To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - nowe auto "duże" w okolicach 75tys

PiTT - Nie 16 Mar, 2008

przeglądałem ostatnio ogłoszenia z S8 i jestem pod wrażeniem ceny
fajną sztukę można kupić za ok 40k co jest rewelacyjną ceną jak na takie auto
zastanawia mnie tylko skąd się biorą tak niskie ceny, czy z powodu kosztów eksploatacyjnych?
nie mówię już o spalaniu S8, chodzi mi o koszty serwisowania, wymian podstawowych części itd.
orientuje się ktoś?

strick - Nie 16 Mar, 2008

Znajomy miał S8 i wymieniał 2 razy skrzynie :|
Sprzedał po niecałym roku i wtopoł troche kasy...
I z tyłu nie ma za duzo miejsca, wydawało by sie ze bedzie wiecej. No i spalanie zawsze ok 18l

pcs - Nie 16 Mar, 2008

ja szukalem przez miesiac bmw lub audi z mocnym dieslem w cenie ok 60tys PLN, wszystkie byly zajechanymi smietnikami z przelotem min. 200tys km.
PiTT - Nie 16 Mar, 2008

pcs napisał/a:
ja szukalem przez miesiac bmw lub audi z mocnym dieslem w cenie ok 60tys PLN, wszystkie byly zajechanymi smietnikami z przelotem min. 200tys km.

a może szukałeś zbyt młodych roczników?
czasami lepiej kupić 2 lata starsze, ale tip-top
nie wiem też jakie miałeś główne kryteria przy zakupie
wydaje mi się, że za ok. 60k można już kupić ciekawą np. 5 z ok. 2003r. i przebiegiem poniżej 200k

pcs - Nie 16 Mar, 2008

mozna kupic ciekawa sztuke ale nie z dobrym silnikiem
Anonymous - Nie 16 Mar, 2008

dlatego nawet nie chce szukać 5-7letnich super utrzymanych bmw i audi, gdyby mój znajomy taka sprzedawał , znał bym auto i on by był pierwszym właścicielem to bym się zastanawiał, dlatego ja celuje w mniejsze auto 2-4letnie albo coś kurcze już nowego albo juz sam nie wiem może odpuszczę i kupie nową fabie kombi
z lepszym wyposażeniem sport z silnikiem 1.6 105KM 480l bagażnik za 56tys? zwariować można :)

Michał - Nie 16 Mar, 2008

z tego co pokazałes najbardziej podoba mi sie legacy
super furka. moja szefowa taką miała i czasami jedziłem z nią do lasu całować sie.
naprawde zajebisty samochód.

fajną szefową miałeś młoda i ładna czy stara i brzydka ? :)

a tak poważnie to zastanawiam się nad nową fabia w kombi, a wtedy drugie autko wole kupić jakieś małe na katowanie za te naście tysi :)

Bart - Nie 16 Mar, 2008

mikson, z tą fabią to jaja robisz? :devil:

fajną szefową miałeś młoda i ładna czy stara i brzydka ? :)

a tak poważnie to zastanawiam się nad nową fabia w kombi i wali mnie to że to nie ma stajla ale jest w sumie tanie jak na nowe i spore jak dla rodziny na 5 lat spokojnie starczy

anjas - Nie 16 Mar, 2008

skoro jesteśmy przy subaru to mój znajomy sprzedaje takiego legacy w kombi:

http://www.subaru.pl/komi...?SID=103&DID=-1

Jak byś chciał mogę dopytać o szczegóły.
Zdjęcia są kijowe, ale ogólnie samochód na mnie robi spore wrażenie. Wygodny w środku, czarna derma, szyber. Lansik. :)

kubas - Nie 16 Mar, 2008

a mi sie podoba to mondeo najbardzeij podobno bardzo udany samochod no i ladnie wyglada na tych wiekszych felach. Byleby nie rdzewial i bedzie git :)
strick - Nie 16 Mar, 2008

Za ta kase kupował bym paska diesla i miał spokoj :)
A jezeli legacy to tylko takie jak anjas pokazał :)

narazie analizuje rynek i z wasza pomocą idzie to nieźle,
a co do fabii to z jednej strony ma dobra cene jakość i funkcjonalność ale nie ma tego czegoś co daje fun, gdyby miała tak przynajmniej z 120KM to by już prawie mnie przekonała :)
wiem wiem wygląda się w niej fatalnie :)

a kia hyundai? nic?

dzik - Nie 16 Mar, 2008

u mnie kumpel z pracy ma ceed kombi w dieslu, mieszane mam uczucia
on jest zadowolony, ale ile w tym tlumaczenie sie przed samym soba ;)

kiepsko sie zbiera, srednio pali, w srodku zadnych ekstrwagancji a cena jakos powalajaco niska nie jest, za tyle co on dal mozna wyjac golasa lagune i tak tez bym zrobil