To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG

KarQ - Czw 27 Sie, 2015

Pitt, tylko taki skromny niuans, że Twój to stok w starej budzie :>
PiTT - Czw 27 Sie, 2015

KarQ napisał/a:
Pitt, tylko taki skromny niuans, że Twój to stok w starej budzie :>

no tak jest i jeszcze z wyprzedazy rocznika... co nie zmienia faktu ze 20% bylo :)
trzeba poczekac do stycznia-lutego, pojawia sie dobre oferty z 2015

KarQ - Czw 27 Sie, 2015

Cenę miałeś hit, ale na nowe do produkcji to już nie jest kolorowo.
PiTT - Czw 27 Sie, 2015

KarQ napisał/a:
Cenę miałeś hit, ale na nowe do produkcji to już nie jest kolorowo.

inaczej bym go nie kupil, serio, to juz wygladalo jakbym od niechcenia kupowal to auto :D
tak czy inaczej raczej pod koniec stycznia go pogodnie i poszukam czegos innego
ale mam szczerze dosyc juz obijania, kradziezy itd to albo kupie jakiegos orurowanego sqrwysyna albo po taniosci jakies c5 jako rodzinne + coś dla siebie :)

zefir - Czw 27 Sie, 2015

chyba zalezy jak mocno sie postara sprzedawca, u mnie znajoma w Mitsubishi podciagnala nas pod rabat flotowy i mielismy rabat z 86k na 70k.
PiTT - Czw 27 Sie, 2015

to prawda, w mercedesie tez piekne rabaty dawali na nowa c klase w kombi... zreszta na sedana i e klase tak samo
c klasa w kombi z pakietem amg i 180KM bena kosztowala chyba ok 180k vs cennikowe 200+

Cartoon - Czw 27 Sie, 2015

W Fordzie dostałem rabat z 96k na 79k na gotowca, którego klient nie odebrał ;)
Janusz - Czw 27 Sie, 2015

Cartoon napisał/a:
W Fordzie dostałem rabat z 96k na 79k na gotowca, którego klient nie odebrał ;)

wtedy wiadomo ze robią lepsze rabaty..

lukp - Czw 27 Sie, 2015

MoRToN napisał/a:
To samo w Fordzie (popularna).

Umawiam się na środę na 12:00 na test drive. Przyjeżdżam - serwis wydał auto jako zastępcze dla "naszego dobrego klienta" no ale na telefon do mnie już im nie starczyło.

No choy 2h w plecy... ale zarzekają się, że odezwą się jeszcze w tym samym dniu z ustaleniem nowego pewnego terminu. Cisza od 3 tygodni... :]

Natomiast Pan z VW dzwonił co tydzień. Krotowski-Cichy w Nadarzynie daje rade jak dal mnie póki co. Zezłościłem sie tylko raz jak mi w pasku nie uznali zabrudzonych od wewnątrz zegarów na gwarancji.

Ja czekam na kontakt z Forda tylko 14 miesięcy :)

PiTT - Czw 27 Sie, 2015

lukp napisał/a:
MoRToN napisał/a:
To samo w Fordzie (popularna).

Umawiam się na środę na 12:00 na test drive. Przyjeżdżam - serwis wydał auto jako zastępcze dla "naszego dobrego klienta" no ale na telefon do mnie już im nie starczyło.

No choy 2h w plecy... ale zarzekają się, że odezwą się jeszcze w tym samym dniu z ustaleniem nowego pewnego terminu. Cisza od 3 tygodni... :]

Natomiast Pan z VW dzwonił co tydzień. Krotowski-Cichy w Nadarzynie daje rade jak dal mnie póki co. Zezłościłem sie tylko raz jak mi w pasku nie uznali zabrudzonych od wewnątrz zegarów na gwarancji.

Ja czekam na kontakt z Forda tylko 14 miesięcy :)

pewnie szyja dla Ciebie indywidualna oferte... jak Ci podesla to sie nie pozbierasz :D

Kamill - Czw 27 Sie, 2015

Dostałem z forda na krakowskiej ofertę leasingową na używane 1,5 roczne auto, leasing 130%.
Po podliczeniu, taniej wychodziło wziąć w leasing nowe auto z placu w tym samym salonie, można było sobie jeszcze kolor wybrać :)
xD
Co lepsze taki sam ford w niemieckim salonie z poprzedniego roku z 0 przebiegiem, z lepszym wypasem stał jakieś 5% taniej niż używka na krakowskiej.

was79 - Czw 27 Sie, 2015

Przypomniało mi się jak zamawialiśmy meble do sali konferencyjnej w firmie, takie średniaki. Większość ofert oscylowała w granicach 12-13, a jedna była na 36 i jeszcze bulwersa przez telefon puścili, że nie kupiliśmy :lol2:
dzik - Czw 27 Sie, 2015

Kamill napisał/a:
Dostałem z forda na krakowskiej ofertę leasingową na używane 1,5 roczne auto, leasing 130%.
Po podliczeniu, taniej wychodziło wziąć w leasing nowe auto z placu w tym samym salonie, można było sobie jeszcze kolor wybrać :)
xD
Co lepsze taki sam ford w niemieckim salonie z poprzedniego roku z 0 przebiegiem, z lepszym wypasem stał jakieś 5% taniej niż używka na krakowskiej.

To samo miałem w Audi, zaproponowali na samochód testowy z przebiegem 7kkm upust z 255 na 210. Ale po policzeniu leasingu taniej wychodzi nowy.

A teraz z kumplem opracowaliśmy metodę na zakup z ratem, metoda "człowiek sk*wiel".
Kolega A zamawia samochód pod moją konfigurację, chcą 3kpln zaliczki.
Samochód przychodzi on odmawia odbioru, przypadkiem zjawiam się w salonie i chcę coś ze stanu i przypadkiem trafia się samochód, ale "konfiguracja mało mi pasuje, chyba że rabat jakiś".

PiTT - Czw 27 Sie, 2015

gorzej jak taki konfig im pasuje i maja klienta od reki
3k w plecy :lol2:

Chloru - Czw 27 Sie, 2015

A na końcu auto kupuje znajomy kierownika salonu :rotfl: