To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Clio 2FL Sport

Anonymous - Wto 19 Cze, 2007

dzik napisał/a:

Sciagalem sie z takim cliaczem, dostal, ale musialem sie namachac troche.

A Clio jakie ma osiagi ? Wiem jakie ma Clio 2 Sport, ale nie wiem jakie Ty masz Clio ;)

CHRZANEK - Wto 19 Cze, 2007

Hmmm wyglada w miare normalnie??? Punciak HGT ma podobną moc, a jakiś żwawszy jest ;)
Misiek_lbn - Wto 19 Cze, 2007

punciak ma 3 kunie więcej :D
i chyba kilka Nm... a waga :?:
do 100 szybszy katalogowo o ok 0.4s, sprawdzone na sobie że też jest szybszy do 100, i później też odjeżdża...

Marek23 - Wto 19 Cze, 2007

saxorulez napisał/a:

A o Fabii - Apart from the diesel clatter, a cracking little hothatch HIT

Chyba ci angole nie mają pojęcia o samochodach. Pod jakim względem HIT, mało pali,ok. Testowali serie, a ta nie jedzie, 9,6 do 100. Waży dużo i bardzo nierówno ta masa rozłożona. Wygląda okropnie, nie ma lewej nogi, zawias z dupy. He?

saxorulez - Wto 19 Cze, 2007

Marek23 napisał/a:
Chyba ci angole nie mają pojęcia o samochodach. Pod jakim względem HIT, mało pali,ok. Testowali serie, a ta nie jedzie, 9,6 do 100. Waży dużo i bardzo nierówno ta masa rozłożona. Wygląda okropnie, nie ma lewej nogi, zawias z dupy. He?

Akurat w tym tytule brana jest pod uwagę nie tylko seria lae podatność auta na tuningowalność

Anonymous - Wto 01 Sty, 2008
Temat postu: Re: Clio 2FL Sport
Drone napisał/a:
Zastanawiam sie nad zakupem tego autka.
Zastanawiam sie nad autami alternatywnymi
- Stilo Abarth
- Fabia RS
- Punto II HGT

Nie pytajcie dlaczego akurat te auta. Kryteria sa wysoce subiektywne i kryja sie pod slowem kluczowym "fajne".

No i kupilem LOL

Punto II HGT 2003 rok 8)

P.S. Nie wiem dlaczego konto usunieto mi juz dwa razy. Napisalem do admina zapytanie.

Mam nadzieje sie teraz czesciej udzielac :)

Seicento Abarth zostaje w rodzinie. Bedzie jezdzic nim zonka :)

OSKAR - Wto 01 Sty, 2008

gratuluje zakupu.a to pewnie przez swiateczne pozadki zniknales dwa razy :D

OSKAR napisał/a:
gratuluje zakupu.a to pewnie przez swiateczne pozadki zniknales dwa razy :D

Dokladnie zniknalem dwa razy. Raz dostalem jakiegos emaila z informacja, wiec mysle, ze to byl jakis timeout, bo sie nie logowalem. Drugi raz jednak jest dla mnie tajemnica :(

Co do Punto, to troche jestem rozczarowany osiagami. Nie czuc ich tak jak chcialem :\
Z drugiej strony zle tez nie jest.

Zawieszenie pozostaje dla mnie zagadka. Z jednej strony dosyc twarde, droge czuc duzo bardziej niz w sluzbowych P206 (wersje cywilne). Z drugiej strony zakrety pokonam szybciej w Seisento Abarth. Pierwszego dnia uzywania Punto bym sie niezle oszukal.

Szykowalem sie do zakupu Fabii, ale naprawde ciezko znalezc. Albo cena z kosmosu, albo auto modyfikowane. A mi zalezalo na 100% seryjnym samochodzie.

Szykuje sie do wymiany rozrzadu i wariatora. Obie rzeczy "tak na wszelki wypadek", bo graty maja juz pare lat, a poprzedni wlasciciel z racji niskiego przebiegu jeszcze ich nie wymienial. Wariator slychac tylko przy rozruchu, okolo sekunde, pewno by jeszcze pojezdzil.

Bart - Wto 01 Sty, 2008

wszystko tylko nie fabieda, nawet RS :p

Jeśli chcesz wymieniać rozrząd i wariator w HGT to polecam http://autosklep24.pl/ - ostatnio u nich kupowałem te częsci i jestem zadowolony (dobra cena, szybka dostawa).

bart napisał/a:
wszystko tylko nie fabieda, nawet RS :p

Jeśli chcesz wymieniać rozrząd i wariator w HGT to polecam http://autosklep24.pl/ - ostatnio u nich kupowałem te częsci i jestem zadowolony (dobra cena, szybka dostawa).

Wiem ze jestem nienormalny, ale zamierzam wymienic graty w ASO.
Paski podobno lubia strzelac w tych silnikach, wiec wole miec do opieprzenia jedna firme, a nie dwie (dostawce czesci i montera).
Mam zaprzyjaznione ASO, od zawsze serwisuje u nich Abartha. Calkowity brak zastrzezen do obslugi, a i ceny po znizkach nie zabijaja. Chociaz do Abartha czesto kupuje graty poza ASO.
Rozrzad w HGT to sprawa troche "newralgiczna" :\

A jesli chodzi o Fabie. Nie wiem dlaczego Fabia vRS mi sie podoba. Normalnie Fabia to auto nudne, powodujace odruch wymiotny. W vRS troche poprawili wyglad i odrazu inne auto. To moja subiektywna opinia.
Nie wiem jak to jezdzi, napewno gdyby mi przyszlo auto ogladac do kupna, to bym sie przejechal. Niestety nie dane mi bylo, bo z ogloszen znalazlem tylko jedna vRS o cenie zblizonej do nowego egzemplarza. Dodatkowo jeden kolega z innego forum oferowal mi do sprzedazy swoja Fabke, bardzo interesujaca, bo egzemplarz od nowosci byl na tym forum. Niestety po modyfikacjach, a cena tez byla odstajaca od moich oczekiwan.

Punto jest "krajowe" z niskim oryginalnym przebiegiem i w dobrym stanie. Byc moze troche przeplacilem, jednak sytuacja pwygladala podobnie do tej z Fabia jesli chodzi o dostepnosc w miare nowych egzemplarzy :\

Zeby nie bylo ze tylko marudze: audio mi sie w HGT podoba bardzo :D Seryjne, a naprawde fajnie gra :D

CHRZANEK - Śro 02 Sty, 2008

Zapodaj jakieś foty.
2003 rok to już po lifcie czy jeszcze przed ??
Az tak sie nie znam na punto ;)

Anonymous - Śro 02 Sty, 2008

CHRZANEK napisał/a:
Zapodaj jakieś foty.
2003 rok to już po lifcie czy jeszcze przed ??
Az tak sie nie znam na punto ;)

Punto jak Punto. kazde zolte takie same :D

przed liftem. Chyba jedno z ostatnich ladnych HGT ;)
Takie jedno zdjecie, jeszcze na numerach poprzedniego wlasciciela ;)

anjas - Śro 02 Sty, 2008

ładne, prawie jak Jakusia
Vlodarsky - Śro 02 Sty, 2008

anjas napisał/a:
prawie

robi różnicę :) bo Dżaka ma biały felunek.
Ale to fakt ładny Puńcio

Michał - Śro 02 Sty, 2008

patrząc tylko i wyłącznie na linie ( BRON BOZE NIE PATRZĄC NA USTERKOWOŚĆ :D ) to jest to jedno z ładniejszych aut w klubie ...