BTW - nie mogę zrozumieć sensu kupowania dwóch mega klejących opon na przód i dwóch gorzej klejących na tył. Szczególnie do lekkich i krótkich FWD gdzie na hamowaniu bardzo łatwo odkleić tylną oś.
Ja mam ESP wiec mnie to ryba.
M - Pon 20 Lut, 2012 Na tył mam slicki pirelli rasta - Pon 20 Lut, 2012 PGmaster, decydujesz się czy nie na te Pederale, bo cene jest mega, nówki ponad 2K, a na tych co mam na handel polatasz cały sezon spokojnie jak nie lepiej.rasta - Pon 20 Lut, 2012
M napisał/a:
A LINGLONG I WANLI?
Linglonga niestety nie mamy za ciency jestesmy ale negocjuję z dystrybutorem, może się uda pum - Pon 20 Lut, 2012
Kenet napisał/a:
Jeśli już 2 różne gumy na osiach, to lepiej klejące wrzucałbym na tył bez zastanowienia.
ty nie wypisuj takich herezji bo ktoś jeszcze w to uwierzy (mówimy oczywiście o ganianiu po "lotniskach"). masa hond na lap racach tak lata że z tyłu wkładało jakieś profile czy inne śmieci na przód coś lepiej klejącego. większość tych hond nie miało żadnych problemów z latającą dupą. Rasta robił to samo i dopóki miał geo dobrze ustawione problem latającego tyłka nie istniał.
wszystko zależy od samochodu... nie porównuj jazdy astrą (niby na starym bilsteinie) z zawieszeniem pamiętającym czasy jaskiniowe, a wielowahaczem.M - Pon 20 Lut, 2012 Pozatym moje zdanie jest takie że jeśli z tyłu jest bardzo małe obciążenie to przeniesie to i średnia opona. Nie ma sensu rzucać pereł przed wieprze czy jak to się pisało.
Z przodu było matador 200/15 a tył 180/15 i jak dogrzało to mój paaaanie.krzysiek_ - Pon 20 Lut, 2012 Jak tył poleci to jeszcze powalczysz ale jak przód to już kaplica..M - Pon 20 Lut, 2012
krzysiek_ napisał/a:
Jak tył poleci to jeszcze powalczysz ale jak przód to już kaplica..
Nie wiem chyba wolę wpaść przodem w trawę niż tyłem.rasta - Pon 20 Lut, 2012 O to to, u mnie z przodu slick 235 + tył MaxSport 225 = dupa przymurowana
Ale wystarczyło, że było żłe ciśnienie w oponach z tyłuy albo rozjechała mi się geometria, o co nietrudno i dupa latała jak na lodzie. Anonymous - Pon 20 Lut, 2012 http://www.oponeo.pl/dane...-40-r18-92-w-xl
te opony nie mogą kleić skoro za 18" walec kosztują 300pln rasta - Pon 20 Lut, 2012 Ale mają ładny bieżnik anjas - Pon 20 Lut, 2012
rasta napisał/a:
Ale mają ładny bieżnik
+1
polska scena tuningu bardzo pozytywnie się o nim wypowiadaPieQt - Pon 20 Lut, 2012
M napisał/a:
W racingtires jest powyżej 4k netto rabat Robimy grupona?
Ja chce wziąć dwie sztuki pederali to już jest lekką rączką prawie 1,2k pln.
a ile jest tego rabatu? tak czy inaczej muszę kupić opony, więc można się dogadaćPieQt - Pon 20 Lut, 2012 pisałem już o nich, tańsze od niejednej dojazdówkiM - Pon 20 Lut, 2012
PieQt napisał/a:
M napisał/a:
W racingtires jest powyżej 4k netto rabat Robimy grupona?
Ja chce wziąć dwie sztuki pederali to już jest lekką rączką prawie 1,2k pln.
a ile jest tego rabatu? tak czy inaczej muszę kupić opony, więc można się dogadać
Skoro mają najlepszą ofertę na rynku to jakikolwiek będzie dobry