Jak juz o mokrym to jeździł ktoś ostrzej na rainsportach 2?
Jeździłem na nowych rainsportach 2 po deszczu i jak na cywilną oponę - było naprawdę dobrze. Inna sprawa, że jestem gamoniem i na sportowych oponach nigdy nie jeździłem w takich warunkach.faldzip - Nie 19 Lut, 2012 PGmaster, drugi komplet kol zawsze jest lepiej miec, z przyczyn opisanych wyzej a dodatkowo może się okazać że pojedziesz na pojezdzawke na jednym komplecie to bedziesz jezdzil jak pipa żeby nie popsuc opon i miec jak wrócić do domu kup normalny zestaw do normalnej jazdy a do upalania drugi komplet felg a opony z allegro lub wulkanizacji bierzesz takie na dobicie. Ja do saxo kupiłem np. Conti sport contact za 90zeta komplet i chyba na 3 ppjezdzawki starczyly. Jak nie walczysz o mistrza pojezdzawki to ci jakieś sliki do niczego nie są potrzebne, wazne zeby po prostu jezdzic ile sie da i cwiczycGaydek - Nie 19 Lut, 2012 http://www.racingforum.pl/r888-t96354.html
Cytat:
8sztuk r888 235/45/17 20-35% bieżnika zostało w zależności od pary- 1200zł za wszystkie(nowa 1 sztuka to koszt 600zł)
4szutki r888 215/45/17 55% bieżnika zostało - 1300zł za wszystkie
M - Nie 19 Lut, 2012 Ja nadal szukam 15"stek slicków... damnPiTT - Nie 19 Lut, 2012
M napisał/a:
Ja nadal szukam 15"stek slicków... damn
a ja 185/55/14 rasta - Nie 19 Lut, 2012 Panowe zapomnijcie o oponach Typu P Zero, Conti i tym podobnych. To się kompletnie nie nadaje na tor. Przykładowo, ja na P Zero nero 225/40/18 nie byłem w stanie zejść na Radomiu poniżej 41,5 s, a Stf, Puma samochodem, w starym setupie na Pederalach, z których wychodziły już druty zszedł <40s. to jest j.ebana przepaść.
PiTT, było to już walkowane na 20 stronach, Maxsporty naprawdę dają radę i są dobrą oponą. Jak nie masz alternatywy, bierz nówki, w średniej mieszance, żadna drogowa opona nie będzie miała do tego zestawu podejścia.
PG, PWjozekrj - Nie 19 Lut, 2012 krzysiek_, miękkie ścianki wiec raczej nie nadają się , poza tym 1 lepiej odprowadzała wodekamil - Nie 19 Lut, 2012 Pitt, jak masz kase na nówki to weź te Maxsporty.
Ps. to chyba z profili się cos odklejało , a nie z maxsportów... rasta - Nie 19 Lut, 2012 MaxSporty mają znacznie twardsze boczne ścianki niż R888.
Ale na razie rekordzistą, jest Pederal FZ-201, qarwa to beton, przy nim rajdowe BFG, czy torowe Michały to lajcik. Niemy - Nie 19 Lut, 2012
rasta napisał/a:
Ale na razie rekordzistą, jest Pederal FZ-201, qarwa to beton, przy nim rajdowe BFG, czy torowe Michały to lajcik.
tylko, że jej cena zabija jest droższa nawet od r888, która ostatnimi czasy podwoiła swoją cenę, a tak btw to ciekawe jak wypadłby test tych obydwu oponrasta - Nie 19 Lut, 2012 Dam sobie obciąć rękę, że R888 nie ma podejścia. R888 to liga RS-R. FZ na pewno nie jest gorszy od RS-R, to już tak na prawdę slick.M - Nie 19 Lut, 2012 Czyli FZ201 to taki slick z opcją od biedy jazdy po mokrymrasta - Nie 19 Lut, 2012 Cos w ten deseń, choć z boku mają napisane "For Competition Use"
Tu widać dobrze róźnice w mieszance między RSR a FZ. Gdyby nie nacięcia w FZ byłby torowy slick.
Oczywiście to takie moje teoretyzowanie, ale jak 300 konne BMW robi 1:46 na Poznaniu na takiej oponie to na pewno nie ma lipy.M - Nie 19 Lut, 2012 M - Nie 19 Lut, 2012 Czy ktoś ma lepsze ceny od racingtires?