Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
KarQ - Czw 27 Sie, 2015 Pitt, tylko taki skromny niuans, że Twój to stok w starej budzie PiTT - Czw 27 Sie, 2015
KarQ napisał/a:
Pitt, tylko taki skromny niuans, że Twój to stok w starej budzie
no tak jest i jeszcze z wyprzedazy rocznika... co nie zmienia faktu ze 20% bylo
trzeba poczekac do stycznia-lutego, pojawia sie dobre oferty z 2015KarQ - Czw 27 Sie, 2015 Cenę miałeś hit, ale na nowe do produkcji to już nie jest kolorowo.PiTT - Czw 27 Sie, 2015
KarQ napisał/a:
Cenę miałeś hit, ale na nowe do produkcji to już nie jest kolorowo.
inaczej bym go nie kupil, serio, to juz wygladalo jakbym od niechcenia kupowal to auto
tak czy inaczej raczej pod koniec stycznia go pogodnie i poszukam czegos innego
ale mam szczerze dosyc juz obijania, kradziezy itd to albo kupie jakiegos orurowanego sqrwysyna albo po taniosci jakies c5 jako rodzinne + coś dla siebie zefir - Czw 27 Sie, 2015 chyba zalezy jak mocno sie postara sprzedawca, u mnie znajoma w Mitsubishi podciagnala nas pod rabat flotowy i mielismy rabat z 86k na 70k.PiTT - Czw 27 Sie, 2015 to prawda, w mercedesie tez piekne rabaty dawali na nowa c klase w kombi... zreszta na sedana i e klase tak samo
c klasa w kombi z pakietem amg i 180KM bena kosztowala chyba ok 180k vs cennikowe 200+Cartoon - Czw 27 Sie, 2015 W Fordzie dostałem rabat z 96k na 79k na gotowca, którego klient nie odebrał Janusz - Czw 27 Sie, 2015
Cartoon napisał/a:
W Fordzie dostałem rabat z 96k na 79k na gotowca, którego klient nie odebrał
wtedy wiadomo ze robią lepsze rabaty..lukp - Czw 27 Sie, 2015
MoRToN napisał/a:
To samo w Fordzie (popularna).
Umawiam się na środę na 12:00 na test drive. Przyjeżdżam - serwis wydał auto jako zastępcze dla "naszego dobrego klienta" no ale na telefon do mnie już im nie starczyło.
No choy 2h w plecy... ale zarzekają się, że odezwą się jeszcze w tym samym dniu z ustaleniem nowego pewnego terminu. Cisza od 3 tygodni...
Natomiast Pan z VW dzwonił co tydzień. Krotowski-Cichy w Nadarzynie daje rade jak dal mnie póki co. Zezłościłem sie tylko raz jak mi w pasku nie uznali zabrudzonych od wewnątrz zegarów na gwarancji.
Ja czekam na kontakt z Forda tylko 14 miesięcy PiTT - Czw 27 Sie, 2015
lukp napisał/a:
MoRToN napisał/a:
To samo w Fordzie (popularna).
Umawiam się na środę na 12:00 na test drive. Przyjeżdżam - serwis wydał auto jako zastępcze dla "naszego dobrego klienta" no ale na telefon do mnie już im nie starczyło.
No choy 2h w plecy... ale zarzekają się, że odezwą się jeszcze w tym samym dniu z ustaleniem nowego pewnego terminu. Cisza od 3 tygodni...
Natomiast Pan z VW dzwonił co tydzień. Krotowski-Cichy w Nadarzynie daje rade jak dal mnie póki co. Zezłościłem sie tylko raz jak mi w pasku nie uznali zabrudzonych od wewnątrz zegarów na gwarancji.
Ja czekam na kontakt z Forda tylko 14 miesięcy
pewnie szyja dla Ciebie indywidualna oferte... jak Ci podesla to sie nie pozbierasz Kamill - Czw 27 Sie, 2015 Dostałem z forda na krakowskiej ofertę leasingową na używane 1,5 roczne auto, leasing 130%.
Po podliczeniu, taniej wychodziło wziąć w leasing nowe auto z placu w tym samym salonie, można było sobie jeszcze kolor wybrać
Co lepsze taki sam ford w niemieckim salonie z poprzedniego roku z 0 przebiegiem, z lepszym wypasem stał jakieś 5% taniej niż używka na krakowskiej.was79 - Czw 27 Sie, 2015 Przypomniało mi się jak zamawialiśmy meble do sali konferencyjnej w firmie, takie średniaki. Większość ofert oscylowała w granicach 12-13, a jedna była na 36 i jeszcze bulwersa przez telefon puścili, że nie kupiliśmy dzik - Czw 27 Sie, 2015
Kamill napisał/a:
Dostałem z forda na krakowskiej ofertę leasingową na używane 1,5 roczne auto, leasing 130%.
Po podliczeniu, taniej wychodziło wziąć w leasing nowe auto z placu w tym samym salonie, można było sobie jeszcze kolor wybrać
Co lepsze taki sam ford w niemieckim salonie z poprzedniego roku z 0 przebiegiem, z lepszym wypasem stał jakieś 5% taniej niż używka na krakowskiej.
To samo miałem w Audi, zaproponowali na samochód testowy z przebiegem 7kkm upust z 255 na 210. Ale po policzeniu leasingu taniej wychodzi nowy.
A teraz z kumplem opracowaliśmy metodę na zakup z ratem, metoda "człowiek sk*wiel".
Kolega A zamawia samochód pod moją konfigurację, chcą 3kpln zaliczki.
Samochód przychodzi on odmawia odbioru, przypadkiem zjawiam się w salonie i chcę coś ze stanu i przypadkiem trafia się samochód, ale "konfiguracja mało mi pasuje, chyba że rabat jakiś".PiTT - Czw 27 Sie, 2015 gorzej jak taki konfig im pasuje i maja klienta od reki
3k w plecy Chloru - Czw 27 Sie, 2015 A na końcu auto kupuje znajomy kierownika salonu