HH.ORG na Torze - stara franca kontra włoski temperament i japońska technologa
GOKART - Nie 09 Mar, 2008 Sharx - co Ty na murzyńskich kołach z diamentami latasz ? Przy takich stratach to faktycznie nie masz prawa nikogo objechać....Misiek_lbn - Nie 09 Mar, 2008 195/50/15, felga od 16v... GOKART - Nie 09 Mar, 2008
sharxhunter napisał/a:
195/50/15, felga od 16v...
to sprawdź jeszcze ile ciężarków Ci dokleili podczas wyważania felg M - Pon 10 Mar, 2008 No straty za duze rekin, chbyba srednia strat tego co widzialem to 40koni a ty masz 80-t.
Dziku? Co oprocz zbieznosci moze byc powodem tak duzych strat ?Vlodarsky - Pon 10 Mar, 2008 Może zebrało się kilka rzeczy ? łożyska w kołach ? na podporze półosi o ile tam takie jest... sam nie wiem co jeszcze...Bad-i - Pon 10 Mar, 2008 DŻIZAS - Sharx to jakas masakra jest przecież. Ja jak mialem problemy z lozyskami, zbierznoscia itd.... to mialem straty na poziomie 42 KM (dokladnie tak jak eM napisal) ale zeby miec 80??
W taki razie ogranicz straty na kolach i jedz sie ustawic z bratem jeszcze raz Vlodarsky - Pon 10 Mar, 2008 a może zwyczajnie trzeba starty potrenować ?Bad-i - Pon 10 Mar, 2008
Vlodarsky napisał/a:
a może zwyczajnie trzeba starty potrenować ?
z takimi stratami to on dostanie z rolki od seryjnej 16kiVlodarsky - Pon 10 Mar, 2008 a no fakt - gupi Marek...M - Pon 10 Mar, 2008 SHarx masz juz odpowiedz czemu twoj 'francus' sie nie zbiera.k-mart - Pon 10 Mar, 2008 Czy moze ktos wytlumaczyc o co chodzi ze stratami bo nie kumam do konca?Vlodarsky - Pon 10 Mar, 2008 chodzi o to, że powiedzmy silnik ma 100KM i po drodze każda rzecz która stawia mu opór robi stratę. Np skrzynia biegów. Wszystko co po drodze zabiera troche mocy.
edit
ale napisałem... teraz to sam już nie rozumiem Ale generalnie nawet klima zabiera jakieś KMGOKART - Pon 10 Mar, 2008 Te straty chyba najbardziej powiązane są z masą wirującą czy też nieresorowaną. Czym większe (cieższe koła) i większa masa bezwładości tym większa strata na kołach własnie.Vlodarsky - Pon 10 Mar, 2008 mhm to raczej tu nie bierze się pod uwagę straty przez przeniesienie napędu ?GOKART - Pon 10 Mar, 2008 możliwe że też się uwzglednia ale ile % stanowią ogółnych strat ?
Decydujący wpływ jednak mają koła, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia z hamowniami. Im lżejsze koła tym straty wyraźnie spadały