To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - Fenomen S.Loeba czy doskonałośc techniczna Citroena ?

Vlodarsky - Pią 07 Lis, 2008

Właśnie... na ile samochód drogowy musi być zbliżony do WRCa ?
Michał - Pią 07 Lis, 2008

idąc dalej za ciosem bo troche farazony tu piszecie.
Vłodziu , moj ty kochany mechaniku, a zarazem karateko !!
BMW. Czemu idąc do fusa , i chcąc kupić sobie nową piątke mam do wyboru 15 silników. Czemu ?? !! czemu moge wybrać od marnego 2.0 ale taniego po m5 ? czemu mam możliwość wyboru ? także gnojo wozy.
Rozumiem, kasa kasa. ale bez przesady , c5 ile ma silników ? z 4 ? 6 ? vłodziu, nie czepiam sie citroena bo wiesz ze kocham tą marke.
Mozemy z citroen przezucic sie na puga.
Tak samo jest z hodną ... civic. Samochód dla ludu. 4 silniki benzynowe ? ! 1.4 , 1.8, 2.0 . No tak , trzy .. strasznie nad tym uboewam ...

qbus - Pią 07 Lis, 2008

Vlodarsky napisał/a:
Właśnie... na ile samochód drogowy musi być zbliżony do WRCa ?

zewnetrznie chyba tylko wymiarami... technicznie? blok silnika? pojemnosc?

M - Pią 07 Lis, 2008

ale jakie bys chcial silniki Michciu ?
1.0?
4.5 V6?

U dilera powinno byc tak

1.wersja dla biedakow 2.0NA
2.wersja diesel ch.uj 2.1
2.wersja diesel wypas 2.5
3.wersja sportowa 3.0 dla bananow

Tak to wygla, po co wiecej silnikow?

gaugan - Pią 07 Lis, 2008

Michał napisał/a:
4 silniki benzynowe ? ! 1.4 , 1.8, 2.0 . No tak , trzy .. strasznie nad tym uboewam ...

4, bo jeszcze diesel ;)

heheheh
dokladnie marcinku
porownajmy siobie w takim razie najmniejszą beemke , jedynke ... troche tego towaru tam więcej jest.

fydi - Pią 07 Lis, 2008

Dzien dobry. Poproszę BMW w wersji diesel chu.j. Dziękuję :rotfl:

oj chciałbyś mieć nowe 535 , bi-turbo ...
gaugan - Pią 07 Lis, 2008

ale np. qrewstwem jest, ze w Bem musisz za WSZYSTKO, doslownie za wszystko doplacic. za zasrany uchwyt na kubek, albo za klimatyzacje. to smiech jest, qrwica strzela.

z drugiej strony H, 3 wersje wyposazenia, to przeginka w druga strone. jak chcesz xenon to musisz bulic za najdrozsza wersje..
.
halo Sebastian? jestes jeszcze w tym topicu? ;)

pcs - Pią 07 Lis, 2008

dla mnie najbardziej zenujace jest jak podstawowa wersja silnikowa nie nadaje sie zupelnie do danego samochodu i producent wprowadza ja zeby mogl napisach w reklami "juz od xxxxx PLN". W Polsce niestety polowa klientow sie na to nabiera i naprawde kupuje takie samochody .... Najlepszy przyklad to wlasnie nowa honda civic 1.4 z silnikiem z motoroweru czy golf 1.4 na, ktory z pasazerami i na klimie nie moze podjechac pod gorke i ma vmax 110kmh ....
M - Pią 07 Lis, 2008

Paweł ja sobie tak mysle ze takie slabe silniki sa skierowane do konkretnych odbiorcow,
dla niektorych 1.4 90 lub 100koni to sikanie w majty ze strachu i super szybki samochod.

Pamietasz jak byly silniki 1.8 75koni np w vw i tez ludzie sie jarali i kupowali.

Osobiscie sie zgadzam, bo ja juz nie umiem takim autem jezdzic,
samochod musi miec moncy motor, chociazby zeby wyprzdzecic jak czlowiek a nie kaskader.

gaugan zgadzam sie
pcs zgadzam sie

Gdzie tu logika. Jak można zamontować wlasnie 1.4 do tak ciężkiego samochodu. Głupota. Głupota citroena, taka historia. I co ? c4 vts - śmiech na sali ...

MoRToN - Pią 07 Lis, 2008

eM napisał/a:
Paweł ja sobie tak mysle ze takie slabe silniki sa skierowane do konkretnych odbiorcow,
dla niektorych 1.4 90 lub 100koni to sikanie w majty ze strachu i super szybki samochod.

Pamietasz jak byly silniki 1.8 75koni np w vw i tez ludzie sie jarali i kupowali.

Osobiscie sie zgadzam, bo ja juz nie umiem takim autem jezdzic,
samochod musi miec moncy motor, chociazby zeby wyprzdzecic jak czlowiek a nie kaskader.

A może nie potrzebuje. Moja mama w Golfie V ma wąłsnei 75 km - fakt wół jak choy ale wiecej nie potrzebuje... przjezdza 8 km dziennie w korkach (z pracy i do pracy) i w niedziele na zakupy. Gwarantuje ze tam ani jeden marny KOŃ :D więcej nie jest potrzebny.

DAny silnik jest dal danej klienteli. Od tego masz jazdy próbne zeby sie przjechac i zoabczyć czy Ci ten motor pasuje czy nie...

M - Pią 07 Lis, 2008

To napisalem Mortonie, moj tata ma astre nowa 1.6 100koni i sie nią bardzo zachwyca.
CHRZANEK - Pią 07 Lis, 2008

Powiem wam Ciekawostkę:

VW rozwazał budowę samochodu WRC na bazie nowego Scirroco.
FIA sie nie zgodziła.

Dlaczego?
Ano dlatego że wymiary bazowego samochodu na którym buduje sie WRC to:
MIN długość 4000mm
MAX szerokosc 1800mm

A Scirroco ma 1820mm :D :D :D
Argumentacja była nastepująca że było by to nie fair wobec innych którzy maja swoje WRC o szerokosci do 180cm.

Zreszta z Peugeotem 206 GT -> WRC tez był mały skandalik :D :D :D
Seat sie strasznie wqrwił ze oni zbudowali WRC na bazie Cordoby a też mogli rozpompowac Ibize i pewnie było by to z wielu wzgledów lepsze ...

No cóż... życie :D