To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Wypadek Leszka.K

kubas - Sob 06 Gru, 2008

o kurcze... jakby sie wbil bokiem w ten slup to po parrym by bylo jak nic zadna klatka przy takiej predkosci by raczej nie pomogla... Skrajna ignorancja i bezmyslnosc kibicow stac na zewnetrznej tego luku, droga z tego co widze sliska takze prawdopodobienstow wypadku na tym luku ogromne.... bardzo wspolczuje leszkowi chociaz do jego fanow nie naleze...
OSKAR - Sob 06 Gru, 2008

ogladalem film nie bede tego komentowal.straszna tragedia i na filmie tez to wyglada strasznie ;/
Anonymous - Sob 06 Gru, 2008

Jaco napisał/a:
to jego sprawa i nikt mu tego nie zabroni...

Dokładnie. Żal że słychać teraz głosy ignorantów (np. na sr.pl) że to jego wina itp.
Driver ma prawo wypakować, i ma prawo oczekiwać że w niebezpiecznych miejscach nie będzie ludzi.

Druga przykra sprawa że teraz wypadek jest newsem dnia w mediach. A jak nie ma dzwona to cisza, kur.wa :/

kubas - Sob 06 Gru, 2008

takie ryzyko panie grubo jedziesz grubo dzwonisz
Marek23 - Sob 06 Gru, 2008

martin.h napisał/a:
http://tn.nova.cz/zpravy/?refresh

Błąd w opisie. Nawet na suchym by się tam nie zmieścili. Wygląda strasznie...

Vlodarsky - Sob 06 Gru, 2008

Marek23 napisał/a:
Błąd w opisie. Nawet na suchym by się tam nie zmieścili. Wygląda strasznie...

o tym samym pomyślałem...

Bad-i - Sob 06 Gru, 2008

a ja troche z innej beczki, dowiedzialem sie o tym przez radio jak wjechalem do Polski. Moja kobieta zadala mi proste pytanie: "dlaczego tak sie stalo?".... no i zaczela sie dyskusja. Niestety nie widze innej mozliwosci jak brak odpowiedniego zabezpieczenia, ale czy jest wogole szansa dopilnować wszystkich kibicow ??
M - Sob 06 Gru, 2008

Faktem jest ze odebrac dwom osobom zycie nie jest przyjemna rzecza, Kuzaj jaki jest taki jest ale takie zdarzenie zryje mu psyche do konca zycia. Dzisiaj na drogach w PL zginelo ok 20 osob. Kazda tragedia jest straszna i rozdziera na strzepy wiele serc, wiec nie oceniajmy.
Bad-i - Sob 06 Gru, 2008

eM nie pisze tutaj o tragedii bo wiadomo ze to musi strasznie bolec. Pytanie jak zabezpieczac rajdy w przyszlosci zeby takich wypadkow uniknąć :(
M - Sob 06 Gru, 2008

Tzn ja nie pisalem pod Ciebie tylko ogolnie.

Jak zabezpieczyc rajdy... chyba nijak. Wypadki smiertelne zdarzaja sie tak rzadko ze mozna powiedziec ze to są wyjatki potwierdzajace regule. Inaczej na kazdym os by ginelo ilestam kibicow.

NIestety to jest zycie, jest brutalne bezlitosne. Nie da sie wszystkiego dopilnowac i przewidziec w 100%

Bad-i - Sob 06 Gru, 2008

to sie wszystko zgadza, ale przez takie zachowanie kibicow rajdy w przyszlosci beda rozgrywane za szklana szyba :(
pP - Sob 06 Gru, 2008

Bad-i napisał/a:
rajdy w przyszlosci beda rozgrywane za szklana szyba

pozostanie oglądanie w tv, bo przynajmniej można usiąść :(

ps. współczuje kuzajowi,

w tej całej sytuacji można dostrzec jak ludzie nie szanują swojego życia, nie myślą o tym co za chwilę może stać się przez ich bezmyślność; ot chociażby taki lekki offTopic - dzisiaj trasa waw-lub, mogłem sobie jechać całą trasę 90, ale przed rykami koleś mi tak centralnie na czołowe wyjechał jakby nie uciekł to po mnie (on jechał jakimś dużym merolem), i ta jego mina, że ja to powinienem zjechać,

taki lekki apel myślę jak mi babcia powtarzała - do niego, do kibiców i do nas samych - NAJPIERW POMYŚL a potem rób

wasq - Nie 07 Gru, 2008

Bad-i napisał/a:
eM nie pisze tutaj o tragedii bo wiadomo ze to musi strasznie bolec. Pytanie jak zabezpieczac rajdy w przyszlosci zeby takich wypadkow uniknąć :(

moze glupia odpowiedz ale pozwolic zabezpieczniu tluc bejzbolami debilow ktorzy nie sluchaja i oni sa madrzejsi i wszytko lepiej wiedza

na polskim w mikolajkach na hopie gdzie kosciuszko wylecial

wszyscy kibice narzekali "co tak daleko" "o jezu nic nie widac" wiec im ugnietlismy krzaki zeby widzieli;
jak kosciuszko wywali to nam pozniej dziekowali ze im nie pozwoililismy tam stac bo tez bylaby masakra

niestety zeby bylo bezpiecznia potrzebne jest kumate zabezpieczenie ludzie

oraz kumaci kibice ktorzy jak mowisz tu nie wolno to mowia oki rozumiem

ps. szkoda ze w czechach taka akcja sie wydarzyla i ze dwie osoby zginely

k-mart - Nie 07 Gru, 2008

eM napisał/a:
Faktem jest ze odebrac dwom osobom zycie nie jest przyjemna rzecza, Kuzaj jaki jest taki jest ale takie zdarzenie zryje mu psyche do konca zycia. Dzisiaj na drogach w PL zginelo ok 20 osob. Kazda tragedia jest straszna i rozdziera na strzepy wiele serc, wiec nie oceniajmy.

Jak dla mnie kwintesencja sytuacji.

CHRZANEK - Nie 07 Gru, 2008

kubas napisał/a:
o kurcze... jakby sie wbil bokiem w ten slup to po parrym by bylo jak nic zadna klatka przy takiej predkosci by raczej nie pomogla...

Właśnie Kubas poruszyłeś dość istotną kwestię...
W takim wypadku życie mógł stracić nie kibic a członek załogi...
Myślę że sam Kuzaj MUSIAŁ o tym pomysleć po tym wszystkim, bo dzwon bez konsekwencji zazwyczaj jest tylko "kolejnym do kolekcji".
Ale coś takiego zmienia punkt widzenia. Bo nawet jak Kuzi sie ogarnie (zakładam że jacyś psychologowie musza nad nim popracować - bo jak widziałem w panoramie wywiad z nim to dosłownie chłopa nie poznałem) to już jego podejście będzie inne. Nie lepsze ani gorsze, po prostu inne...