kosmita - Nie 30 Mar, 2014 W PL muzułmanie praktykują takie rzeczy w ogóle ?M - Nie 30 Mar, 2014 Nie robią ztcw, tylko są różni muzułmanie. Od XXX lat mieszkają u nas Tatarzy - nikt nie słyszał żeby kiedykolwiek był z nimi jakiś problem.
Ten meczet sponsorowali wahabici - to jest odłam zdecydowanie "mniej" pokojowy.kamil - Pon 31 Mar, 2014 no M ma racje to chyba najbardziej radykalny odłam. W UK przede wszystkim z ich szkółek wywodzą się"europejscy" bojownicy - Własnie od Wahabitów.
Zupełnie co innego jest w Wilanowie na Wiertniczej tam pokojowy meczet bez robienia szopek na zewnątrz.Jakarti - Pon 07 Kwi, 2014 mam jeszcze jedna ciekawostkę cenową
zobacz sobie Michał - Pon 07 Kwi, 2014 mówiąc delikatnie - chujowo schodzą
A tak swoją drogą - mamy problem z tym zjebanym dev.
Podejrzenia są ze chcą nas wychujać i wcisnąć nam gorsze mieszkanie.Jakarti - Pon 07 Kwi, 2014
Michał napisał/a:
Podejrzenia są ze chcą nas wychujać i wcisnąć nam gorsze mieszkanie.
ziom,
a to nie jest tak, ze lokal juz wybraliscie?
to nie marchewka ze mozna wziac jedna albo drugakamil - Pon 07 Kwi, 2014 spore obłożenie nie wchodzę w to PiTT - Pon 07 Kwi, 2014
Jakarti napisał/a:
Michał napisał/a:
ziom,
to nie marchewka ze mozna wziac jedna albo druga
jesli nie ma umowy to chyba wszystko wolno... pewnie znajomy znajomego tez sobie upatrzyl ten lokal i tak sie biznesy robi
slaba akcja, z drugiej strony jak powiesz ze nie chcesz to tez im na reke bo chetnego znajda
jesli na tym etapie dev leci w czlona to nie wrozy dobrze na przyszloscKamill - Pon 07 Kwi, 2014
Jakarti napisał/a:
Michał napisał/a:
ziom,
Zamienią numerki na drzwiach i sie nie poznasz, niema szans.Michał - Pon 07 Kwi, 2014
Jakarti napisał/a:
Michał napisał/a:
ziom,
nie mędrkuj z tymi marchwiami ...
są dwa lokale, na 1 i 2 piętrze - w tej samej cenie, rozkład, metraż, ten sam pion.
W czwartek ( miesiac temu ) dowiedzieliśmy sie ze na Ip jest wolny a na IIp jest rezerwacja , tutaj cyt:
" tam jest rezerwacja , ale ci ludzie nie odzywają sie do nas i chyba ta rezerwacja zejdzie. Jak tylko sie do nich dodzwonimy to sie spytamy czy dalej są zainteresowani tym mieszkaniem"
W piątek kobita dzwoni do nas z biura sprzedaży i mówi " bardzo nam przykro, państwo którzy założyli rez. na IIp sie zdecydowali i po weekendzie podpisują z nami umowę"
Więc ok, zostaje nam na tym Ip mieszkanie.
Pojechaliśmy w poniedziałek do biura sprzedaży - kobita nam mówi ze zakłada dla nas rezerwacje , na 3 dni, tak abyśmy sie na 100% zdecydowali, przeliczyli kasz, wybrali garaże itd itp.
Po 3 dniach, developer miał wpałcone 10 tyś na poczet blokady mieszkania na Ip przez nas, do tego wybraliśmy i kupiliśmy 2 miejsca parkingowe - na które też poleciał przelew.
Sytuacja jest taka że postanowiliśmy z gotówki która jest na mieszkanie, wziąć 50 tyś na wykończenie, a te 50 tyś wziąć w kredycie. Czekamy na przyznanie kredytu.
I teraz sie zaczyna cała dziwna akcja.
Wróciliśmt z wietnamu, wchodzimy na strone i naszego mieszkania juz nie ma ( co jest oczywiste bo wplaciliśmy 10 tyś na poczet blokady ) , a to mieszkanie na IIp jeszcze jest ...lol
No to ja dzwonie, podaje sie za roberta lewnadowskiego i sie delikatnie wypytuje o mieszkanie na IIp i kobita mowi ze jest .... rezerwacja ....
To ja sie pytam teraz - dlaczego my mieliśmy tylko 3 dni na ogarnięcie wszystkiego, a inni mają rezerwacje na 30 dni ?
dla mnie sprawa jest prosta - wiedzą ze mają jełopów na mieszkanie na Ip , to będą oczy mydlić ze na II jest rezerwacja. Jak juz wpłacimy cały hajs za to "nasze" to nagle rezerwacja z IIp zniknie.Chloru - Pon 07 Kwi, 2014 Michał, wiem jak to jest z szukaniem mieszkania itp. ale chyba pokazałbym im środkowy palec i odstąpił od umowy jeżeli jest taka możliwość.PiTT - Pon 07 Kwi, 2014 nie wiem czy dobrze zrozumialem
zdecydowaliscie sie na 1 pietro bo 2 bylo zajete
teraz okazuje sie ze jednak 2 jest nadal teoretycznie dostepne
nie wiem czy mozesz teraz po wplacie hajsu z nimi tak pogrywac ze albo 2 albo nie bierzesz
a moze w trakcie faktycznie ktos sie rozmyslil z 2 i teraz jest nowa rezerwacja?
mowiles ze masz tam znajomosci, warto zarzucic tematMichał - Pon 07 Kwi, 2014 prawie dobrze
2 były wolne jak je oglądaliśmy z jakimś cieciem
jak poszliśmy do biura sprzedaży po oglądaniu mieszkan okazało sie ze jednak drugie ma "rezerwacje" ...
Cytat:
a moze w trakcie faktycznie ktos sie rozmyslil z 2 i teraz jest nowa rezerwacja?
bardzo mozliwe , tylko tłumaczyłem tej pinidzie z biura sprzedazy ze jak będzie wolne to my je wezmiemy zamiast mieszkania na Ip
bozeny stary ma jakieś - coś tam bedziemy działać.