky - Wto 06 Sty, 2009 pug odpalił po 4 sekundach a c2 od pierwszego
Radziu a może wcale nie masz termostatu ? Może ktoś go wyjął kiedyś ?Bartli - Wto 06 Sty, 2009 Jak temperatura w grudniu spadła do 4-5 stopni, to miałem spore problemy z odpalaniem 146(musiałem kręcić po 5-1o razy ). W ogóle silnik nie kręcił, no i trzeba wymienić rozrusznik. Tylko tak to odkładam, i nie mogę się zebrać. Dzisiaj rano schodzę w obawami, i odpalam za pierwszym razem...
Włoszczyzna co sama się naprawia? Kamilbike - Wto 06 Sty, 2009 Punto odpalone, zakrecil 2 razy i odpalil. Bardziej zdziwilo mnie to
Jeszcze jak nie bylo mrozow psiknalem na szybe antypara, pozniej prawa czesc szyby denaturatem przetarlem. Tu gdzie bylo wytarte nie bylo lodu, ale w miejscu gdzie nie wytarlkem denaturatem warstwa byla calkiem pokazna, dopiero po 40min grzania odpuscilo, cala rolka papieru poszla na wytarcie wody Anonymous - Wto 06 Sty, 2009 Update: po znalezieniu w śniegu mojego XSi, odkopaniu drzwi i włożeniu kluczyka do stacyjki motor jego zagadał po sekundzie, chociaż nieużywany był od nowego roku Anonymous - Wto 06 Sty, 2009 Z ciekawości odpaliłem 106.Stał jakieś 2 tygodnie.W garażu -4.Zagadał od razu k-mart - Wto 06 Sty, 2009
JIMEK napisał/a:
Wracajac do tego komu szybciej sie zgrzal to ja dzisiaj odpalilem, przy -18 poszedlem po rzeczy, po pieciu minutach wchodze do auta a tu 90°C silnik
Uszczelka pod glowica michool_vt - Wto 06 Sty, 2009
k-mart napisał/a:
JIMEK napisał/a:
Wracajac do tego komu szybciej sie zgrzal to ja dzisiaj odpalilem, przy -18 poszedlem po rzeczy, po pieciu minutach wchodze do auta a tu 90°C silnik
Uszczelka pod glowica
ja rano bez problemu odpaliłem
wzialem akumlator na noc do domu, nie ryzykowalem, bo fur musial rano zagadac fydi - Wto 06 Sty, 2009 hehe a ja na tą noc wyjechałem autem matki na pole, a saxo wstawiłem do garażu