To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [W] Mieszkanie 2 pokoje na Hożej

Anonymous - Śro 12 Cze, 2013

a dlaczego nie moze podpisac umowy i wziac kaucji ??
M - Śro 12 Cze, 2013

bo trzeba podatek placic :)

No tak,ja mam słaby kontakt z rzeczywistością i nie pomyslałem o tym
Jakarti - Śro 12 Cze, 2013

niech juz pitt dalej mowi ale tutaj jest kwestia taka, ze nawet jakby chcial zaplacic podatek to nie moze wiec nie o to chodzi Macieju :)
M - Śro 12 Cze, 2013

Nie wnikajmy :)
Fakt jest taki że ludzie by sie dwa razy zastanowili zanim cos zniszcza gdyby mieli w umowie zapisane ze wszystko co rozwala odjete zostanie od kaucji - w CH tak jest.

Kamill - Śro 12 Cze, 2013

Kolega jak wynajmował i mu się pralka popsuła to go właściciel na koniec pociągnął po kaucji, mimo ze to uszkodzenie nie mechaniczne, tylko padła ze zużycia. Kolega coś tam marudził, ale ten nie oddał mu części kasy i tyle.
Jakarti - Śro 12 Cze, 2013

Kamill napisał/a:
Kolega jak wynajmował i mu się pralka popsuła to go właściciel na koniec pociągnął po kaucji, mimo ze to uszkodzenie nie mechaniczne, tylko padła ze zużycia. Kolega coś tam marudził, ale ten nie oddał mu części kasy i tyle.

suabo.
u mnie zepsuła sie lodówka i slabo dzialala kuchenka. kazałem wymienić bo sa niesprawne. wlasciciel sie cos tam pultał ale wymienił :D

Wynajmuje rożne mieszkania od kilkunastu lat i tylko raz sie franca trafiła,połamaliśmy stół(taki zwykły wytwór prl-owskiego przemysłu),kupilismy nowy w ikei a ta wymysliła ze nam kaucji nie odda bo tamten to był zabytek
M - Śro 12 Cze, 2013

Zabytki się trzyma w muzeum :rotfl:
Kuner - Śro 12 Cze, 2013

Najmowałem wielokrotnie i za każdym razem podpisywalismy umowy, a właściciele nie odprowadzali podatku. Nikt im się do dooopy nie dobrał a papier był na obie strony jak coś.
Barejka - Śro 12 Cze, 2013

PiTT napisał/a:
myślę o przyjezdnych osobach/kobietach...
....na "gębę"

z kobietami na gębę? :rotfl:

dzik - Śro 12 Cze, 2013

rabarbar napisał/a:
a dlaczego nie moze podpisac umowy i wziac kaucji ??

Pewnie odpicował i wynajmuje jakiś pustostan :]