To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - PlastiDip PlastiLak

GeKo - Śro 05 Cze, 2013

Folia zawsze lepiej będzie wyglądać i się układać.
Do fury na co dzien brałbym folie na upalatora plastidip.
Choć rajdówki to się okleja najtańszą z reguły. Nikt fury za 30-50k nie okleji za 5k.

Muzykant - Śro 05 Cze, 2013

Ja plastidipem pojechalem narazie znaczki i cale lusterka, efekt naprawde sympatyczny, pracuje sie z tym naprawde prosciutko... Mysle czy sobie na przyszly sezon auta nie pomalowac :rotfl:
Greg - Śro 05 Cze, 2013

A jest taki PlastiDip w sprayu czy tylko pod kompresor? :)
karoluPL - Śro 05 Cze, 2013

jest w szpreju, można szprejować.
Shymek - Czw 06 Cze, 2013

Mrozu napisał/a:
Shymek ile kosztuje u Ciebie 1 mb folii i jakiej jest szerokości? Interesuje mnie kolor pomarańczowy metalik taki jak poniżej. Ile może pójść folii na Smarta F2 robiąc go bez dachu ?

Obrazek

Nie handlujemy folią :D
W sprawie wyliczeń itp. dzwoń do Pawła, nr tel na www.aplikatorzy.pl

P.S. Zazwyczaj szerokość rolki to 1,52 ;)

Co do plastidipa to o ile czarny czy biały są w dobrej cenie to już kolory inne to prawie dwa razy taka cena (za puszkę szprejową)
Ja będę tym pokrywał felgi (kolor gun metal) - nie zalezy mi by dany komplet super ekstra hiper wyglądał aczkolwiek fajnie jak bedzie się dobrze prezencił z daleka / na fotkach ;)

dEF - Pią 07 Cze, 2013

Ej, a jak to jest jak ma sie elementy nadwozia w roznych kolorach i chce sie malowac na ten sam kolor PD?
Buni, Ty masz chyba tył czarny, nie? Pokryje to to wszystko rownomiernie?

Kamill - Pią 07 Cze, 2013

Słyszałem wczoraj opinie, że jak si enie maluje na czarno, ew inny ciemny bardzo kolor, to powierzchnia pod spodem najlepiej jak jest biała, równa i jednolita, bo inaczej przebija. Przy jasnych podobno trzeba tez pokrywać więcej niż 4-5 razy.
Mówił mi to koleszka ktory coś tam tym już malował.

dEF - Pią 07 Cze, 2013

Wlasnie sobie obejrzalem te hamerykanskie jutjuby i czarna M3 przemalowali na bialy mat, tylko wymagala to 5-6 warstw, ale wygladala oblednie!
Greg - Pią 07 Cze, 2013

Jakiś czas temu pytałem z ciekawości o pojechanie 106'tki plastidipem - od 1200zł ponoć.
Rasputin - Wto 11 Cze, 2013

Gdzie w Wawie kupię Plastidip? Chciałbym podjechać,obadać itp więc trochę nie na rękę mi kupowanie na odległość.
Muzykant - Wto 11 Cze, 2013

chcesz spojrzec jak wyglada malowany element to zapraszam ;)
Rasputin - Wto 11 Cze, 2013

Chcę kupić :wall: A na wysyłkę nie mam czasu :/
Muzykant - Wto 11 Cze, 2013

http://plastidip.waw.pl/
Rasputin - Wto 25 Cze, 2013

Zna ktos kogoś,albo widział fure po malowaniu plasti dipem zwykłym lakierniczym pistoletem?
Koleś który zajmuje się malowaniem plasti dipem powiedział,że aby to miało ręce i nogi to tylko niskoprężny pistolet typu HVLP. Ma ktoś taki pożyczyć ;D Kurdę przy malowaniu plasti dipem potrzeba aby pistolet podawał dużo powietrza. Nie chce mi sie wydawać 1tys na jednorazową zabawę :/

buni - Czw 27 Cze, 2013

ja pomalowalem dzis felgi z elektrycznego kompresora do malowania. jak na 1 raz to uwazam ze wyszlo super ;D

jutro bede malował klape to wrzuce film :)