Janusz - Śro 22 Paź, 2008 podejzewam ze jest jeszcze gorzej ale generalnie zasada działania jest taka sama jak Gtechaade - Sob 25 Paź, 2008
Janusz napisał/a:
podejzewam ze jest jeszcze gorzej ale generalnie zasada działania jest taka sama jak Gtecha
no wlasnie nie:D programy an symbiana dzialaja na podstawie gps:D czyli dokladnosc +/- 1sek, to na iphona i to co np moga zrobic na omnie czy na diamonda bedzie dzialac tak jak gtech czyli dzieki czujnikowi przeciazen,
uzywalem chwile iphona i dla mnie to nie przydatny gadzet... ogolnie mam diamonda i tak samo uwazam, ze jako telefon to sie nie nadaje.. ale uzywam jako, palmptop, gps, aparat itp... a do dzwonienia i sms mam normalny telefom, na iphona chyba dalej nie ma nawigacji?M - Sob 25 Paź, 2008 no wlasnie nie ade, przynajmniej n95 z symbianem na g-sensor i zasada dzialania jest taka sama. Czujnik g to zaden bajer, kosztuje jako komponent elektroniczny pare dolarow.PiTT - Śro 04 Lut, 2009 muszę to przyznać
Omnia to gówno jakich mało
używam go ok. 2 tyg. i mam ochotę pierdolnąć nim o ziemię
oczywiście podogrywałem sobie w pyte programów do zmiany wyglądu i różnych ułatwiających dodatków z SPB, ale nadal to jest tylko i wyłącznie palmtop z funkcją telefonu
mam wgraną najnowszą automapę i to jest jedyny plus tego czegoś
że nie muszę używać osobnej navi tylko mam tutaj wszystko
poza tym, używanie tego urządzenia to koszmar - wolny, nawet rysikiem ciężko się posługiwać
jednym słowem nie polecam nikomu
iphona używałem prawie rok i to był chyba rekord, mimo kilku kiepskich rozwiązań i tak chyba wrócę do niego - bije na głowę sromnie pod kątem funkcjonalności i nieporozumieniem jest mówienie że omnia jest lepsza
omnia to palmtop na windzie i widomo, że ma większe możliwości programowe, ale samo korzystanie z niego jest dla mnie nieakceptowalne.Stf - Śro 04 Lut, 2009 no Pitt masz rację po części. faktycznie po dłuższym okresie czasu też przyznaje że korzystanie paluchem z tego urządzenia jest uciążliwe. zaczynam tęsknić za czasami nokii 3210
ps. masz manillę ?PiTT - Śro 04 Lut, 2009 nie mam manilli
używam http://www.spbsoftwarehou...ts/mobileshell/FreeMan - Śro 04 Lut, 2009
PiTT napisał/a:
muszę to przyznać
Omnia to gówno jakich mało
używam go ok. 2 tyg. i mam ochotę zapinam w kalesony nim o ziemię
oczywiście podogrywałem sobie w pyte programów do zmiany wyglądu i różnych ułatwiających dodatków z SPB, ale nadal to jest tylko i wyłącznie palmtop z funkcją telefonu
mam wgraną najnowszą automapę i to jest jedyny plus tego czegoś
że nie muszę używać osobnej navi tylko mam tutaj wszystko
poza tym, używanie tego urządzenia to koszmar - wolny, nawet rysikiem ciężko się posługiwać
.
STF nie masz wrazenia ze slyszales dokladnie to samo ode mnie na wigilii hh.org ?
PiTT popieram. Ja juz sie troche przyzwyczailem ale przynajemniej 3 razy w tygoniu mam ochote wyjebac go przez okno w samochodzie. Mialem wgrac ta mianile co STF zachwala, ale nie mam czasu tego ogarnac...
Generalnie mam omnie od 2 miesiecy i NIE POLECAM.Stf - Śro 04 Lut, 2009 ziom zapakuj manille- najlepiej ściągnij sobie cały system operacyjny z zainstalowaną już manillą. jedyna rozsądna opcja na razie dla omni.
http://youtube.com/watch?...feature=relatedPiTT - Śro 04 Lut, 2009 mimo wszystko jednak odpuszczę
sam tel jest wg. mnie mocno lipny, wykonanie i jakość ekranu na słońcu jest mizerniutka
ajfon bije omnie na głowę pod tym względem
muszę przyznać, że to najgorszy telefon jaki miałem w ostatnim czasie
na szczęście mam jeszcze służbową nokie e51 i z niej w zasadzie pisze smsy, albo szybko dzwonie.
nie chcę już palmfona - wolę odpalić swoje stare mio i tam wgrać sobię najnowszą automapęStf - Śro 04 Lut, 2009 odpowiedz tylko na 1 pytanie: czy poza łatwością/prostotą w przesuwaniu ikonek i jakością ekranu iphone jest w stanie zaoferować coś konkretnego ? office ? gps? szybki net ? pamięć masowa ?- on nawet nie może na szybko połączyć się z kompem! dobry aparat ? bateria - ile? 13 godzin ? to tak na szybko - z rękawa...
odpowiedz tylko na 1 pytanie: czy poza łatwością/prostotą w przesuwaniu ikonek i jakością ekranu iphone jest w stanie zaoferować coś konkretnego ? office ? gps? szybki net ? pamięć masowa ?- on nawet nie może na szybko połączyć się z kompem! dobry aparat ? bateria - ile? 13 godzin ? to tak na szybko - z rękawa...
nokia n96 - powtarzam - dobry kompromis
odpowiedz tylko na 1 pytanie: czy poza łatwością/prostotą w przesuwaniu ikonek i jakością ekranu iphone jest w stanie zaoferować coś konkretnego ? - no to jest duży +
office? - nie używam w telefonie
gps? - nie używam w telefonie
szybki net? - głównie przez wifi, wiec i na iphonie 2g było spoko
pamięć masowa? - może 1 raz by się przydało
on nawet nie może na szybko połączyć się z kompem! - to jest dramat, najgorsza rzecz w ajfonie, że wszystko trzeba przez ajtjunsa wgrywać
dobry aparat? - bardzo słaby, ale na szczęście mam aparat, mógłby być lepszy do robienia przypadkowych fotek
bateria - ile? 13 godzin ? - mi nie trzymała tak źle, czasami do 3 dni działałpP - Śro 04 Lut, 2009 http://forum.hothatch.org...p=196245#196245Anonymous - Czw 05 Lut, 2009 ajTelefon WYGRYWA!!dzik - Czw 05 Lut, 2009
JIMEK napisał/a:
ajTelefon WYGRYWA!!
Zle odbierasz, ajfon to mniejsze g*** od omnii, co nie oznacza ze jest dobry
Ja mam E51 + gps bt w samcohodzie, dziala idealnie, dzwoni, nie wiesza sie i trzyma tydzien.Stf - Czw 05 Lut, 2009
PiTT napisał/a:
odpowiedz tylko na 1 pytanie: czy poza łatwością/prostotą w przesuwaniu ikonek i jakością ekranu iphone jest w stanie zaoferować coś konkretnego ? - no to jest duży +
office? - nie używam w telefonie
gps? - nie używam w telefonie
szybki net? - głównie przez wifi, wiec i na iphonie 2g było spoko
pamięć masowa? - może 1 raz by się przydało
on nawet nie może na szybko połączyć się z kompem! - to jest dramat, najgorsza rzecz w ajfonie, że wszystko trzeba przez ajtjunsa wgrywać
dobry aparat? - bardzo słaby, ale na szczęście mam aparat, mógłby być lepszy do robienia przypadkowych fotek
bateria - ile? 13 godzin ? - mi nie trzymała tak źle, czasami do 3 dni działał
hyhy
czyli w zupełności ogarnęłaby to nokia 3210
z tego co jeszcze sięprzydaje to udostępnianie łącza internetowego.