Przem_106 - Wto 17 Lis, 2009 W WRC z grudnia 2005 jest opis jak w pucharowce uzyskano 20 koni wiecej i jest napisane:
"Dzieki dosc prostym zabiegom, min zmieniono oprogramowanie komputera, sportowe wałki oraz kolektor wydechowy. Jedna z dwoch sond lambda została zlikwidowana, a seryjny katalizator zostal zastapiony sportowym. Zniknął ostatni z tłumikow. Zmieniono rowniez dolot"martin.h - Wto 17 Lis, 2009
jarek-malopolsk napisał/a:
Jaka cena za taką przyjemność ??
Każdy ślusarz zrobi Ci coś takiego za grosze.jarek-malopolska - Wto 17 Lis, 2009
Przem_106 napisał/a:
Jedna z dwoch sond lambda została zlikwidowana
I to juz wyjaśnia dlaczego nie mogłem odnaleźć drugiej sondy na zdjęciach wydechu
Wobec tego spróbuję zastosować "kieszeń" a jak będzie błąd to będę kombinował...GeKo - Wto 17 Lis, 2009 To co podał Martin.h w przypadku clio się nie sprawdziło, wywalało błędy. Możesz sobie zobaczyć u mnie w pimpie jak to wyglądało. Następnie obciąłem tą rurkę zaspawałem z jednej strony i podwiesiłem pod autem. Od tej pory check'a nie wywala choć komputery zczytując błędy znajdują błąd sondy czasami.jarek-malopolska - Śro 18 Lis, 2009 nie mam dostępu do pimp-a.... ale możesz foto wkleić do teamtuJanusz - Śro 18 Lis, 2009 geko a ph I ma druga sondę?? i czy zastąpienie kata (zakładając ze kat jest sprawny) rurka coś daje, czy bez dalszej przeróbki wydechu szkoda zachodu??GeKo - Śro 18 Lis, 2009 Niektóre ph1 z końca produkcji miały 2 sondę.
Janusz napisał/a:
czy zastąpienie kata (zakładając ze kat jest sprawny) rurka coś daje
Ja tak miałem długi okres czasu i od razu poczułem różnice ale też dolot zmieniłem z takiego gówna małego na duży. wg brytoli jakieś 4KM po wywaleniu kata.
ja tam jakoś tym ich wirtualnym koniom nie wierze ale skoro coś daje a nic nie zabiera to muszę to przemyslec....... bo chyba wtedy reszta komorówek szybciej siada M - Śro 18 Lis, 2009 Dlaczego brytyjskie konie są takie "fake" ?GeKo - Śro 18 Lis, 2009
eM napisał/a:
Dlaczego brytyjskie konie są takie "fake" ?
Może po to żeby biznes się lepiej kręcił
Janusz napisał/a:
bo chyba wtedy reszta kolorówek szybciej siada
O so chozi...?Janusz - Śro 18 Lis, 2009
GeKo napisał/a:
Janusz napisał/a:
bo chyba wtedy reszta kolorówek szybciej siada
O so chozi...?
fuck o komorówki mi oczywiście chodziło, ale słownik mozilli nie zna tego słowa i zmienił na kolorówki GeKo - Śro 18 Lis, 2009
Janusz napisał/a:
bo chyba wtedy reszta komorówek szybciej siada
Pierwsze słyszę ,ale kto wie.leon - Śro 18 Lis, 2009 jest tylko problem taki ze decat to rowniez duzo wiecej dB
ja sie caly czas nosze z tym zeby poza programem zrobic tez decat lub przynajmniej jakis sportcat ale u mnie moze przez to byc juz mega glosno insideAnonymous - Czw 19 Lis, 2009 To rozwiązanie z oddaleniem sondy jak na zdjęciu wyżej nie sprawdza się w niektórych autach - w civicu szwagra notorycznie wywala check...
Co do kata o większym przepływie pewnie bym o tym pomyślał w samochodzie nowszym jak clio sport... Taki kat ma bardzo dobrą przepustowość (ostatnio w MG Motorsport robili cały wydech do FR'a kolegi i sprawdzali z sportkatem i bez i wyszlo praktycznie tyle samo kunia).M - Czw 19 Lis, 2009 w civicu sondę można wyłączyć w ecu