dokładnie tak.
morał jest taki:
masz kasę i chcesz opony do upalania - bierzesz tojo lub pederale
chcesz namiot i tanie opony dla klas piknikowo krajoznawczych - bierz markgumy
Anonymous - Sob 11 Lut, 2012
roj napisał/a:
chcesz namiot i tanie opony dla klas piknikowo krajoznawczych - bierz markgumy
Pojedz na AB cupa,to cie chłopaki na tych markgumach wyleczą tak ze długo bedzie ci wstyd za tą "klase pikinikowo krajoznawczą"roj - Sob 11 Lut, 2012
rabarbar napisał/a:
Pojedz na AB cupa,to cie chłopaki na tych markgumach wyleczą tak ze długo bedzie ci wstyd za tą "klase pikinikowo krajoznawczą"
leczył mnie i Rasputin na jakiś balonach fiestą.
Jak Bolt pobiegnie szybciej od Ciebie w drewnianych chodakach to jeszcze nie znaczy, że masz stwierdzić, że są lepsze niż buty do biegania.
z artykułu:
Cytat:
Racing Tires oferowała interesującą ofertę dla klasy SPORT (opona Federal, która okazała się najszybsza w testach, ze względu na dużą ilość nacięć latem 2012r. sprawdzimy dodatkowo ich zużycie). Dla klasy Hobby i Sprint ceny zakupu oferowanych przez Racing Tires opon były jednak nie do przyjęcia, mimo wysokiej jakości oferowanych produktów.
z treści całego art. wynika, że markgum z trójki dostawców został wybrany tylko dlatego, że kupili dmuchaną bramę i spełnili inne warunki w tym dostawy opon w tym
Cytat:
- dostępna w ofercie bardzo tania opona dla klasy Hobby, a najdroższa opona w klasie Sprint nie powinna przekroczyć 300zł,
jeśli zawodnicy z hobby na bardzo taniej markgum zaczną leczyć kierowców z klasy sport na toyo lub federalach to odszczekam a tak to cóż.. chyba nie skumałeś sensu mojego postu w kontekście dyskusji i treści artykułuAnonymous - Sob 11 Lut, 2012 ale ja nie twierdze ze markgum to dobre opony,zawsze tajemnicą było dla mnie jakim cudem goscie z bmw chal. robia na nich takie wyniki.Za to twoje okreslenie "klasa pikinikowo krajoznawcza" ma wydzwiek mocno pejoratywny.Rozumiem ze goscie z tej klasy jezdzą zeby popodziwac widoki i pojesc kiełbaski z grila
Klasa sport tez jezdzi na markgumach ,tyle ze n-rally,i leczą na nich subarki i evo na pederalach,toyo,i profi slikachBonczek - Sob 11 Lut, 2012 Dorośli się kłócą. Idę do kąta.roj - Sob 11 Lut, 2012 wiem jak jeżdżą, jaram się. a klasa piknikowo krajoznawcza była w kontekście artykułu. więc w BMW Ch. w porównaniu do klasy sport to klasa hobby moim zdaniem jest piknikowo krajoznawcza. i takich też szukają opon. formuła 3 do f1 też jest piknikowa.
my tu rozmawialiśmy jakie opony warto brać, z artykułu (i komentarza pod nim) wynika, że jak masz kasę i chcesz dobrą oponę to federal i toyo, potem wcale nie najgorsze profile i na końcu markgumy, o których nie napisano ani jednego dobrego słowa tak naprawdę tylko tyle, że kupili namiot, dmuchaną bramę, dali kasę no i zagwarantowali odpowiednie ceny opon do trzech klas w bmwc.roj - Sob 11 Lut, 2012
rabarbar napisał/a:
zawsze tajemnicą było dla mnie jakim cudem goscie z bmw chal. robia na nich takie wyniki.
a na to w sumie sobie sam odpowiedziałeś
OOGARniają
Cytat:
Dorośli się kłócą. Idę do kąta.
patrz i ucz się Anonymous - Sob 11 Lut, 2012 ogarniają straszliwie,ale maja tez kilka swoich patentów na te markgumy np,dają swoja baze do nalania,szorstkowanie opon, jakies tam kombinacje z twardosciamiroj - Sob 11 Lut, 2012 no to jak wytłumaczone to już się nie unoś Kenet - Sob 11 Lut, 2012 Co do klepania evo i sti to autem z napędem 4x4 też trzeba umieć pojechać szybko, wszystko to kwestia konfiguracji trasy i ogarnięcia kierownika.
A co do opon to nie oszukujmy się - jak ktoś chce iść grubo to musi mieć grubą oponę, a taką nie jest ani Federal, ani Toyo ani Markgum czy Profil. - jakoś nie spotyka się takich opon w profesjonalnym motorsporcie.
Dobry slik ma to do siebie, że nie odpada mu bieżnik po kilku kółkach, ale dobry slik swoje kosztuje. Organizator zdaje sobie sprawę, że nie może szaleć z cenami opon obowiązkowych bo połowa uczestników nie przyjedzie bo za drogo, jak przyjdzie kupić oponę za 400 szt. a nie za 200. A dodatkowo Markgum wyłożył 13000 do budżetu, więc nie ma się co dziwić, że ich wybrali. Jakość opon na pewno nie była najważniejszym kryterium wyboru.anjas - Sob 11 Lut, 2012
Kenet napisał/a:
13000 tys
13 milionów dołożyli?Bart - Sob 11 Lut, 2012 gruby kontrakt sponsorski, nie ma co!anjas - Sob 11 Lut, 2012 na F1 trochę za mało, ale jak na polskie warunki to nieźle szarpnęli Kenet - Sob 11 Lut, 2012 13 tys. my badroj - Czw 16 Lut, 2012 miał ktoś do czynienia z oponami Regal?
http://www.oponeo.pl/dane...195-50-r15-82-v
jest niezła cena na nie i ciekawe jak się mają jako opona na co dzień w porównaniu np. do uniroyal rainsport2?