Cartoon - Pon 17 Mar, 2014 Ja się wypowiadam w sprawie tabletu Jakartiego, bo w tym temacie mnie wywołał do tablicy
Sorry, ale jeśli za "nowy" mam płacić o 30% więcej niż za NOWY to niech mi nikt nie wciska, że to interes życiaJakarti - Wto 18 Mar, 2014 Cartoon,
oferta dla osoby z dzialanoscia to oferta inna od osoby bez dzialanosci wiec porownywanie "bo ja moge" w tym przypadku nie dziala
tablet byl wystawiony prywatnie wiec nie bylo mozliwosci dac ceny porownywalnej "po odliczeniu". poza tym przypominam, ze takie kupowanie na fv nie jest legalne jesli produkt nie jest wykorzystywany w prowadzonej dzialalnosci. kazdy tak robi itp itd ale .. ale.. Cartoon - Wto 18 Mar, 2014 Prowadzę działalność związaną z usługami informatycznymi- tablet to narzędzie pracy, tak samo jak telefon i komputer Nie zmienia to nadal faktu, że Twój tablet był o całe 9pln tańszy od nowego ze sklepu nawet bez firmy wolałbym nowy z gwarancją wystawioną w dniu zakupu M - Wto 18 Mar, 2014 Cartoon ale kupiles ten tablet czy tylko biles piane?Cartoon - Wto 18 Mar, 2014 Kupiłem jej w końcu tab 3 lite... 450pln nowyanjas - Wto 18 Mar, 2014 fajnie, że jest wolny rynek i można wybierać Jakarti - Wto 18 Mar, 2014
Cytat:
fajnie, że jest wolny rynek i można wybierać
+1PiTT - Wto 18 Mar, 2014 hehe, nie takie rzeczy sprzedawalem na allegro ze bardziej mi sie oplacalo sprzedac uzywke i kupic nowa na fakture... ale nie kazdy ma dzialalnosc i go to jebie, po prostu szuka gdzie taniej leszq - Śro 19 Mar, 2014 Iphone 5s bialy albo czarny na sprzedaz. 2100zl , wysylka gratis. Ktoś chetny?karoluPL - Śro 19 Mar, 2014 poszło PWleszq - Śro 19 Mar, 2014 Kontakt do mnie 660 428 577. Muszę szybko dać znać jaki kolor w salonie, bo tak to chyba biały wezmę GeKo - Śro 19 Mar, 2014
Cartoon napisał/a:
Urealniam ceny wszystkiego, co wrzucam w koszta firmy (czyli głównie elektroniki). Ziemniaków nie kupuję na fakturę.
Warto jeszcze brać pod uwagę że często sprzęt na firmę ma tylko 12 miesięcy gwarancji, zamiast 24.leszq - Śro 19 Mar, 2014 Apple jako firma zarejestrowana poza UE dlatego nie podlega w tym przypadku prawu unijnemu, dlatego daje tylko 12 miesięcy gwarancji, niezależnie od tego czy bierzesz ich produkt na firmę czy nie. Unii się to podobno nie podoba ale nie mogą nic z tym zrobić.GeKo - Śro 19 Mar, 2014 Nie chodziło mi o iPhone'a ogólnie odpowiadałem Cartoonowi że nie zawsze się opłaca brać na fakturę.
Przykładowo Makita daje 12 miesięcy przy fakturze i 24 konsumentowi. I taką praktykę stosuje wiele firm.Cartoon - Śro 19 Mar, 2014 Doskonale wiem o skróconej gwarancji, ale z założenia, z większości sprzętu "elektro" korzystam max dwa lata i ryzyko, że coś się popsuje w drugim roku jest znikome.